NCC:s blogg

NCC driver bloggportalen blog.ncc.se. Här lyfter våra experter ämnen kring byggande, framtidens stad, hållbarhet, infrastruktur och staden vi lever i. Vi vill inspirera och skapa dialog med er som läser och tycker till. Nedan ser ni de 10 senaste bloggpostarna. Välkommen in!

Det är skillnad på ledningar och ledningar

Skyfall, 100-årsregn och översvämningar. Det är begrepp vi vant oss vid att höra i nyhetsrapporteringen om extremväder både från olika håll i världen och från vår egen hemmaplan, i Kristianstad och nu senast i Gävle.

Anbudsskede från ett annat perspektiv

Jag säger hej från ytterligare en rotation på huvudkontoret. Just nu befinner jag mig på min fjärde rotation som är på kalkylavdelningen. Inlägget Anbudsskede från ett annat perspektiv dök först upp på NCC:s blogg.

Från inköp till grop och projektstudio

Sist vi hördes hade jag precis påbörjat min rotation på inköp, en rotation som blev kort men lärorik då jag bland annat fick följa ett projektinköp från förfrågan till avtalsskrivning. Samma inköp fick jag sedan se delar av utförandet av när jag efter min tid på inköp återigen stationerade mig ute i produktion.

Bygger på höjden i leran med hjälp av bredden

Hallå igen! Semestern är slut och jag är tillbaka ute i projekt. Sist jag skrev så hade jag precis börjat på kalkylavdelningen och arbetade hemifrån. Nu är jag i övergången mellan kalkyl och inköp. Denna rotation kommer jag att spendera ute på ett projekt som kallas MIMO (Mitt i Mölndal).

Bygg Göteborg och Västsverige med oss

Söker du en schysst arbetsgivare med häftiga projekt som fokuserar på arbetsmiljö, hållbarhet och långsiktig utveckling av medarbetare då är NCC rätt plats att vara på. Inlägget Bygg Göteborg och Västsverige med oss dök först upp på NCC:s blogg.

Ett år senare

Hej på er, Josefin här igen! Hoppas att ni alla har haft en härlig semester och att ni är laddade för hösten. Nu var det ett par månader sedan jag fick dela med mig av vad jag hittar på under trainee-programmet.

Mitt viktigaste uppdrag hittills

Nu är vi klara med att skapa bättre lokaler på neonatalen på Norra Älvsborgs Länssjukhus, så att den fantastiska vårdpersonalen bättre kan ta hand om yttepyttebebisarna. Inlägget Mitt viktigaste uppdrag hittills dök först upp på NCC:s blogg.

Nytt reningsverk växer fram på Sveriges lägsta punkt

Det nya reningsverket i Kristianstad är ett riktigt drömuppdrag med komplexa betongkonstruktioner, avancerad grundläggning och en VA-process i absoluta framkant. Dessutom kommer det nya reningsverket göra stor skillnad för miljön och vårt vatten.

Vad händer med kontoret efter pandemin?

Det pratas och skrivs mycket om kontorets framtid just nu. Om lokalfrågorna tidigare främst handlade om yta, antal arbetsplatser, standard och rätt läge, handlar de idag istället om vad kontoret egentligen ska vara och hur det bäst kan utformas för att passa organisationen.

Semestern närmar sig med stormsteg

Hallå allihop, då var det återigen min tur att ta över stafettpinnen i bloggskrivandet. Det blir även det sista inlägget innan vi tar ett kort uppehåll under semestern. Ledigheterna närmar sig med stormsteg och då kan det trots allt vara skönt med ett litet uppehåll.