Byggstart för Degerös nya köpcentrum i Helsingfors – ska stå klart i november 2018

NCC utvecklar och bygger ett nytt köpcentrum bredvid det befintliga på Degerö. Tvåvåningsbyggnaden kommer att inrymma totalt 30 butiker. Dagligvarubutikerna HOK-Elanto och Ruokakesko som redan är etablerade i den befintliga byggnaden kommer att flytta och få större lokaler i det nya köpcentret.

Centrumet är ritat som en ljus och inspirerande ny mötesplats för områdets invånare, där de kan utföra sina inköp i en inbjudande miljö. Hittills har det inte funnits någon sådan plats på Degerö. I och med det nya köpcentret kommer det att finnas cirka 8 200 kvadratmeter butiksyta för uthyrning. Fastigheten har rena linjer och är lätt att hitta i, och har 230 parkeringsplatser för cyklar och sammanlagt 200 parkeringsplatser för bilar ute och i parkeringsgaraget. Den befintliga busshållplatsen, och spårvägen som planeras till 2022, kommer att ligga precis intill centrumet.

– Vi stadsutvecklare på NCC fascineras av den starka tillväxten på Degerö. Platsens nya centrum har stor attraktionsförmåga. 80 procent av lokalerna är uthyrda redan i förväg, och förhandlingar pågår med flera andra hyresgäster, säger landschef Petri Bergström på NCC Property Development Finland.

En växande stadsdel kräver bra service

För närvarande bor det 18 000 personer på Degerö, men området växer och väntas få totalt 35 000 invånare, främst på grund av de nya bostadskvarteren på Kronbergsstranden.

– Degerös invånare är redan våra kunder och vi vill fortsätta att betjäna dem på bästa möjliga sätt även i framtiden, säger områdeschef Antti Palomäki på Kesko.

Hyresavtal för butiksytor i Degerös nya centrum har nu tecknats med Fitness24Seven, Helsingfors Stad om tjänster som bibliotek, fritidsgård och infartsparkeringar, Kotipizza, K-supermarket, en skönhetssalong och en podiatriker, Marian Konditoria, Hair Today samt Laajasalong, Pallogrilli Restaurant, Scote Brew Café, tvättinrättningarna Sisu Pesu och SOL Pesula, Subway och S-Market.

– Degerö är en central handelsplats där våra kunder länge har hoppats att det ska öppna en S-market. Nu är det möjligt, och vi kommer att kunna erbjuda det breda utbudet hos en stor S-market, skräddarsytt utifrån kundernas önskemål, och självklart också med stabila och rimliga priser, säger Kimmo Nikula, kedjedirektör på HOK-Elanto.

Stor hänsyn har tagits till miljöfrågorna i utvecklingen av det nya köpcentret.

– De handelsplatser vi utvecklar är alltid miljöcertifierade. Degerös köpcentrum kommer att byggas i enlighet med BREEAM:s miljökriterier och vi kommer att ansöka om certifieringen Very Good för det. NCC har som mål att minimera miljöpåverkan och därmed bidra med värde för både kunder och samhället, säger Petri Bergström på NCC.

Mer information:

  • Landschef Petri Bergström, NCC Property Development Finland, tel. +358 50 331 4602 
  • Områdeschef Antti Palomäki, Kesko, tel. +358 1053 28500
  • Kedjedirektör Kimmo Nikula, HOK-Elanto, tel. +358 10 766 0620