NCC:s blogg beyondconstruction.se

NCC driver bloggportalen beyondconstruction.se. Här lyfter våra experter ämnen kring byggande, framtidens stad, hållbarhet, infrastruktur och staden vi lever i. Vi tänker bortanför vägen, huset, simhallen, kontoret och bron vi bygger – vi tänker Beyond Construction. Vi vill inspirera och skapa dialog med er som läser och tycker till. Nedan ser ni de 10 senaste bloggpostarna. Välkommen!

NCC samverkar för ett Fossilfritt Sverige – var med ni också!

Nu är NCC medlem i Fossilfritt Sverige och det var på tiden. Fossilfritt Sverige är en statlig utredning som regeringen tillsatte efter klimatmötet i Paris 2015 och som fungerar som en plattform för samverkan och dialog mellan mer än 300 olika aktörer som vill göra Sverige fritt från fossila bränslen.

Gästblogg PD: Om du är den smartaste personen i rummet, så är du i fel rum

Hallå där! Vi är två studenter som pluggar till Civilingenjör inom Samhällsbyggnad på KTH. Sedan oktober har vi fått äran att jobba på NCC Property Development (PD) vid sidan av studierna för att under kommande läsår få en inblick i verksamheten, men också bidra med nya ögon till avdelningen och dess utmaningar inom hållbarhet och Inlägget Gästblogg PD: Om du är den smartaste personen i rummet, så är du i fel rum dök först upp på Beyond Construction.

Feedback skidback

Efter hektiska dagar både tillbaka i Göteborg och under traineeträffen i Hemavan har jag landat, både fysiskt och psykiskt. Dagarna i Hemavan var krävande, intensiva och helt underbara. Att försöka summera dessa intensiva dagar är svårt, därför tänkte jag och Emma: ”en bild säger mer än 1000 ord” och en bildbomb från dagarna är passande.

Vinnare utsedd i NCC Innovation Challenge

Som en del i strategin att nyttja digitalisering och innovation som drivkraft för produktutveckling inom Property Development inledde NCC i november förra året ett innovationsprogram i samarbete med THINGS.

Trivsel – Den hållbara lyckan

En av livets stora mysterier är lycka. Det kanske låter konstigt, men jag tror att vi på något sätt i alla vinklar och vrån kikar in och letar efter just det – lycka. För vem vill egentligen vara motsatsen olycka… eller är det olycklig? Jag hör allt för ofta uttrycket: jag är aldrig nöjd! Personer Inlägget Trivsel – Den hållbara lyckan dök först upp på Beyond Construction.

Gästblogg från Produktionsprogrammet

Hej alla trogna (och även ni andra) läsare. Vi, My och Linnea, kapar ett inlägg här i studentbloggen för att tala om att det även finns ett traineeprogram för de som har gått en treårig utbildning inom bygg/samhällsbyggnad.

Hälsningar från Hemavan

Hela traineegänget plus årets kompetensbyggare befinner sig just nu i Hemavan. Det har inte varit helt lätt att ta sig hit, i alla fall för oss traineer då vi inte kunde landa på planerad plats. Istället blev vi omdirigerade till Lycksele, och därifrån fick vi ta taxi, alltså innebar detta en bonus i form av Inlägget Hälsningar från Hemavan dök först upp på Beyond Construction.

Nu bygger vi Västlänkens dreamteam

I Göteborg har vi börjat jobba i ett av Europas största och mest avancerade järnvägsprojekt, det som kallas Västlänken. Det är ett otroligt intressant, roligt och inspirerande jobb där vi kommer att ställas inför stora utmaningar.

Traineemingel i Göteborg

Hallå där bloggen! Denna vecka blev jag återigen påmind om hur snabbt tiden går. Den här gången var det inte lederna som värkte i januarikylan, utan det var insikten att nästa omgång traineer snart är här.

Bra stadsplanering är tillväxtfrämjande

NCC Property Development är ett av nordens största fastighetsutvecklingsbolag och ett affärsområde inom NCC som arbetar med hela processen kring att utveckla mark; från detaljplaner till byggnation, uthyrning och försäljning.