NCC:s blogg

NCC driver bloggportalen blog.ncc.se. Här lyfter våra experter ämnen kring byggande, framtidens stad, hållbarhet, infrastruktur och staden vi lever i. Vi vill inspirera och skapa dialog med er som läser och tycker till. Nedan ser ni de 10 senaste bloggpostarna. Välkommen!

Vi lyser upp vintermörkret

I Luleå arbetar vi sedan 2014 med Östra Länken, ett projekt för att anpassa stadens vs-system för att klara befolkningstillväxten från 75 000 till 130 000 människor. Inlägget Vi lyser upp vintermörkret dök först upp på NCC:s blogg.

Ur en trainees synvinkel på E05 Korsvägen

Idag har jag snart arbetat halvår i ett projekt och i en stad som bubblar av liv och en tro på utveckling om en hållbar stadsutveckling. Jag arbetar i Göteborg, staden med många byggkranar som dinglar i horisonten.

Once in a lifetime-projekt med guldkant

Nu river vi på Mälarsjukhuset i Eskilstuna! Omkring 20 000 kvadratmeter gamla sjukvårdsbyggnader ska bort för att lämna plats åt en ny modern vårdbyggnad, som omfattar cirka 45 000 kvadratmeter. Inlägget Once in a lifetime-projekt med guldkant dök först upp på NCC:s blogg.

”Wow, vilken häftig byggnad, den vill jag bygga!”

Jag heter Ulf och arbetar som projektchef inom anläggning på NCC. Just nu ansvarar jag för bygget av Helsingborgs nya unika vattentorn. Ett projekt som jag är nominerad till ”Årets betongentreprenör” för.

Masthuggskajen: stadsdelen som gör Göteborg mer hållbar och pulserande

Den som inte besökt Göteborg på ett tag lägger nog märke till alla byggkranar som pryder stadens silhuett. För mig som bor här har de blivit en naturlig del av stadslivet. För oss som arbetar med stadsutveckling och är ansvariga för flera av kranarna, kan vi konstatera att det händer mycket i stan just nu.

Attraktiva mötesplatser utvecklar Gårda i Göteborg

Stadsutveckling ska få områden att leva även efter kontoren har stängt. Men i otippade områden krävs något utöver det vanliga, och det är precis det vi planerar i Gårda. Inlägget Attraktiva mötesplatser utvecklar Gårda i Göteborg dök först upp på NCC:s blogg.

Förskolor på löpande band i Halmstad

Jag heter Marcus och jag jobbar som platschef på Engelbrekts förskola i Halmstad. Det är förskola nummer två av fem som NCC bygger i strategisk partnering med Halmstads kommun. Den första heter Aleskogen och det är den som är på bilden nedan.

Student på vift

Gå på föreläsningar, dricka te, räkna övningsuppgifter, gå på fler föreläsningar och då och då skriva tentor. Detta är ofta vad som kallas för vardag för en civilingenjörsstudent på Samhällsbyggnadsprogrammet på KTH.

Stora beslut att fatta

Nu börjar det närma sig slutet på min tid som trainee och snart ställs jag inför stora beslut. Vilken tjänst vill jag söka? Är jag säker på att den är rätt för mig? Vad vill jag egentligen göra? Vad är mitt mål? Alla dessa frågor börjar surra allt oftare i mitt huvud… Tack vare de […] Inlägget Stora beslut att fatta dök först upp på NCC:s blogg.

Ska vi kunna leverera så måste vi må bra

Att prata om stress och psykisk ohälsa är byggbranschen dåliga på av tre anledningar: det inte går att ta på, vi lider fortfarande av ett visst mått machokultur och det är förknippat med ganska mycket skam.