NCC:s blogg

NCC driver bloggportalen blog.ncc.se. Här lyfter våra experter ämnen kring byggande, framtidens stad, hållbarhet, infrastruktur och staden vi lever i. Vi vill inspirera och skapa dialog med er som läser och tycker till. Nedan ser ni de 10 senaste bloggpostarna, alla bloggar hittar du på blog.ncc.se. Välkommen in!

Jag är MacGyver på jobbet

Sommaren 2022 började jag som Site Manager, alltså platschef, på NCC i Dalarna. Jag ansvarar för fyra siter och ingen dag är den andra lik. Hela tiden får jag jobba med problemlösning och det tycker jag är väldigt kul – jag måste alltid vara kreativ.

Fantastiska möjligheter & viktiga insikter

Hejsan! Här kommer en uppdatering från de senaste månaderna av min trainee-period. Under sommaren gjorde jag min rotation inom anbud, vilket har varit väldigt lärorikt och roligt. Genom att vara på kontoret i Helsingborg fick jag lära känna nya kollegor, som förutom att bidra med kunskap även såg till att skivspelaren gick varm med härlig musik med jämna mellanrum.

Full fart på asfalteringen

Egzon är operation manager i nordvästra Skåne, ett omväxlande och roligt jobb med mycket kundkontakt. Tempot är högt och uppdragen är många, speciellt nu mot slutet av asfaltsäsongen. Jag heter Egzon Haxhibeqiri och arbetar sedan drygt fyra år som operation manager inom asfalt på NCC.

Traineeperioden ger möjlighet att lära sig och växa

Hej NCC Traineeblogg! Joel Bremberg här, och jag befinner mig för tillfället i min traineerotation på Kalkylavdelningen. Arbetet inom kalkyl har verkligen varit spännande, där vi räknar på framtida projekt.

Jag lär mig nytt – varje dag

Med fem års studier i Uppsala var intresset för hållbarhet min väg in till NCC. Efter att ha jobbat med kartläggning av EPD:er i ett år är jag Supervisor på NCC Stenmaterial i Gävleborg sedan augusti 2022.

Nytt perspektiv på NCC

Hej alla! Hoppas ni haft en fantastisk höst hittills! Det har varit en händelserik tid för mig, och jag ville ta tillfället i akt att dela med mig av det till er. Innan sommaren gjorde jag en rotation inom inköp, och att ha den bakgrunden och förståelsen för projektinköp har varit en jättebra grund nu när jag har börjat min nuvarande rotation.

Jag tycker det är kul att vara ett föredöme och göra skillnad

Det märks att folk tycker att det är positivt att det är en tjej som kör asfaltläggaren. Och jag tycker det är kul att vara ett föredöme och kunna göra skillnad inom ett mansdominerat område. På så sätt bidrar jag till att yrket blir mer jämställt.

Slutspurt för bloggen!

Hallå igen bloggen! Sedan mitten på maj har jag haft fullt upp med en rotation inom projektering. Inom ramen för denna rotation har jag fått jobba med två spännande, men helt olika projekt. Inlägget Slutspurt för bloggen! dök först upp på NCC:s blogg.

Tiden går fort när man har roligt

Det har den verkligen gjort för mig som Master Trainee på avdelning Bostad i Stockholm. Detta blir med tredje och sista inlägg innan vi lämnar över till stafettpinnen till nästa gäng. I samband med det vill jag upplysa att från 1 november kan du söka till nästa års program.

Helt olika inställning till att gräva

Arkeologer och anläggare jobbar båda med att gräva, men vi har olika ingång till hur det ska gå till och hur lång tid det ska ta. Och vi menar helt olika saker när vi säger ordet riva. En sak är klar, vi lär oss mycket av varandra.