Björn Abrahamsson ny Division Manager i NCC Industry

Björn Abrahamsson har utsetts till ny Division Manager Stone Materials i NCC Industry från och med den 1 februari 2018.

Björn Abrahamsson, idag Sector Manager för Stenmaterial i Sverige har en lång karriär inom NCC och stenmaterial. Nuvarande Division Manager Kenneth Johansson kommer anta en roll som Senior Executive Advisor på affärsområdesnivå och fortsätta att rapportera till Jyri Salonen, Head of NCC Industry. Kenneth kommer även i fortsättningen att vara nationell samordnare för Industry i Sverige.

Samtidigt har Robert Lindgren utsetts till ny Sector Manager för Stenmaterial Sverige, från och med den 1 februari 2018. Robert arbetar idag som Head of Strategy inom Stenmaterial Sverige.

– Jag är väldigt glad över att vi har sådana talanger inom vår organisation att den här typen övergångar är möjliga att göra internt. Kenneths bidrag har varit enastående när det gäller att utveckla Stenmaterial-affären med bra resultat. Björn kommer att ha en stabil grund att utgå ifrån i det fortsatta arbetet mot våra strategiska mål och jag ser verkligen fram emot att ha honom som medlem i ledningsgruppen inom NCC Industry, säger Jyri Salonen, Head of NCC Industry.

– Även Robert kommer att överta en välmående affär och marknadsställning efter Björn. Den svenska verksamheten inom stenmaterial levererar starka resultat och har stor potential att bli ännu starkare under Roberts ledarskap, säger Kenneth Johansson.