ESS Group flyttar huvudkontoret till Kineum

Hotell- och restaurangföretaget ESS Group flyttar sitt huvudkontor till två våningsplan i Kineum i Göteborg. Flytten beräknas till december 2022.

ESS Group, verksamma inom hotell-, restaurang och konceptutveckling, har tecknat avtal för att hyra kontorsytor i Kineum i Gårda, Göteborg. Kontorslokalen om 1880 kvadratmeter är beläget på våning 24 och 25, av 27. Tillträde sker i december 2022.

ESS Group har sedan tidigare hyrt stora ytor i Kineum för sitt destinationshotell Jimmy’z. I och med uthyrningen till ESS Group uppgår uthyrningsgraden i projektet till 91 procent.
- Det var ett enkelt val att förlägga vårt huvudkontor till Kineum. Jag kan inte tänka mig något bättre ställe att tillbringa dagarna, säger Jonas Stenberg, CEO och partner på ESS Group.

- Kineum är byggt för att vara en plats för nyskapande företag som ESS Group, och vi hoppas att Kineum ska kunna bidra till att lyfta deras kreativa verksamhet. Vi är väldigt glada över att uthyrningsgraden i projektet är hela 91 procent knappt ett år innan första hyresgästen flyttar in, säger Johanna Hult Rentsch, regionchef NCC Property Development.

Kineum kommer att omfatta en ny byggnad vid Ullevimotet om 26 000 kvadratmeter fördelat på 27 våningar, som byggs samman med befintlig byggnad om 16 000 kvadratmeter. Projektet byggstartade i slutet av 2018 och kommer att färdigställas under 2022.

Projektet genomförs gemensamt av NCC och Platzer i ett bolag som ägs 50/50 av parterna. Platzer kommer förvärva NCC:s andel då projektet är färdigställt. Projektet uppskattas till ett totalt fastighetsvärde på drygt 2,3 miljarder kronor.