NCC:s blogg

NCC driver bloggportalen blog.ncc.se. Här lyfter våra experter ämnen kring byggande, framtidens stad, hållbarhet, infrastruktur och staden vi lever i. Vi vill inspirera och skapa dialog med er som läser och tycker till. Nedan ser ni de 10 senaste bloggpostarna, alla bloggar hittar du på blog.ncc.se. Välkommen in!

Följer projektet genom rotationerna

Hejsan allihopa! Nu var det ett tag sedan jag skrev senast men tiden har gått snabbt. Det har varit en väldigt rolig vår med mycket nytt och många trevliga traineeträffar. Jag är nu inne på min andra rotation, denna hos inköp.

29 963 växter och några 10-tals regnbäddar på Vårvik i Trollhättan

Det börjar takta upp mot projektavslut, i juni är det invigning och avslut efter 4 år. Men först ska vi plantera 29 963 växter. Vi har varit på Vårvik sen 2019 och jobbat i två etapper. Etapp 1 handlade om marksanering, (bara det var ett stort projekt eftersom det har varit blandad industri här tidigare), […] Inlägget 29 963 växter och några 10-tals regnbäddar på Vårvik i Trollhättan dök först upp på NCC:s blogg.

Svårslagen asfaltkompetens på Arlanda

Trots att jag är högsta chefen i mitt område kan jag inte mest om asfalt. Det gör mina kollegor. I januari började jag som Area Manager för avdelning Asphalt Middle Sweden, Stockholm North, och ansvarar för ett område som sträcker sig från Gamla stan i Stockholm i söder till Gävle i norr, och från Enköping […] Inlägget Svårslagen asfaltkompetens på Arlanda dök först upp på NCC:s blogg.

Använd er inköpsmakt för att driva klimatarbetet framåt

I Norge har Statens vegvesen minskat koldioxidavtrycket på asfalt med 25 procent – på bara två år. De har helt enkelt använt sin inköpsmakt för att förverkliga sina miljö- och klimatambitioner. Här finns en enorm potential även för Trafikverket i Sverige.

Vad skrek skepparen som inte hade någonstans att lägga till? -Köpenhamn!

Denna blogg blir lite annorlunda då den inte kommer behandla ”vanliga” rotationer, utan jag kommer skriva om vår resa till Köpenhamn med MTP 2022 som genomfördes under vecka 19. Inlägget Vad skrek skepparen som inte hade någonstans att lägga till? -Köpenhamn! dök först upp på NCC:s blogg.

NCC runt Göteborg

Till vardags jobbar jag som inköpschef. Då förhandlar jag priser, säkerställer att leverantörer och underentreprenörer följer lagar och regler och ser till att försörjningen av material och resurser till våra projekt flyter på.

”Alla borde ha en Ola!”

Ola är driftchef på Fyrspåret Malmö-Lund, ett stort infrastrukturprojekt med flera olika ansvarsområden. Olas ansvar är övergripande support och samordning av till exempel tillfällig el, pumpsystem, drivmedelshantering, fordonsunderhåll och interna transporter.

Halvvägs genom traineeprogrammet!

Hej bloggen, nu är jag tillbaka! När jag senast syntes här var jag ute i produktion som projektingenjör i ett av våra renoveringsprojekt, Fittja Värdshusvägen 6–38, där jag ägnade mycket tid att jobba med kostnadsstyrning.

Ett sådant här jobb gör man nog bara en gång i livet

Hanö i blekingska skärgården är numera ansluten till det kommunala vattensystemet. Vi på NCC har på kort tid byggt ledningar för dricks- och spillvatten mellan Nogersund på fastlandet och den semesterpopulära ön.

Jag bytte jobb och land – men utan att lämna NCC

Jag tog chansen, lät jobbet bli ett äventyr och bytte Finland mot Göteborg. Det har inte varit helt enkelt – det har varit en del utmaningar med språket, kulturen och kollegorna. Men jag har inte ångrat en dag att jag hoppade på denna unika möjlighet.