NCC:s blogg

NCC driver bloggportalen blog.ncc.se. Här lyfter våra experter ämnen kring byggande, framtidens stad, hållbarhet, infrastruktur och staden vi lever i. Vi vill inspirera och skapa dialog med er som läser och tycker till. Nedan ser ni de 10 senaste bloggpostarna. Välkommen in!

Från cellkontor till aktivitetsbaserat – så lyckas man

Hur lyckas man med övergången från cellkontor till aktivitetsbaserat på bästa sätt? Hur bör medarbetarna involveras och hur får man in ett hållbarhetstänk? Ta del av lärdomarna från NCC:s egna flytt till nytt kontor i Uppsala.

Digitala studentinitiativ

Hej Studentbloggen! Jag passar på att skriva ett inlägg här på bloggen och låter ordinarie bloggare ta en välförtjänt paus den här veckan. Jag är själv inte trainee men jag arbetar med våra studentinitiativ där traineeprogrammen är inkluderat.

Rekordlyft när 9 000 ton tung bro skjuts på plats

Under 18 dagar i maj stängs Skånes pulsåder E6:an av helt norr om Malmö. Under denna tid ska en ny bro skjutas på plats och ge utrymme för de fyra nya järnvägsspår mellan Malmö och Lund som vi bygger på uppdrag av Trafikverket.

Badhus, djupt vatten för många men inte för NCC

Hej igen kära vänner! Nu har det gått drygt två månader sen sist och det har då blivit dags för ett nytt inlägg. Det har hänt mycket under den senaste tiden. Strax efter mitt förra inlägg var jag med och lämna in ett anbud och påbörjade därefter min rotation på inköp.

Olika typer av säkerhetsbarriärer på Vårvik

Arbete nära vatten, flera företag inom samma område och tredje man nära inpå. På Vårvik har vi jobbat med flera olika typer av säkerhetsbarriärer för att förhindra olyckor. Inlägget Olika typer av säkerhetsbarriärer på Vårvik dök först upp på NCC:s blogg.

Viktigt med bra verktyg i komplexa projekt

I mitt tidigare blogginlägg berättade jag att min nästa rotation skulle vara inom logistik i projektet Kv Poolen. Jag antog att dagarna skulle skilja sig från mina tidigare rotationer inom projektering och inköp - ett bra antagande.

Betong är livet!

Redan som liten väcktes min passion för betong. Pappa är betongare så man kan väl säga att intresset gått i arv. Idag bygger jag platsgjutna bostäder med klimatförbättrad betong, ett pilotprojekt för hållbart byggande.

En trainee på Tvären!

Tjenare! Nu är det min tur att få bidra lite till trainee-bloggen igen. Sist jag skrev satt jag ute på projektet Hjulsta Norra, en av Förbifart Stockholms etapper. Där jobbade jag med entreprenadingenjörsuppgifter.

Laganda och samarbete gav vårdcentrum med mervärden

Bakom den vita betongfasaden är vården nu i gång på Vårdcentrum Finspång. Jag heter Robbin Mattsson och har varit platschef för projektet. Som samhällsbyggare känns det bra att få bidra med moderna och väl anpassade lokaler som samlar resurser för en nära hälso- och sjukvård.

För mycket vatten kan förorena vattnet

Hur går det ihop? Det handlar om dagvatten och hur det hanteras – och om hur systemen för dagvatten är underdimensionerade på många ställen. Idag 22 mars är det världsvattendagen och årets tema är ”Att värdesätta vatten”, ett viktigt tema ur flera perspektiv.