NCC:s blogg

NCC driver bloggportalen blog.ncc.se. Här lyfter våra experter ämnen kring byggande, framtidens stad, hållbarhet, infrastruktur och staden vi lever i. Vi vill inspirera och skapa dialog med er som läser och tycker till. Nedan ser ni de 10 senaste bloggpostarna, alla bloggar hittar du på blog.ncc.se. Välkommen in!

Asfaltverk är oumbärliga – men beställare måste ställa högre krav

Vi behöver producera mer asfalt, men det måste ske med lägre CO2-utsläpp. Ska vi nå våra klimatmål måste offentliga beställare ställa hårdare krav. Jag har jobbat med asfalt i 20 år och det är tydligt att intresset om hållbarhet inom branschen ökat stort.

Inköpsstrategi och slutspelsvecka

Tiden har flugit i väg sedan vi senast hördes och jag är nu en inköpsrotation rikare! Jag kom in i ett skede där vi på inköp jobbade mot att skicka ut förfrågningar till leverantörer och UE för att säkra B-kalkylen.

När kraven på Eftermarknad höjs ser jag en möjlighet

Jag heter Jonas Ekman och jobbar som projektchef Eftermarknad. Vad är det kanske du undrar – man kan säga att Eftermarknad tar vid när produktionsdelen i projektet är klart och entreprenaden är godkänd.

I Habitat 7 bjuder vi in naturen i huset

Habitat 7 kommer att bli ett unikt kontorshus – ett hus som byggs till stora delar av trä mitt i centrala Göteborg. Arbetet med husets gestaltning och utformning har genomgående inspirerats av den nordiska naturen och den kraft, energi och avkoppling vi människor ofta upplever när vi befinner oss i där.

En vecka med Process & Production Development

Hej igen! Senast vi hördes var jag på Tingstad-projektet här hos Civil West framtill årsskiftet. Efter mycket lärdomar där fick jag förmånen att spendera en vecka tillsammans med PPD (Process & Production Development), som verkar för att definiera NCC Infrastructures gemensamma arbetssätt.

Första rotationen avklarad och nya utmaningar väntar

Hej Bloggen! Jag heter Alexandra Särnström och är trainee på Building Väst. Jag valde att söka till traineeprogrammet under mitt sista studieår eftersom rotationsupplägget tilltalar mig som vill bredda mitt nätverk och utforska olika sidor av byggbranschen.

Trainee ute bland tåg och spår

Mitt namn är Moa och jag är Master Trainee på avdelning Hus i Stockholm. Det har nu blivit min tur att ta med er in i vår spännande vardag ute i produktion. Resan som trainee gjorde sitt första nedslag i projektet Älvsjödepån där jag hade rollen som arbetsledare.

Årskrönika E02 Centralen 2023 

År 2023 på Centralen var inte bara ett år – det var en snabbt snurrande byggkarusell utan dess like. Vi forslade bort enorma mängder schaktmassor, vi installerade rulltrappor, vi byggde en bro, vi lämnade över ett stort markområde.

NCC från en finanstrainees perspektiv

Hej Bloggen, i detta inlägg kommer ni att få läsa om NCC från en finanstrainees perspektiv och vilken kritisk roll den övergripande ekonomifunktionen har för ett större bolag. Mitt namn är Max och jag har spenderat mina fem första månader på Group Business Control som är en av NCC:s övergripande funktioner.

Hur den stora gruppen blev många fantastiska personer

I mitten av april träffades vi för första gången, årets deltagare på NCC Strategic Leadership Program, SLP. Då ett rum fyllt av för mig mestadels nya ansikten från NCC:s alla geografier och affärsområden.