Nyheter

NCC Presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se

Drömlägenheten finns i Vallastaden

Nya familjer, där barnen bor hemma periodvis, kräver mer flexibla bostäder. NCC har byggt en etta som lätt blir femrummare med flyttbara väggar, förvaringsmöjligheter i tak och golv och mobil inredning. Konceptet prövades på bomässan LinköpingsBo 2017.

Nu startar andra omgången av lyckad utbildning för utrikesfödda ingenjörer

Förväntningarna hängde i luften i när 19 utrikesfödda ingenjörer samlades i Stockholm och Göteborg på upprop för NCC Nystart. Utbildningen är framtagen tillsammans med Kunskapsskolan och Arbetsförmedlingen med syftet att erbjuda en snabb väg in på arbetsmarknaden i en bransch med ett stort rekryteringsbehov.

Delta på C/O City-konferensen ”Gröna lösningar skapar levande städer”

Sedan 2012 har forsknings- och utvecklingsprojektet C/O City pågått för att lyfta fram värdet av natur och ekosystemtjänster i stadsplaneringen. NCC är delaktiga i projektet som nu går mot sitt slut. Välkommen att delta på konferensen den 17 november som sammanfattar projektets sista fas.

”Jag är övertygad om att vi åstadkommer mycket bättre resultat när vi samarbetar”

Den 1 november tillträder Ulrika Sandahl som chef för Hercules svenska grundläggningsverksamhet. Hon har lång erfarenhet inom NCC-koncernen och kommer närmast från rollen som projektchef på NCC Infrastructure.

NCC:s blogg prisad på hållbarhetslista

NCC och bloggen Beyond Construction har utnämnts till en av Sveriges mest inspirerande organisationer för hållbarhet 2017.

Efter 500 events och fler än 100 000 besökare går Dome of Visions nu vidare

Efter 500 events, mer än 100 000 besökare och två fantastiska år vid KTH är det dags för Dome of Visions att fortsätta sin resa. Sedan 2015 har Dome of Visions varit en visionär och inspirerande mötesplats på KTH:s campus i Stockholm. Nu har tiden vid KTH nått sitt slut och måndagen den 23:e oktober är sista dagen som Dome of Visions är öppen.

Toppranking för NCC:s hållbarhetsarbete

En ny studie från Handelshögskolan i Stockholm har gått igenom hur de största företagen i Sverige kommunicerar och agerar på området hållbarhet. Inom kategorin Industrials rankas NCC som nummer ett.

NCC på Nordic Rail och Nordic Road

Idag inleds mässorna Nordic Rail och Nordic Road som pågår 10-12 oktober i Jönköping. Under tre dagar finns NCC på plats för att diskutera hur samhället kan få mer hållbar infrastruktur för pengarna. Välkommen att träffa oss i vår monter.

Nystartare fick jobb efter skräddarsydd utbildning

På avdelning Hus i Stockholm har alla tre utrikesfödda ingenjörer som gått arbetsmarknadsutbildningen NCC Nystart fått jobb. Utifrån NCC:s stora rekryteringsbehov är det lyckosamt att kunna anställa ingenjörerna som är väldigt attraktiva på arbetsmarknaden.

Norska konkurrensverket godkänner NCC:s förvärv av Nordisk Fundamentering

Det norska konkurrensverket, Konkurransetilsynet, har godkänt NCCs förvärv av verksamheten i Nordisk Fundamentering AS.