Godrath utsedd till Årets Bygglärling

Årets Bygglärling är en tradition som Malmö-Lunds byggmästareförening haft sedan 1960-talet. Varje år utses fem bygglärlingar som förutom äran får åka på en studieresa tillsammans med representanter från byggmästareföreningen. I år går resan till Barcelona. En av årets stipendiater är Ghodrat Ramazan som är lärling på NCC i Malmö.

Ghodrat kom till Sverige 2010 från Afghanistan. Han hade precis slutat skolan när han kom till Sverige. Han arbetar sedan 2015 som lärling på NCC med att bygga bostäder på Limhamns läge. På fritiden tränar han thaiboxning och umgås med vännerna.

– Ghodrat är snabbtänkt, väldigt ambitiös och har yrkesskickligheten i fingerspetsarna. Han ger aldrig upp och får högsta betyg i samarbetsförmåga, kamratskap och pålitlighet, säger Florica Constanda, platschef på NCC och den som nominerade honom till Årets Bygglärling.

Stipendiaterna utses bland lärlingar som genomfört minst 3 800 timmar av sin lärotid. Utöver visad yrkesskicklighet tas det hänsyn till punktlighet, ordningssinne, gott kamratskap samt allmänt positivt intresse för utbildningen. Byggföretag, yrkeslärare och övriga som har beröring med lärlingarnas utbildning föreslår kandidater. Stipendiaterna utses av Byggmästareföreningens styrelse.

Stipendieutdelningen sker idag den 7 september, i samband med att Malmö Lunds Byggmästareförening har styrelsemöte. 

Läs mer på Sveriges Byggindustrier.