Bild från diplom-ceremonin vid NCC Nystart

Början på något nytt – examen för NCC Nystart

Det var en varm och uppsluppen stämning när 18 deltagare från NCC Nystart samlades i torsdags för utbildningens avslutningsceremoni. På plats fanns också NCC:s nya VD och koncernchef Tomas Carlsson som delade med sig av sina erfarenheter kring värdet av utbildning och att kulturskillnader inte alltid finns där vi tror att de ska finnas.

30 veckor har gått sedan deltagarna träffades för första gången för att börja på NCC Nystart - ett utbildningsprogram som ska hjälpa utrikesfödda ingenjörer in på arbetsmarknaden – då pirriga och förväntansfulla, nu med ett nyvunnet självförtroende, bättre språkkunskaper och nya erfarenheter i bagaget.

- Alla 18 deltagare ska vara jättestolta över sig själva. De har verkligen gjort fantastiska framsteg, inte minst i det svenska språket. Det är så roligt att se att de utstrålar självförtroende och att de nu i mycket större utsträckning kan dela med sig av sina egna kunskaper och kompetenser, det är viktigt, säger Matilda Lugnegård, ansvarig för NCC Nystart på NCC.

Det här är andra gången som NCC tillsammans med Kunskapsskolan/SkillEd genomför NCC Nystart. Utbildningen är skräddarsydd för NCC med syftet att verka för integration, minskad arbetslöshet och fram för allt för att möta ett stort rekryteringsbehov.

Bild av Kahlil Alsheikh Saleh, NCC Nystart