NCC:s blogg

NCC driver bloggportalen blog.ncc.se. Här lyfter våra experter ämnen kring byggande, framtidens stad, hållbarhet, infrastruktur och staden vi lever i. Vi vill inspirera och skapa dialog med er som läser och tycker till. Nedan ser ni de 10 senaste bloggpostarna. Välkommen in!

Nytt reningsverk växer fram på Sveriges lägsta punkt

Det nya reningsverket i Kristianstad är ett riktigt drömuppdrag med komplexa betongkonstruktioner, avancerad grundläggning och en VA-process i absoluta framkant. Dessutom kommer det nya reningsverket göra stor skillnad för miljön och vårt vatten.

Vad händer med kontoret efter pandemin?

Det pratas och skrivs mycket om kontorets framtid just nu. Om lokalfrågorna tidigare främst handlade om yta, antal arbetsplatser, standard och rätt läge, handlar de idag istället om vad kontoret egentligen ska vara och hur det bäst kan utformas för att passa organisationen.

Semestern närmar sig med stormsteg

Hallå allihop, då var det återigen min tur att ta över stafettpinnen i bloggskrivandet. Det blir även det sista inlägget innan vi tar ett kort uppehåll under semestern. Ledigheterna närmar sig med stormsteg och då kan det trots allt vara skönt med ett litet uppehåll.

Intensivt slutspurt med Varbergs badhus

Badhus är kanske den mest avancerade byggnaden som finns i en kommun. Just nu är projektet i en fas där vi jobbar tätt med flera personer från beställarorganisationen för att säkerställa att överlämnandet och ibruktagandet går smidigt.

Nattarbete för att minimera påverkan på trafiken

Under vecka 24 och 25 lade mitt lag ny asfalt på E4:an vid Salem, söder om Stockholm. En vanlig arbetsnatt för asfaltläggarna. Inlägget Nattarbete för att minimera påverkan på trafiken dök först upp på NCC:s blogg.

En logistiksamordnares topp fyra

Hallå! Nu har det gått tre månader sedan mitt tidigare blogginlägg där jag berättade livet som logistiksamordnare. Totalt fem månader i rollen och leveranserna fortsätter att flöda till projekt Kv Poolen.

Från varsel till pyjamasbyxor

Hallå där! Nu är det återigen min tur att få skriva ett inlägg här på bloggen. Sist vi hördes var jag inne på min andra produktionsrotation som arbetsledare på fantastiska KG10. Nu har varselbyxorna bytts ut mot pyjamasbyxor då jag sedan 1,5 månad tillbaka bytt till kalkylavdelningen där mycket arbete sker på distans.

”2024 står jag där redo med mina varselbadshorts”

Tjääna, Mirass här igen från Göteborg! För en månad sedan tog jag mitt pick & pack och lämnade Korsvägen E05 för ett annat sagolikt projekt – Lisebergs Vattenpark Oceana! Säger bara att 2024 står jag där redo med mina varselbadshorts.

En trainees recept för att lämna ett anbud

Hej allihop! Sedan påskhelgen har jag varit på min andra rotation i traineeprogrammet och är för tillfället en del av anbudsgruppen här i region Civil South. Inlägget En trainees recept för att lämna ett anbud dök först upp på NCC:s blogg.

NCC krossar studenternas myter om byggbranschen

Bygg är macho, tungt och erbjuder inga karriärmöjligheter, det vet man ju. Det kan vara svårt att locka unga kvinnor till byggbranschen när den dras med så många förutfattade åsikter och myter. Vi krossar fem vanliga myter som studenter har om byggbranschen.