NCC:s blogg

NCC driver bloggportalen blog.ncc.se. Här lyfter våra experter ämnen kring byggande, framtidens stad, hållbarhet, infrastruktur och staden vi lever i. Vi vill inspirera och skapa dialog med er som läser och tycker till. Nedan ser ni de 10 senaste bloggpostarna. Välkommen in!

Värdefull erfarenhet att ha varit i olika roller

Hej! Några månader (och en skön semester) har gått sedan mitt förra inlägg. Då befann jag mig på kontoret i Helsingborg hos inköpsgruppen och hade fullt upp med att skicka förfrågningar och ta in offerter till olika projekt.

10 åtgärder för en hållbar renovering av miljonprogrammet

NCC har under lång tid arbetat nära och i samarbete med många av Sveriges kommuner och fastighetsbolag för att rusta upp det befintliga beståndet. Under detta arbete har vi på nära håll sett många av de stora utmaningar som finns, och vi kan konstatera att upprustningen av miljonprogrammet är en av de stora samhällsutmaningar som […] Inlägget 10 åtgärder för en hållbar renovering av miljonprogrammet dök först upp på NCC:s blogg.

“Roligast med mitt jobb är att få träffa mitt team i vardagen och se hur vi utvecklas, presterar, fungerar och har kul på jobbet”

Berätta om ditt arbete | Hur är det egentligen att jobba på NCC? Vad gör medarbetare i olika roller? Vilka problem brottas de med i sin vardag och vilka verktyg har de för att lösa sina uppgifter? Vad driver dem och gör dem glada på arbetstid? Hur känner de för sitt team och för NCC […] Inlägget “Roligast med mitt jobb är att få träffa mitt team i vardagen och se hur vi utvecklas, presterar, fungerar och har kul på jobbet” dök först upp på NCC:s blogg.

Projekt kommer, projekt går, eftermarknad den består

Under en månad i augusti fick jag se mer av Göteborg och dess omnejd än jag gjort på de sex år jag bott här. Detta tack vare min rotation på vår eftermarknadsavdelning som har hand om garantin för de projekt NCC byggt här i väst.

Sommaren tycks kort… men Hösten bådar gott!

Hallå där igen! Hoppas ni alla har haft en härlig semester och hunnit ladda på batterierna inför hösten. Efter att ha cirkulerat runt inom Strategi- och Finansavdelningen vid Building Nordics är jag nu stationerad vid finansfunktionen på koncernnivå.

Omfattande stambyte i Kronprinsen i Malmö

Stambyte till nästan 700 lägenheter, en stor del av dem i ett 28 våningar högt hus under pågående fasadrenovering. Med kvarboende och mitt i pandemin – låter som en verklig utmaning, men det gick bra.

Hur kan NCC tillsammans med Mattecentrum stärka barns matteresa?

Mattecentrum erbjuder gratis, individanpassad läxhjälp i matematik. Vi är en öppen, tillgänglig plats för alla som vill utvecklas i matematik och lära sig matematikens språk. Att tillhandahålla detta omfattande stöd kostnadsfritt skulle inte vara möjligt utan aktörer som NCC som ser samma sak som vi, nämligen att Sverige behöver en stor, diversifierad grupp matematik-kunniga individer, […] Inlägget Hur kan NCC tillsammans med Mattecentrum stärka barns matteresa? dök först upp på NCC:s blogg.

Ett moment – Tre rollers perspektiv

Varje dag möter alla medarbetare som jobbar i NCC:s projekt utmaningar, många gånger är dessa relaterade till produktion. Fram till skrivande stund har jag haft traineerotationer som Arbetsledare, Projektinköpare och Projektingenjör.

Krabbskal renar vattnet

Allt vatten som landar på E02 Centralens arbetsområde måste renas innan det släpps ut i Göta Älv. Projektet har några av de största vattenreningsanläggningarna i Sverige inom bygg- & anläggningsbranschen och vattnet renas på ett miljövänligt sätt med hjälp av krabbskal.

Dags att säga hejdå till tiden som trainee

Hej bloggen! Gabriella heter jag och är numera en fd trainee på avdelningen Civil Stockholm. Sista maj i år tog mitt, och även de andra KTP-arnas traineeår slut. Under året som trainee har jag fått testa på både arbetet som yrkesmedarbetare, arbetsledare, anbudsingenjör, inköpare samt entreprenadingenjör vilket har varit grymt för att få den viktiga helhetsbilden.