NCC överlåter fastigheten Torsplan 2

Den 1 februari tar Castellum över som fastighetsägare för Torsplan 2.

Kontorsprojektet Torsplan 2 omfattar ca 23 000 kvm flexibla och anpassningsbara ytor varav 18 800 kvm är kontor och resterande delar utgörs av handel/restaurang/gym samt 164 bil- och 200 cykelparkeringsplatser. Projektet kommer att certifieras som BREEAM Outstanding – den högsta miljöcertifieringsnivån i världen. 

Torsplan 2 är välbelägen i Hagastaden avseende både service och kommunikationer med direkt närhet till såväl kollektivtrafik som Essingeleden. Dessutom planeras en tunnelbaneuppgång på gula linjen med direkt access i byggnaden. Hagastaden beräknas inom den närmaste tioårsperioden rymma totalt 50000 arbetsplatser och 6 000 bostäder. Som ytterligare bidrag till området har Torsplan 2 en 100 meter lång velodromformad löparbana samt ett utegym på taket. Fastigheten har under 2016 vunnit både BREEAM Awards i London för bästa handelsbyggnad och Betonggalans Miljöpris.

Torsplan 2 är redan fullt uthyrd till: Apoteket, Stockholms största Panini-restaurang, SATS, SIS, Willys Hemma, SLSO, Lindbäcks, Apcoa, Sushi Yama, den nya italienska restaurangen Macelleria samt till Cykelkonsulterna, som erbjuder cykelservice i huset. Merparten av kunderna är redan på plats i sina nya lokaler.

– Majoritet av hyresgästerna i Torsplan bidrar till att bygga Life Science-klustret Hagastaden i Stockholm och är ett bra exempel på hur NCC, tillsammans med Stockholm stad genom två lyckade kontors- och handelsprojekt har utvecklat området till en av Stockholm mest nyskapande och levande stadsdelar. Det känns väldigt bra att lämna över Torsplan 2 till Castellum, en långsiktig och seriös aktör som vi vet kommer att ta väl hand om både kunder och fastighet, säger Katarina Wåhlin Alm, VD NCC Property Development.

– Genom restaurang- och serviceutbudet i Torsplan bidrar NCC tillsammans med övriga byggherrar och fastighetsägare att bygga destination Norra Stationsgatan, inom kort en av Stockholms mest intressanta och tillgängliga destinationer. NCC fortsätter sitt engagemang i Hagastaden och Norra Stationsgatan och diskuterar tillsammans med staden fler intressanta utvecklingsmöjligheter, säger Henrik Bauer, fastighetsutvecklare NCC Property Development.

För mer information om destination Norra Stationsgatan besök www.norrastationsgatan.se.

Bild på Henrik Bauer, fastighetsutvecklare NCC Property Development.
Henrik Bauer

Fastighetsutvecklare, NCC Property Development