NCC:s blogg beyondconstruction.se

NCC driver bloggportalen beyondconstruction.se. Här lyfter våra experter ämnen kring byggande, framtidens stad, hållbarhet, infrastruktur och staden vi lever i. Vi tänker bortanför vägen, huset, simhallen, kontoret och bron vi bygger – vi tänker Beyond Construction. Vi vill inspirera och skapa dialog med er som läser och tycker till. Nedan ser ni de 10 senaste bloggpostarna. Välkommen!

Nästa steg mot en hållbar framtid

NCC ska förnya branschen och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. Inom NCC Property Development har vi integrerat hållbarhetsarbetet i affärsutvecklingen. Hållbarhet och tillväxt ska gå hand in hand.

Vikten av god kommunikation

Hej! Efter kalkyl gick jag vidare till projektering och projekteringsledning, här har jag varit i en månad. Jag sitter med i tre projekt, två kontorsprojekt bland annat Kineum och ett bostadsprojekt, projektet jag var med att räkna kalkylen för.

eRoadArlanda – fossilfria transporter intresserar hela världen

Så blev den då äntligen till, elvägen som vi så länge sett fram emot. Den 11 april invigdes den med pompa och ståt. Nu finns för första gången i världshistorien en två kilometer lång sträcka på allmän väg där helt eldrivna lastbilar – och personbilar, vilket är helt unikt – kan testköra.

Trapphuset är den ryggrad som binder bostadsinnehavarna samman

När jag hör ordet trapphus klingar barndomens ekande trapphus inom mig. Jag ser hur stentrappan slingrar sig runt hissen som är en vacker mahognyhytt med speglar och slipade glas. Om jag blundar kan jag höra och känna hur hissdörrens stålkropp lät när man öppnade och stängde dörren.

Jakob gästbloggar

Tjena, Jakob Larsson heter jag och jobbar som trainee på region Infra Stockholm. Vad är det för avdelning egentligen funderar kanske vissa på. Jag kommer i detta blogginlägg berätta vilka vi är och vad jag har haft för mig som trainee det senaste året.

Domendagen eller domedagen?

I veckan var jag och njöt av det fina vädret (Göteborgskt regn från sidan?) samtidigt som jag besökte byggarbetsplatsen för Dome of Visions. Det är ett samarbete mellan NCC, Volvo, Chalmers och Lindholmen Science Park, för att skapa visioner och en inspirerande mötesplats som bjuder in till samtal kring en hållbar framtid.

Östra länken i Luleå utsett till Årets Bygge 2018!

För två veckor sedan fick några av oss som arbetat med Östra länken ta emot priset för Årets Bygge som delas ut av tidningen Byggindustrin och Svensk Byggtjänst vid en stor gala på Cirkus i Stockholm. Jag är otroligt stolt och glad! Nästan fyra år har det tagit oss att komma så här långt.

Gästblogg: Centrala inköp

Hej, Mitt namn är Johan Boström och jag är Trainee på centrala inköp. Jag ska här berätta om min senaste rotation inom affärsområdet Industry, där jag drivit projekt inom divisionerna Hercules och Stone.

Professor Kalkyl

I början veckan gjorde jag min sista dag på kalkyl, det var två månader av strukturerat och mindre strukturerat arbete av mig. Jag satt tillsammans med en anbudsingenjör och räknade på ett lägenhetskvarter.

Praktiken var otroligt spännande, nu håller jag tummarna inför framtiden

Som ni vet, det kan vara omtumlande att göra nya saker. På liknande sätt, kände jag mig nervös när jag gick ut på min första praktik på NCC. Känslan att jag skulle träffa nya människor gjorde mig osäker.