NCC:s blogg

NCC driver bloggportalen blog.ncc.se. Här lyfter våra experter ämnen kring byggande, framtidens stad, hållbarhet, infrastruktur och staden vi lever i. Vi vill inspirera och skapa dialog med er som läser och tycker till. Nedan ser ni de 10 senaste bloggpostarna. Välkommen!

Lära sig av kollegors erfarenheter – en nödvändighet

Idag, den 24:e Januari är det den internationella utbildningsdagen, utbildning som kan ske på många olika sätt och vis. Den kan vara organiserad eller organisk. Inlägget Lära sig av kollegors erfarenheter – en nödvändighet dök först upp på NCC:s blogg.

Det digitala bygget

Till skillnad från Evelina som bloggade förra veckan så har jag ännu inte använt mina varselkläder och bygghjälm särskilt mycket, då mina två första rotationer har varit inne på kontoret. Inlägget Det digitala bygget dök först upp på NCC:s blogg.

Från Syrien till Centralen – via Nystart

Det gick inte att bo kvar i Damaskus. Min man, våra fyra barn och jag lämnade Syrien och landade 2014 i Hjo i Västergötland, där vi snabbt fick svenska vänner och etablerade oss. Inlägget Från Syrien till Centralen – via Nystart dök först upp på NCC:s blogg.

Nytt år ny rotation

Hösten har gått i extrem fart med produktion, utbildningar, traineeträffar och grävmaskinskörning. Efter 4 månader in i programmet är det dags att bli ny på jobbet igen. Jag lämnar projektet Masthuggskajen vid Järntorget men fortsätter att hålla mig i stan.

Slagg minskar våra CO2-utsläpp med 45 procent

Det här med betong är ju inte helt oproblematiskt. Det är helt nödvändigt för att kunna bygga infrastruktur, men då tillverkning av cement genererar stora koldioxidutsläpp så påverkar det miljön. Därför är det glädjande att flera parter jobbar på olika sätt med att ta fram betong med minskad klimatpåverkan.

Många moment på Drottningtorget i Trollhättan

Många tror att upprustning av ett torg innebär lite kantsten och en plantering. Så har det inte varit i Trollhättan, långt ifrån kan jag säga. Och vi hade aldrig klarat av det utan våra fantastiska medarbetare.

Pytteliten arbetsplats på Kineum – rätt så bra

Vi har ungefär 300 m2 ex byggnad till vårt förfogande. Här finns ett hus redan och vi har gator kloss an vår yta, så det är ruskigt trångt. Men det har lett till att vi pratar mycket mer med varandra på projektet.

Stort infrastrukturprojekt med internationella influenser

För några veckor sedan skrev min kollega och trainee, Mårten, ett inlägg om projektet Västlänken och specifikt delprojekt E05 Korsvägen av Västlänken. Även jag jobbar på detta stora projekt. Inlägget Stort infrastrukturprojekt med internationella influenser dök först upp på NCC:s blogg.

Årets traineer tar över stafettpinnen

Nu är det dags att presentera NCC:s traineer inom Master traineeprogram, start hösten 2019! De kommer att fortsätta driva bloggen i samma anda som tidigare och dela med sig av sin vardag som trainee inom NCC.

Jätteprojekt med höga krav på logistiken

Mitt i Stockholms city bygger NCC som en av tre totalentreprenörer om och till en av fastigheterna i Vasakronans jätteprojekt Sergelhuset. Som logistikansvarig på NCC:s del av projektet möts jag dagligen av nya utmaningar där kraven på fungerande samordning och logistik är extremt höga.