NCC:s blogg

NCC driver bloggportalen blog.ncc.se. Här lyfter våra experter ämnen kring byggande, framtidens stad, hållbarhet, infrastruktur och staden vi lever i. Vi vill inspirera och skapa dialog med er som läser och tycker till. Nedan ser ni de 10 senaste bloggpostarna. Välkommen!

Vad gör egentligen en arbetsledare?

Jag som gästbloggar idag heter Malcolm Granberg och är inne på min fjärde månad som Trainee på MTP. Efter många år i skolbänken blev det tillslut dags att börja jobba, men vad är det egentligen man gör som Arbetsledare på NCC? Efter många år på Chalmers av pluggandes till ett yrke och bransch jag aldrig Inlägget Vad gör egentligen en arbetsledare? dök först upp på NCC Blog.

Vi övar värsta tänkbara – för säkerhetens skull

Även om jag visste att det var en övning var det väldigt obehagligt att höra att en av mina kollegor hade avlidit i den olycka som var underlag för krishanteringen vi övade på. Jag vill verkligen aldrig vara med om det på riktigt.

Vill du ha en riktig utmaning? Sök dig till ett stort projekt!

Det finns ingenting som utvecklar en så mycket som stora projekt, man stöter på utmaningar där som inte uppstår i mindre projekt. NCC har möjlighet att ta riktigt stora projekt runt om i Norden inom infrastruktur, bland annat Eysturoy-tunneln på Färöarna, Centralen i Göteborg och Venjar-Eidsvoll i Oslo.

Presentation av traineer på MTP

Även om det alltid är kul att skriva om sig själv, är det dags att låta några andra att ta platsen i centrum en stund. Därför tycker vi att det är hög tid att presentera resten av traineerna på MTP som finns runt om i Sverige.

VR-glasögon ger ny dimension till kundfeedback

Virtual reality-glasögon, eller VR-glasögon, tar med tittaren till en annan värld. När man vrider på huvudet fortsätter bilden oavbrutet och man ser platsen ur en helt ny vinkel. NCC använder Virtual reality-teknik för att presentera planer och modeller för slutanvändare i våra projekt.

Klimatsmart hus gav ökad gemenskap

Egna odlingsytor, växthus på taket och nya tekniska lösningar. Möjligheten att på ett enkelt sätt leva mer hållbart var det främsta målet när Greenhouse Augustenborg byggdes av NCC. Nu har resultatet utvärderats i en forskningsstudie, som visar att huset gett de boende ökad livskvalitet och minskade klimatutsläpp.

Välja sin väg

För ett år sedan var det jag som satt och svettades när jag skrev ihop mitt CV och personliga brev för att ansöka till NCC:s Master Traineeprogram (MTP). Skulle jag söka Civil eller Building? Hur presenterar man sina negativa sidor så det låter som något positivt? Hade jag förstått vad MTP innebar? Ja, frågorna var Inlägget Välja sin väg dök först upp på NCC Blog.

Masthuggskajen först i Sverige att tilldelas ny certifiering för hållbar stadsutveckling

Masthuggskajen i Göteborg blev det första stadsutvecklingsprojektet i Sverige att certifieras genom Citylab Action. Hållbarhet löper som en röd tråd genom utvecklingsarbetet. Den nya stadsdelen Masthuggskajen är en del av Älvstaden och ingår i Göteborgsregionens tillväxtstrategi som syftar till att utveckla stadens centrala delar.

Hur tusan hamnade vi här?

Ja det är en fråga vi båda ställer oss när vi tar över studentbloggen från Emma och Emmy, vilka drivit bloggen under ett års tid, men som nu lägger pennan på hyllan och lämnar över facklan till oss i traineegruppen 2018.

Specialist på hemmaplan

Främsta anledningen till att jag sökte mig till NCC och projektet Framtidens Sjukhus var möjligheten att på hemmaplan få jobba med ett omfattande och ovanligt projekt. Från att ha jobbat i mindre projekt med en bred arbetsbeskrivning, ville jag specialisera mig på kostnadsstyrning och ekonomiuppföljning.