NCC:s blogg

NCC driver bloggportalen blog.ncc.se. Här lyfter våra experter ämnen kring byggande, framtidens stad, hållbarhet, infrastruktur och staden vi lever i. Vi vill inspirera och skapa dialog med er som läser och tycker till. Nedan ser ni de 10 senaste bloggpostarna. Välkommen!

Ny rotation, ny vardag

Tiden sedan jag började på NCC har gått fort och jag är nu inne på min tredje rotation. Övergången mellan den andra och tredje rotationen var lite speciell, vilket jag tänkte berätta mer om i detta blogginlägg.

I tuffa tider visar byggindustrin sig öppen för digitalisering

Traditionellt har teknikmognaden och öppenheten för digitalisering ansetts låg inom bygg- och anläggningsbranschen. Från mitt perspektiv, som CIO i ett ledande nordiskt byggföretag, tycker jag inte att den bilden stämmer.

Dags för Internationella dagen för biologisk mångfald

Internationella dagen för biologisk mångfald inträffar 22 maj. Vi på NCC firar att vår metod för att gynna biologisk mångfald i täkter vinner terräng. Vi kallar konceptet NCC Kielo, efter idéer från våra finska kollegor där namnet och konceptet varit etablerat längre än här i Sverige.

Ny rotation i en digital tid

Sedan jag senast skrev på bloggen har jag hunnit påbörja en ny rotation. Jag tänkte berätta lite mer om denna och hur det är att vara ny på jobbet utan att kunna träffas fysiskt. Inlägget Ny rotation i en digital tid dök först upp på NCC:s blogg.

Ett år som KTP-trainee

Att som trainee få rotera mellan olika roller var verkligen den perfekta starten på arbetslivet efter mina avklarade studier på KTH. Jag har under året fått vara med i alla möjliga skeden av ett byggprojekt.

Bostadshus i trä klara i Örebro

Med tre sexvåningshus i trä och en modern förskola i bottenplan står Norrstjärnan klart i Örebro, ett projekt med stort fokus på hållbarhet som visar hur träbyggnationer bidrar till mindre miljöpåverkan.

Rakt genom berget på Centralen

En del av Västlänkens tågtunnel kommer att gå genom Gullberget strax öster om Centralstationen i Göteborg. Där är det inte bara att spränga sig fram eftersom ett statligt byggnadsminne, Skansen Lejonet, ståtar uppe på berget.

Tiden går fort när man har roligt

Att jag vid den här tiden förra året satt med slutspurten på mitt examensarbete känns som en annan verklighet! Nu har jag gått som trainee i ungefär 8 månader och jag vill nog ändå intala mig själv att jag börjar bli någorlunda varm i kläderna.

”Det har jag aldrig provat förut, så det klarar jag helt säkert”

Jag heter Maria och arbetar som KMA-samordnare på NCC. Det är världens roligaste jobb och innebär att jag stöttar projekten inom kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöfrågor. Ett av projekten jag jobbar med är bygget av Helsingborgs nya vattentorn.

Glidformen i topp på Kineum

Snabbare än planerat blev glidformsgjutningen på Kineum klar. Måndagen den 16 mars började formen glida uppåt med en förväntad stighastighet på 2,6 m/dygn och skulle enligt planen vara klar i slutet av april.