Nyheter

NCC Presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se

NCC i startgroparna för utvecklingen av kontor i stationsområdet i Borlänge

NCC har tillsammans med Borlänge kommun tecknat en avsiktsförklaring gällande stationsområdet i centrala Borlänge. Avsikten är att utveckla ett levande kvarter och skapa nya kontorsytor.

NCC omvandlar äldre byggnad i Vellinge till kontor

Vellingebostäder och NCC ska i ett partneringsamarbete omvandla en äldre mangårdsbyggnad i centrala Vellinge till kontor samt riva befintliga sidobyggnader och uppföra nya. Totalt skapas ett 50-tal arbetsplatser, varav Vellingebostäder själva avser att hyra en del.

Genomslag i det spektakulära projektet med Eysturoy-tunneln på Färöarna

Fredagen den 7 juni firade NCC genomslaget av Eysturoy-tunnelns 11,2 kilometer långa huvudgren – en tunnel som när den är klar kommer att sänka restiden till huvudstaden Tórshavn från många orter på Färöarna.

Klimatsmart bergmaskin ger bättre arbetsmiljö på deletapp Korsvägen

Stora miljövinster med eldriven skrotningsmaskin.

Ett jättekliv framåt för Helsingborgs nya landmärke – vattenreservoaren lyfts på plats

I dagarna lyfts delar av den ring som kommer att utgöra högvattenreservoaren på Helsingborgs nya vattentorn på plats. Ett minst sagt spektakulärt och krävande moment. Lyften av de vardera 325 ton tunga betongdelarna utförs av två speciallyftkranar och det komplicerade arbetet med att bygga vattentornet utförs i ett samverkansprojekt mellan NCC och NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp).