Håkan Broman och Jessica Hellner

Håkan Broman utsedd till Årets Bolagsjurist 2018 och Jessica Hellner finalist i Årets Rising Star 2018

NCC hade både en vinnare och en finalist när tidningen Affärsvärlden delade ut utmärkelserna Årets Bolagsjurist och Årets Rising Star 2018. Håkan Broman, chefsjurist och tillförordnad vd på NCC korades till Årets Bolagsjurist och Jessica Hellner, tillförordnad chefsjurist NCC Infrastructure, var nominerad i kategorin Årets Rising Star.

- Det är naturligtvis en ära för mig, men också för NCC att både få en utmärkelse och en nominering, säger Håkan Broman. Vi har mycket kompetenta och engagerade jurister inom NCC, som arbetar i direkt närhet till affären. Utmärkelsen vittnar om att vi har ett vinnande arbetssätt.

Håkan Broman har varit på NCC i 18 år. Sedan hösten 2017 är han tillförordnad VD i NCC, men kommer att återgå till rollen som chefsjurist när den nya VDn Tomas Carlsson tar över i maj 2018.
Jessica Hellner, som nominerades till Årets Rising Star, började på NCC i augusti 2016.

- Det är väldigt överraskande och roligt för mig att jag blev nominerad till Årets Rising Star 2018, säger Jessica Hellner.

Juryns motivering till Årets Bolagsjurist 2018:
"Att leda en verksamhet i en utmanande situation kräver ledarskap med tydlighet, gott omdöme och ett starkt affärsmannaskap. Årets Bolagsjurist är en osedvanligt kompetent och mångsidig jurist med bred kapacitet, som på ett utmärkt sätt personifierar bolagsjuristens betydelse för affären. I en tid av förändring har Årets Bolagsjurist fått ta ett övergripande ansvar om verksamheten och axlat ett ledarskap där fokus på säkerhet och lönsamhet givit resultat”. Så lyder delar av juryns motivering.

De senaste sex åren har tidningen Affärsvärlden, en advokatbyrå och medlemsorganisationen Sveriges Bolagsjurister utsett Årets Bolagsjurist. Sedan förra året har tävlingen även två nya kategorier, där Årets Rising Star är en.