NCC:s blogg

NCC driver bloggportalen blog.ncc.se. Här lyfter våra experter ämnen kring byggande, framtidens stad, hållbarhet, infrastruktur och staden vi lever i. Vi vill inspirera och skapa dialog med er som läser och tycker till. Nedan ser ni de 10 senaste bloggpostarna. Välkommen!

Tidig involvering underlättar svår schakt

Hejsan! Jag är nu på min fjärde rotation inom projektet E05 Korsvägen i Göteborg och har sedan tre veckor varit en del av gänget som ansvarar för grundläggningen av tunnelkonstruktionen. Det innefattar allt arbete som har med schakt, pålar, slitsmurar, spont med mera att göra.

Vi löser utmaningar tillsammans

Nu bygger vi en 10 000 kvadratmeter stor vårdbyggnad, som även blir Nyköpings lasaretts nya huvudentré. Vi arbetar tillsammans i projektet Framtidens Sjukhus och att hjälpas åt och dela kunskap med varandra är en förutsättning för att kunna genomföra stora och komplexa sjukhusbyggnationer.

Från PD till Liseberg

För två veckor sen avslutade jag min rotation på PD och sitter nu med i produktionen för Lisebergs nya upplevelsehotell. På PD fick jag arbeta med nyckeltal och projekt i tidiga skeden vilket jag tänkte berätta lite mer om i detta inlägg.

Lyckad inkoppling av tillfälliga järnvägsspår mellan Malmö och Lund

I slutet av augusti växlade vi över tågtrafiken till de tillfälliga spår som ska användas under byggtiden av fyra nya järnvägsspår. En inte helt okomplicerad manöver, men som fungerade enligt plan tack vare gott samarbete, bra organisation i alla led, god planering och bra riskarbete.

Snart dags att prova mina vingar

Hej på er! Nu är det ett tag sedan vi hördes senast och det är mycket som har hänt sen dess. Vi har bland annat haft vår första trainee-träff sedan februari och jag har även roterat. Inlägget Snart dags att prova mina vingar dök först upp på NCC:s blogg.

Att presentera och sälja en idé

Nu i veckan har vi traineer haft vår första träff sedan vårt besök i Köpenhamn i februari. Denna gång bestod vår träff av kursen Att presentera och sälja en idé vilket du kommer få höra mer om i detta inlägg.

Min nya rotation fick påbörjas digitalt

Ciao tutti! Det var drygt sex månader sedan jag bloggade. Det är ganska härligt att läsa det inlägget och minnas tillbaka vilken tid vi levde i då. Om någon då hade sagt till mig att det var sista gången på länge jag kunde resa till älskade Italien och att jag mer eller mindre skulle spendera all min tid i min lägenhet hade jag börjat skratta! Inlägget Min nya rotation fick påbörjas digitalt dök först upp på NCC:s blogg.

Våga utmana sig själv!

Hoppas att du som läser har haft en härlig sommar – själv är jag tillbaka denna vecka efter en välbehövlig semester. Sedan vi hördes sist har jag hunnit med att rotera till en ny roll men också en ny avdelning.

Avgörande moment i utbyggnaden av fyrspår mellan Malmö och Lund

På lördag är det dags för ”stora tågavstängningen” i Skåne. Under en knapp vecka, 22–28 augusti, stängs järnvägen mellan Malmö och Lund av, medan vi kopplar in till de tillfälliga spår som ska användas under byggtiden av de fyra nya järnvägsspåren.

Klimatfrågan avgörande för framtidens stadsutveckling

Som regionchef för NCC Property Development i Stockholm har jag ofta anledning att fundera på stadens och regionens framtid. Vi utvecklar ju fastigheter som inte bara ska stå länge på samma plats, utan helst också vara centrala i stadens eller stadsdelens funktioner under tiden som flera generationer bor och arbetar där.