NCC:s blogg

NCC driver bloggportalen blog.ncc.se. Här lyfter våra experter ämnen kring byggande, framtidens stad, hållbarhet, infrastruktur och staden vi lever i. Vi vill inspirera och skapa dialog med er som läser och tycker till. Nedan ser ni de 10 senaste bloggpostarna. Välkommen!

Tänt var det här!

BOOM! Det skakar i väggarna nästan varje dag när sprängarna skjuter salva på salva bara några hundra meter ifrån etableringen för att inte bli upphunna av krossarna som flåsar dem nacken.  Inlägget Tänt var det här! dök först upp på NCC:s blogg.

Studiebesök i Danmark

Erfarenhetsåterföring är en av de mest utvecklande och mest ekonomisk fördelaktiga metoderna att använda sig av i det dagliga arbetet i strävan om mer effektiva byggprojekt enligt mig. Det bidrar till mindre slöseri som utgör en betydande stor kostnad inom byggsektorn.

Inköpare med sinne för affärer

Jag heter Mats och arbetar som senior inköpare på NCC i Malmö. Jag brinner för att göra bra affärer! Eftersom inköpen står för en mycket stor del av NCC:s omsättning bidrar jag i högsta grad till att ett projekt blir lyckosamt.

Eld i berget!

Mitt äventyr startade på Bergsskolan i Filipstad, en högskola som bedrivit utbildning riktad mot gruvnäringen, berg – och anläggningsbranschen samt metallindustrin sedan år 1830. Tiden på Bergsskolan har gett en bred och stadig grund att bygga vidare på.

Mer hjärta bygger bättre arbetsmiljö

Vår nollvision handlar om att rädda liv och vi jobbar aktivt med allt från fokusområden till konkreta åtgärder. Kunskap om regler, personlig skyddsutrustning och inte minst attityder och beteenden. För en av utmaningarna i arbetsmiljöarbetet är att det handlar om mer än kunskap och regler.

Prince gästbloggar

Mitt namn är Prince Jeddi och jag är Trainee på NCC Building Syd. Min resa på NCC började för fyra år sedan som kompetensbyggare. Efter två år som kompetensbyggare och avslutade studier på Civilingenjörsprogrammet Väg- och vattenbyggnad vid Lunds Tekniska Högskola var NCC och Traineeprogrammet en självklarhet för mig.

Säkerhet är ett lagarbete – säg ifrån och agera!

”Varför stoppades inte tävlingarna?” Awareness Day på Korsvägen bjöd på något helt annorlunda i år. Geert van der Linde, Chief Safety manager på Royal BAM, höll en interaktiv presentation om hur lagarbete är ett måste för att få säkerheten på topp.

Vilken kompetens efterfrågar blockchefer i Västlänken?

Hej! Mitt namn är Hanna just nu befinner i projektet E05 – Korsvägen som är en del i Västlänken. Under min rotation här är jag planerare för två av fem områden för ledningen, blockchefer, arbetsledare och projektering.

I snabbväxande Varberg bygger vi en riktigt häftig simhall

Att bygga badhus är verkligen kul att få göra. Och att göra det på hemmaplan är förstås något riktigt extra. Jag jobbar som projektchef för den nya bad- och simanläggningen i Varberg. Jag tycker såklart att det alltid är kul att bygga, det är ju därför jag har valt att jobba i byggbranschen.

Kundens mål och ett år på NCC!

Men även kopplingen mellan de olika delarna av ett byggföretag. Malcolm heter jag som skriver bloggen idag och jag är trainee på Building.  För att ett byggprojekt ska komma igång finns det bara en sak som är viktigare än pengar, det är anledningen till varför någonting byggs.