NCC:s blogg

NCC driver bloggportalen blog.ncc.se. Här lyfter våra experter ämnen kring byggande, framtidens stad, hållbarhet, infrastruktur och staden vi lever i. Vi vill inspirera och skapa dialog med er som läser och tycker till. Nedan ser ni de 10 senaste bloggpostarna. Välkommen in!

Projektchef tack vare intern utbildning

Jag heter Joel Ahlqvist och är projektchef på trafikplats Häggvik. Tidigare har jag gått ett av programmen inom Project Management Academy som etablerades för några år sedan för att, som det heter, utveckla vår förmåga att leda och driva projekt mer framgångsrikt.

Idag en trainee imorgon kanske VD

Hejsan gott folk! Mitt namn är Nicolas Kaadi och jag är trainee på Building syd, i Malmö. Efter avslutade studier vid Lunds universitet var jag extremt taggad på att få komma ut till arbetslivet och påbörja min karriär tillsammans med NCC.

Nytt år, nya tag och nya utmaningar

Välkommen 2021! Mitt namn är Elsa Häggström och jag är Trainee på NCC Building Hus Stockholm. Jag tänkte dela med mig av mina första två rotationer, projektering och inköp, i projekt Kv Poolen - ett projekt NCC bygger tillsammans med Fabege och Hedström & Taube.

Lätt med tunga lyft

För ungefär tio år sedan frågade platschefen om jag ville utbilda mig till kranförare. Nu är det verklighet. Sedan några veckor tillbaka kör jag en 55 meter hög tornkran och hjälper till med lyften i bygget av framtidens vårdlokaler i Sörmland.

Big five på Förbifart Stockholm, Hjulsta Norra

Hallå hallå! Jag heter Frida Grenholm och är trainee på avdelningen Civil Stockholm, precis som min kollega Trixie som skrev ett inlägg här för några veckor sedan. Jag ska i skrivande stund avrunda min första rotation på projektet Hjulsta Norra, en entreprenad som är en del av Förbifart Stockholm.

Från husbyggnad till infrastruktur

Hallå gött folk. Jag heter Mirass Jalil och är i nuläget Trainee på Civil West/South i Göteborg. Men det var inte riktigt här min resa på NCC började, utan på Building Väst. Efter en Civilingenjörsutbildning inom Väg och Vatten med inriktning husbyggnadsteknik vid Lunds Tekniska Högskola var jag redo att bygga Göteborg på höjden, men hamnade istället i en lerig grop.

”Det finns inga gränser för vad du kan få prova på”

Hej allihopa! Mitt namn är Maxine och jag är trainee på region Civil South vilket tillhör NCC Infrastructure. På min första rotation hamnade jag hos ett härligt gäng på en avdelning belägen i Lund som utför markarbeten i södra Skåne.

Ny på jobbet

Hej! Mitt namn är Trixie och jag är trainee på Civil Stockholm som är en del av NCC infrastructure. Jag började som trainee i september och har min första rotation vid Roslagsbanans nya hållplats, Arninge station.

Ett utmanande och lärorikt år med Strategic Leadership Program

I januari fick jag veta att jag blivit accepterad till SLP, Strategic Leadership Program, NCC:s utvecklingsprogram för anställda i samarbete med Stockholms Handelshögskola. Jag var så förväntansfull och spänd på att få äran att delta och även lite nervös då jag hört från deltagare tidigare år att det är mycket arbete som behöver läggas ner och det kan bli ganska tufft att få tiden att räcka till emellanåt.

Reflektioner över ett händelserikt år

Nu är det bara tre månader kvar på traineeprogrammet och efter detta inlägg lämnar vi över bloggen till nästa traineegrupp. Snart tar vi nästa steg i karriären och går ut i våra permanenta roller med traineeprogrammet i bagaget.