NCC:s blogg

NCC driver bloggportalen blog.ncc.se. Här lyfter våra experter ämnen kring byggande, framtidens stad, hållbarhet, infrastruktur och staden vi lever i. Vi vill inspirera och skapa dialog med er som läser och tycker till. Nedan ser ni de 10 senaste bloggpostarna. Välkommen!

Rebecca gästbloggar

Hej! Jag som har ordet denna vecka på bloggen heter Rebecca Lord och är trainee på Building Hus i Stockholm. I skrivande stund har jag varit trainee i snart 6 månader, vilka jag spenderat ute i produktion.

Traineeträff i Hemavan

Nu är vi tillbaka från 5 dagars, eller på grund av inställt flyg, 6 dagar lång traineeträff i Hemavan. Trotts försenade och inställda flyg, samt sjukdom som spred sig i gruppen, måste jag ändå säga att det varit en toppenträff.

Förväntningar inför en traineeträff

Just nu sitter vi på flyget och är på väg till vår traineeträff i Hemavan där vi ska gå en kurs i feedback och åka skidor. Nästan alla i MTP gruppen har samlats upp i Stockholm, stämningen är hög och förväntningarna på de kommande fem dagarna är många och varierade.

Johan gästbloggar

Hallå där! Mitt namn är Johan Bredin och jag arbetar idag som trainee vid NCC Building i Stockholm. För ett år sedan befann jag mig i en ganska intensiv period innebärande startskede av både examensarbete och jobbsökande.

Mobilitet i fokus när Mölndals sista pusselbit läggs

Mobilitet är en nyckelfaktor i stadsutveckling. Kvarteret MIMO knyter samman Mölndals innerstad och blir en bokstavlig knutpunkt för arbete, handel och möten. Konceptet utvecklade vi med utgångspunkt i dialog med medborgare.

Från student till anställd

Nu är det ett halvår sedan jag lämnade min tid som student och började jobba på NCC och en insikt jag har kommit till är hur mycket dessa skiljer sig åt i ansvar och planering samt hur jag har hanterat denna övergång.

Inkluderande blandstad i Järva krog

Hur kan enskilda fastigheter samverka med och skapa fördelar för hela området? I Stockholm är vi i full gång med att utveckla etapp 1 av Järva krog. En arkitektur och planering där många perspektiv tas i beaktande gör att våra städer blir mer inkluderande och trygga.

Nytt år, med tid för reflektion

God fortsättning! Både jag och bloggen har precis varit lediga i två veckor över jul och nyår, men nu är vi äntligen tillbaka. Med det nya året lämnar jag min gamla vardag bakom mig och gör min första rotation i traineeprogrammet.

Social hållbarhet i fokus när Limhamns Multihus utvecklas

Från kalkbrott med cementfabrik till levande stadsdel med förskola på sjätte våningen. Limhamn växer småskaligt med trygghet, närhet och social hållbarhet i fokus. Bortom Ön breder havet ut sig. Genom de stora fönstren ser både pedagoger och barn flera kilometer bortom lekplatsen sex våningar ovan mark.

”Den där NCC-andan”

Redan när jag jobbade som snickare på ett annat byggföretag hörde jag talas om ”den där NCC-andan”. Det skulle visst vara bra stämning där. Det väckte min nyfikenhet. I mitt yrkesliv blev jag allt mer intresserad av allt som händer innan själva utförandet i produktionen.