NCC:s blogg

NCC driver bloggportalen blog.ncc.se. Här lyfter våra experter ämnen kring byggande, framtidens stad, hållbarhet, infrastruktur och staden vi lever i. Vi vill inspirera och skapa dialog med er som läser och tycker till. Nedan ser ni de 10 senaste bloggpostarna. Välkommen in!

Upplevelser från första dagen

Hej från Sydväst! Som Erik skrev i sitt inlägg förra veckan är det nu dags för oss i MTP 2021 att ta oss in i den omtalade bloggvärlden, med allt vad det innebär. Efter ett exceptionellt överlämnande från förra årets kull uppe i huvudstaden ska det nog gå bra.

Utforska framtiden här och nu

För ett tag sedan gjorde NCC:s robothund NiCCi en studieresa från sin vanliga arbetsplats Kineum till det närliggande infrastrukturprojektet E05 Almedal. Den gav viktig kunskap för det fortsatta arbetet i testprojektet.

Hallå bloggen, nu ska det bli lite fart här igen!

Efter att de gamla rävarna i MTP 2020 till slut makat på sig har vi i MTP 2021 nu äntligen tagit över bloggen. Inlägget Hallå bloggen, nu ska det bli lite fart här igen! dök först upp på NCC:s blogg.

Tre tips till framtida traineer

Nu var det dags för mitt och MTP 2020:s sista inlägg för nu lämnar vi över till årets traineer, MTP 2021! Inlägget Tre tips till framtida traineer dök först upp på NCC:s blogg.

Kollegor på alla våningsplan

Hej bloggen! Nu börjar det närma sig slutet av vår tid som traineer och min tid som första generationens finanstrainee. Efter att ha cirkulerat runt på finansavdelningarna hos Infrastructure och PD har det senaste halvåret spenderats på diverse centrala funktioner.

En usædvanlig dag på arbejdet / En ovanlig dag på jobbet

Hallå hallå! Flera tidigare inlägg har handlat om en vanlig dag på jobbet inom olika roller. Idag tänkte jag beskriva några ovanliga dagar som även ingår i jobbet som trainee på NCC. De här dagarna spenderades med studiebesök och teambuilding i Köpenhamn.

Kunskap är vägen mot minskad klimatpåverkan i byggnationer

I arbetet för att accelerera omställningen mot ett byggande med mindre klimatpåverkan behöver vi öka kunskapen om både kravställande, smarta lösningar och att välja rätt material på rätt plats. Jag tror också att vi behöver förstärka det cirkulära perspektivet på material de kommande åren – att se potentialen i restmaterial från andra delar av samhället […] Inlägget Kunskap är vägen mot minskad klimatpåverkan i byggnationer dök först upp på NCC:s blogg.

Summering av ett år som trainee

Hallå, jag tänkte börja detta inlägg med några tillbakablickar av det gångna året som trainee och avsluta med en ögonblicksbild över det jag gör idag. Inlägget Summering av ett år som trainee dök först upp på NCC:s blogg.

Ska vi bygga tunnelbana?

Hej bloggen! För tre månader sedan satt jag innan semestern i pyjamas och kalkylerade i MAP. Men nu är det andra bullar. Min fjärde rotation på traineeprogrammet gör jag som inköpare på ett otroligt häftigt projekt som bara är i startgroparna – nämligen Station Hagastaden.

På traineeprogrammet är den ena dagen aldrig den andra lik

Hej allihop! Nu börjar vi närma oss hösten och det har redan gått ett år av traineeprogrammet. Det är helt otroligt vad tiden har gått fort och samtidigt har man hunnit vara med om så mycket. Inlägget På traineeprogrammet är den ena dagen aldrig den andra lik dök först upp på NCC:s blogg.