NCC:s blogg

NCC driver bloggportalen beyondconstruction.se. Här lyfter våra experter ämnen kring byggande, framtidens stad, hållbarhet, infrastruktur och staden vi lever i. Vi vill inspirera och skapa dialog med er som läser och tycker till. Nedan ser ni de 10 senaste bloggpostarna. Välkommen!

Som chef är jag aldrig bättre än mitt team

Det som driver mig är projektstyrning genom hela fasen av ett uppdrag, från affär till eftermarknad. Till detta behövs ett bra lagbygge samt ordning och reda. Jag har en idrottsbakgrund och i mångt och mycket handlar även ett byggprojekt om att bygga ett bra lag där man använder spelarnas olika styrkor för att tillsammans skapa Inlägget Som chef är jag aldrig bättre än mitt team dök först upp på Beyond Construction.

Rätt plats i NCC

Har ni någonsin varit med om att 19 människor samtidigt tar steget ut i gatan och vinkar fram DIN taxi? …Varefter människorna utbyter blickar och inser att de alla tog klivet i samma ögonblick. Så upplevde jag min uppstartsträff på Produktionsprogrammet 2018, – men i själva verket var det en buss, och inte en taxi, Inlägget Rätt plats i NCC dök först upp på Beyond Construction.

Från exjobb i Göteborg till konferens i Syracuse

Att hålla nervositeten i schack, forskare intresserade och bära NCCs fana högt låter som en udda combo, men det var precis så jag spenderade min förra vecka. Inte tänkte jag i maj 2017 att mitt och min exjobbspartner examensarbete skulle leda till en konferens i USA.

Arbetsledarskolan gav Sara en bred grund

Sedan starten 2003 har 250 medarbetare utbildats i NCC:s arbetsledarskola, en tvåårig utbildning för medarbetare som vill gå vidare i karriären. En av dem som tog examen i år var Sara som är arbetsledarskolans första kvinnliga deltagare.

Så bidrar NCC till FN:s globala mål

Världens ledare har beslutat om 17 mål och 169 delmål för att hantera de mest brådskande sociala, ekonomiska och miljömässiga utmaningarna inför år 2030. NCC välkomnar agendan och ser att vi är på rätt väg gällande våra erbjudanden men ser också att agendans mål kan användas för att förutse vad som kommer att efterfrågas av Inlägget Så bidrar NCC till FN:s globala mål dök först upp på Beyond Construction.

Johan har ordet

Hej! Johan Larsson var namnet. Jag är trainee på Infra i Stockholm och tänkte berätta kortfattat om mina olika rotationer för att ge en bild av hur ett år som trainee på NCC kan se ut. Som trainee har man fantastiska möjligheter att tillsammans med sin handledare och chef skräddarsy ett individuellt och unikt upplägg Inlägget Johan har ordet dök först upp på Beyond Construction.

1 år och 3 veckor som trainee

Hallå där bloggen! Idag har jag jobbat mer än ett år som trainee på NCC. Eller 1 år och tre veckor om man ska vara specifik. Det är en konstig känsla, att ett år redan har svept förbi samtidigt som så mycket har hunnit hända.

Dags för skärpta krav för vattnets väg

Bara 3% av allt vatten är drickbart. Och det bildas inget nytt vatten utan vi använder samma om och om igen. Så det förstår ju var och en att vatten är en råvara vi måste vara rädda om. Det gäller alltså att de som har hand om systemen anammar ett hållbarhetsperspektiv, så att våra VA-system Inlägget Dags för skärpta krav för vattnets väg dök först upp på Beyond Construction.

En hållbar förändring

Hej bloggen! Det var länge sen jag skrev sist, innan jag gick på semester. Det har varit fullt upp och jag har både kommit tillbaka och lämna mina gubbar i sommarparadiset Tjuvkil. I två veckor har jag suttit på NCC Teknik & Hållbarhet med hållbarhetsgruppen som energikonsult, här finns det även installationsledare, konstruktörer, hållbarhetsexperter (inom Inlägget En hållbar förändring dök först upp på Beyond Construction.

En kompetensbyggare gästbloggar

Hallå! Mitt namn är Elin och jag är en 24-åring som bytt Guldkusten mot Guldheden (dvs Luleå mot Göteborg) i hopp om att om tre år bli en färdigexaminerad civilingenjör. Jag och mina tre klasskamrater: Rebecka, Klara och Axel kommer alla från NCC:s praktikprogram kompetensbygget, som riktar sig mot blivande civilingenjörer inom väg- och vatten/samhällsbyggnad.