Elisabeth Schylander blir ny hållbarhetschef för NCC Building Sverige

Elisabeth Schylander tillträder som ny hållbarhetschef för NCC Building Sverige. Hon tillträder tjänsten i mars 2023 och kommer närmast från en motsvarande position i fastighetsbranschen.

- Elisabeth har en lång erfarenhet från att framgångsrikt driva hållbarhetsfrågor i stora organisationer i olika branscher. Hon är en uppskattad ledare med god vana att leda professionella och högpresterande grupper som vårt hållbarhetsteam. Varmt välkommen till NCC, säger Charlotte Thelm, chef för Affärsutveckling på NCC Building Sverige.

Elisabeth kommer närmast från rollen som hållbarhetschef på Rikshem där hon bland annat arbetat med verksamhetens klimatomställning och social hållbarhet. Innan dess har hon ansvarat för hållbarhetsfrågor bland annat på Svenska Kraftnät och Vattenfall Eldistribution.

- Jag är väldigt glad för möjligheten och förtroendet att få anta rollen som hållarbetschef för NCC Building Sverige. NCC har ett starkt kunderbjudande som bidragit till att positionera NCC som en ledande aktör inom hållbarhet. Jag ser fram emot att lära känna hållbarhetsteamet, branschen, NCC och att fortsätta utveckla hållbarhetsarbetet i affärsområdet, säger Elisabeth Schylander.

NCC har höga ambitioner på hållbarhetsområdet och har som mål att uppnå klimatneutralitet 2045. Under 2022 gick NCC Building Sverige över till enbart klimatförbättrad betong i samtliga svenska husbyggnadsprojekt, som ett led i att minska koldioxidutsläpp under byggfasen och bidra till NCC:s och kundernas klimatomställning.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Annica Bergman, communication Partner NCC Sverige AB, annica.bergman@ncc.se

NCC:s presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se, NCC:s Mediabank