NCC:s blogg beyondconstruction.se

NCC driver bloggportalen beyondconstruction.se. Här lyfter våra experter ämnen kring byggande, framtidens stad, hållbarhet, infrastruktur och staden vi lever i. Vi tänker bortanför vägen, huset, simhallen, kontoret och bron vi bygger – vi tänker Beyond Construction. Vi vill inspirera och skapa dialog med er som läser och tycker till. Nedan ser ni de 10 senaste bloggpostarna. Välkommen!

Nere i gropen – uppe med humöret

Hallå där bloggen! Nu var det länge sedan vi hördes. Jag har efter mina drygt 2 månader på kalkyl nu återvänt till produktion, där jag ska ägna sommaren åt betonggjutningar. Under min tid inne på vår kalkyl och anbudsavdelning har jag hunnit vara med på flera spännande projekt, med varierande längd och pris.

Från Köpenhamns hamnområde till Superkilen

Det vinnande förslaget i NCC inclusive city academy 2017 presenterade nya idéer för hur vi kan bygga nya städer på ett socialt hållbart sätt. Vinsten var en inspirationsresa till valfri plats för att lära sig mer om socialt hållbar stadsbyggnation.

Gästblogg: Som student på NCC får du vara med och påverka!

Hallå där! Nu är det återigen dags för ett gästinlägg av oss, Emelia och Ari. Som vi nämnde i vårt senaste blogginlägg jobbar vi på NCC Property Development (PD) sedan oktober förra året i samband med våra studier.

NCC i uppföljande samtal med regeringen om jämställdhetsåtgärder i byggbranschen

I onsdags träffades aktörer i byggbranschen på nytt för att diskutera hur branschen gemensamt kan kraftsamla för att kvinnor inte ska utsättas för kränkande behandling. Inbjudan kom från bostadsminister Peter Eriksson och var en uppföljning på mötet som genomfördes i november förra året som en konsekvens av #metoo och uppropet #sistaspikenikistan.

Slutbesiktning för Produktionsprogrammet 2017

Nu lider denna resa mot sitt slut och en ny tar vid. I veckan hade vi avslutning med Produktionsprogrammet och det var kul att träffa alla igen och höra hur de har haft det under året. Träffen började med mingel och frukost för att sedan fortsätta med en spännande presentation av Lulu Li, VDC Manager.

Det allra viktigaste är våra medarbetare, därför är attityden viktig

Säkerhet är ett utvecklingsarbete, vi blir aldrig klara med det utan måste jobba med ständiga förbättringar för att nå vår vision om noll olyckor. Ökad säkerhet och ökad lönsamhet är våra mål och de måste gå hand i hand.

Viktigt att få träffas som skyddsombud

Att jobba som yrkesarbetare inom anläggning är extremt kreativt och ger dig många möjligheter till att bli bättre problemlösare. Får man dessutom förtroendet att vara skyddsombud får man ett annat typ av ansvar som utvecklar en ytterligare.

Nerver av stål?

Tänk dig att du ska presentera ett förslag för en styrgrupp, du har lagt mycket tid på att förbereda materialet och bakgrunden. Du står precis innan, händerna är svettiga och du märker att du är nervös, känner att du kommer tappa orden och ifrågasätter om du verkligen har gjort nog.

Stoltheten i att lämna rätt fotavtryck efter sig

När man tänker på NCC så tänker man kanske först och främst på att vi är ett av nordens största byggbolag med uppdrag att bygga nya bostäder, kontor och lokaler. Men det är bara en del av verksamheten.

Det händer mycket inom VA i Sverige. Och partnering är en viktig del i det.

Ju större affär desto viktigare är magkänslan. Givetvis kan man inte bygga VA-anläggningar baserat på magens dagsform, vad vi menar är att när affärerna bli komplexa, stora och det är svårt att ha en bild på precis allt som kan inträffa då måste man ha samarbetsformer som stöttar en snabbfotad framdrift.