Nyheter

NCC Presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se

NCC tecknar hyresavtal med MindArk i Brick Studios

NCC har tecknat hyresavtal med spelutvecklingsbolaget MindArk i Brick Studios på Masthuggskajen i Göteborg. Företaget flyttar in i en lokal om 1430 kvm och tillträder i december 2022.

Stark efterfrågan på NCC:s kontorslokaler – NCC hyr ut till Sjöson och Atomize i Brick Studios

I dagarna har NCC tecknat hyresavtal med Sjöson och Atomize i kontorshuset Brick Studios på Masthuggskajen i Göteborg. Det attraktiva läget i staden och det moderna kontoret var avgörande vid de båda företagens val av Brick Studios som framtida arbetsplats.

Nio reformer som kan säkerställa vattenförsörjningen i Sverige

Det svenska vatten- och avloppssystemet är i stort behov av uppgradering, och kommer inom kort vara underdimensionerade för landets befolkning. En modernisering av systemet är nödvändigt och för det behövs ökade finansieringsmöjligheter, förenklade tillståndsprocesser och höjd kompetens och kapacitet. I en rapport från 2021 föreslår NCC nio genomförbara reformer som skulle ge Sverige mer och bättre vatten.

Vattentillgången säkras för ett växande Jönköping

Med knappt ett år kvar till att det nya vattenverket i Häggeberg startar kan det konstateras att arbetet med att bygga det följer planen till punkt och pricka. När verket står klart kommer det, tillsammans med de två vattenverk som Jönköping redan har idag, att kunna försörja Jönköping med vatten för lång tid framöver.

Invigning av NCC-byggda sim- och badanläggningen Pingvinen i Varberg

På lördag den 4 september invigs den nya sim- och badanläggningen Pingvinen i Varberg som NCC har utvecklat och byggt i partnering med Varbergs Fastighets AB. Anläggningen är byggd på uppdrag av Varbergs kommun för att möta framtidens behov av motion, hälsa och lek i ett Varberg som växer.

NCC bygger 170 lägenheter i Veddesta

NCC ska på uppdrag av Nordr bygga cirka 170 bostadsrättslägenheter i Veddesta, norr om Stockholm. Projektet går under namnet Kvarter 12 och är först ut av totalt sju kvarter inom Nordrs exploatering i det nya området Veddestaden.

NCC inleder samarbete för Västerås nya akutsjukhus

NCC och Region Västmanland inleder ett samarbete för att bygga ett nytt akutsjukhus i Västerås. Uppdraget sker i samverkan och parterna har tecknat avtal om en första fas för att tillsammans planera och budgetera projektet.

NCC klara med framtidens skola i Oxelösund

Elever och personal i Oxelösund har startat läsåret i nya moderna och flexibla lärmiljöer. Nya Oxelöskolan möter kommunens behov av fler skolplatser och genom samverkan levererar NCC ett projekt som motsvarar alla mål för kvalitet, tid och ekonomi.

Genombrott i tunnel och två nya brolanseringar för Fyrspåret Malmö-Lund

I fredags skedde genombrottet på den tunneln som NCC/OHLA bygger genom centrala Åkarp och på lördag 28 augusti påbörjas arbetet med att lansera två nya järnvägsbroar i Lund. Arbetet med att bygga fyra nya järnvägsspår mellan Malmö och Lund går fort framåt.

NCC medverkar i storskaligt återvinningsprojekt av linoleumgolv

NCC medverkar i Sveriges första storskaliga återvinningsprojekt av linoleumgolv. Initiativet ska stötta en branschövergripande övergång till en mer cirkulär ekonomi. Återvinningsprojektet genomförs i samband med ombyggnation av Ångströmlaboratoriet vid Uppsala universitet i ett samarbete mellan NCC, Tarkett och Akademiska Hus.