NCC:s blogg

NCC driver bloggportalen blog.ncc.se. Här lyfter våra experter ämnen kring byggande, framtidens stad, hållbarhet, infrastruktur och staden vi lever i. Vi vill inspirera och skapa dialog med er som läser och tycker till. Nedan ser ni de 10 senaste bloggpostarna. Välkommen!

Från affären till affär

Hej! Mitt namn är Rebecca Lord och det har återigen blivit min tur att gästblogga. Jag jobbar på Building Hus i Stockholm och drygt halva MTP-programmet har nu passerat för vår del, tiden har gått fort men som man brukar säga så gör den ju det när man har roligt! Under mina rotationer skulle man Inlägget Från affären till affär dök först upp på NCC Blog.

Att renovera hållbart sparar både miljö och kostnader

Att vi ska arbeta hållbart och ta vara på de värden och material som redan finns i byggnaden är grundstenar när vi renoverar hyreslägenheter i miljonprogrammen. Engagerade medarbetare och nära kontakt med de boende är en extra bonus som vi får på köpet.

Hålla en utbildning

Hej alla, Hoppas ni som fortfarande är på semester har det toppen och att ni som arbetar eller är i skolan har det bra ni med. Innan jag gick på semester fick jag möjligheten att ansvara för en utbildning i hur programvaran Bluebeam kan användas för att underlätta granskningsprocessen av handlingar i ett projekt.

Slitsmursmaskinen has landed!

Vi gjuter betongväggar rätt ner i leran för att hålla den i schack och skapa stabilitet för den underjordiska järnvägsstationen. Vid deletapp Centralen kommer tågen att gå i betongtråg, bergtunnel och betongtunnel innan den hamnar i stationsdelen.

Industriellt byggande – vad innebär det egentligen?

Industriellt byggande. Vad innebär det? Det är en fråga jag har ställt mig under mitt första år på NCC som Trainee. Mitt namn är Petter och jag jobbar på avdelningen Bostad Stockholm. Hittills har jag hunnit med två rotationer; först som arbetsledare och därefter som projekteringsledare.

Från ruffig gata till pampig boulevard tack vare god laganda

Neptunigatan i Malmö var tidigare rätt så kantig och hård, med en stor parkeringsplats, järnvägsspår och industribyggnader. Men nu är det en av Malmös vackraste gator. I slutet av maj lämnade mina kollegor och jag över en ny huvudgata till Malmö Stad efter tre års hårt och utvecklande arbete.

Fantastisk start på min resa genom arbetslivet

Hej! Jag heter Harald Ericsson och har precis avslutat min period som KTP trainee inom NCC Building sydväst. Jag har haft ett fantastiskt år med spännande projekt, lärorika rotationer och lärt känna ett härligt gäng traineer från hela landet.

Snart går vi i mål med Väg 26/47

Starkt lag, samarbete och fokus på målet. I augusti kan trafiken rulla på hela sträckan Mullsjö – Månseryd igen, då lämnar vi över projektet till Trafikverket. Väg 26/47 är en vägsträcka mellan Mullsjö och Månseryd nordöst om Jönköping, den har varit svårt olycksdrabbad och vårt uppdrag har varit att göra vägen säkrare.

Välja möjligheten att välja

Järnväg och reningsverk. Geoteknik, brolanseringar, betong och mer betong. Flertalet olika chefer, och lika många sorters ledarstilar. Det är den korta sammanfattningen av vad jag hunnit med hitintills under mitt första år på NCC:s trainee-program MTP.

”Jag ville ha en ny utmaning”

Jag heter Farshad Panahi och arbetar som arbetsledare på NCC Mark. Arbetsuppgifterna varierar med allt från schaktning och grundförstärkning till dränering och utfyllnad. Mitt team på åtta personer är just nu i gång med det intensiva projektet Hangar 5 där ett stort område mellan Bromma Flygplats och Bromma Blocks ska bli kontor och långtidshotell.