NCC överlåter fastigheten Torsplan 2

Den 1 februari tar Castellum över som fastighetsägare för Torsplan 2.

Kontorsprojektet Torsplan 2 omfattar ca 23 000 kvm flexibla och anpassningsbara ytor varav 18 800 kvm är kontor och resterande delar utgörs av handel/restaurang/gym samt 164 bil- och 200 cykelparkeringsplatser. Projektet kommer att certifieras som BREEAM Outstanding – den högsta miljöcertifieringsnivån i världen. 

Torsplan 2 är välbelägen i Hagastaden avseende både service och kommunikationer med direkt närhet till såväl kollektivtrafik som Essingeleden. Dessutom planeras en tunnelbaneuppgång på gula linjen med direkt access i byggnaden. Hagastaden beräknas inom den närmaste tioårsperioden rymma totalt 50000 arbetsplatser och 6 000 bostäder. Som ytterligare bidrag till området har Torsplan 2 en 100 meter lång velodromformad löparbana samt ett utegym på taket. Fastigheten har under 2016 vunnit både BREEAM Awards i London för bästa handelsbyggnad och Betonggalans Miljöpris.

Torsplan 2 är redan fullt uthyrd till: Apoteket, Stockholms största Panini-restaurang, SATS, SIS, Willys Hemma, SLSO, Lindbäcks, Apcoa, Sushi Yama, den nya italienska restaurangen Macelleria samt till Cykelkonsulterna, som erbjuder cykelservice i huset. Merparten av kunderna är redan på plats i sina nya lokaler.

– Majoritet av hyresgästerna i Torsplan bidrar till att bygga Life Science-klustret Hagastaden i Stockholm och är ett bra exempel på hur NCC, tillsammans med Stockholm stad genom två lyckade kontors- och handelsprojekt har utvecklat området till en av Stockholm mest nyskapande och levande stadsdelar. Det känns väldigt bra att lämna över Torsplan 2 till Castellum, en långsiktig och seriös aktör som vi vet kommer att ta väl hand om både kunder och fastighet, säger Katarina Wåhlin Alm, VD NCC Property Development.

– Genom restaurang- och serviceutbudet i Torsplan bidrar NCC tillsammans med övriga byggherrar och fastighetsägare att bygga destination Norra Stationsgatan, inom kort en av Stockholms mest intressanta och tillgängliga destinationer. NCC fortsätter sitt engagemang i Hagastaden och Norra Stationsgatan och diskuterar tillsammans med staden fler intressanta utvecklingsmöjligheter, säger Henrik Bauer, fastighetsutvecklare NCC Property Development.

För mer information om destination Norra Stationsgatan besök www.norrastationsgatan.se.

Katarina_WahlinAlm_NCC
Katarina Wåhlin Alm

Sverigechef, NCC Property Development

Bild på Henrik Bauer, fastighetsutvecklare NCC Property Development. Foto/illustration: Erik Mårtensson
Henrik Bauer

Fastighetsutvecklare, NCC Property Development