NCC:s blogg

NCC driver bloggportalen blog.ncc.se. Här lyfter våra experter ämnen kring byggande, framtidens stad, hållbarhet, infrastruktur och staden vi lever i. Vi vill inspirera och skapa dialog med er som läser och tycker till. Nedan ser ni de 10 senaste bloggpostarna. Välkommen!

Anna gästbloggar

Hej allihop! Anna Nygård heter jag som har ordet i detta inlägg. Jag är just nu inne på min 9e månad som trainee på avdelning sydväst, närmare bestämt i Helsingborg. Under dessa månader har jag gjort 2 rotationer men inom samma projekt, Terminalen 1 Etapp 2.

Flexibilitet och frihet vässar både dig själv och företaget

Många tror att man fastnar i att räkna på anbud om man börjar jobba med anbudskalkylering, men det är fel. Följ med ett projekt ut och du växer i rollen! Redan på anställningsintervjun tog jag upp att jag vill följa med ut på projekt och inte bara kalkylera anbud.

Återvändarna

Efter ett uppehåll med bloggen är vi äntligen tillbaka, nu som nybakade före detta traineer! Gruppen har haft en avslutningsträff i Stockholm där vi vinkade hejdå till traineetiteln och i och med det går vi in på riktigt i ”vuxenlivet”.

Vattentätt VA-samarbete i Tanums vattenverk

I ett avseende är Tanum som Gotland; på sommaren blir vattenbristen enorm. För att Tanum ska kunna utvecklas måste kapaciteten i vattenverket ökas och det jobbet pågår just nu. Vi bygger sex nya bassänger, tre kolfilterbassänger och tre sandfilterbassänger, samt en lågvattenreservoar precis intill det gamla vattenverket strax utanför Tanumshede.

UNG@NCC på Studiebesök

Denna vecka får bloggen besök av vår Traineekollega Hanna Nilsson som skriver om sitt studiebesök tillsammans med Ung@NCC. En onsdagseftermiddag i slutet av mars samlas några av NCC anställda som känner sig unga i sinnet i entrén på Vallgatan.

Äntligen måndag på projekt Nyköpings lasarett

Snart är vi klara med en ny psykiatrisk avdelning på Nyköpings lasarett. Det är mitt första projekt på NCC där jag varit med från början till slut, och jag är verkligen jättenöjd. Jag började min bana som armerare, men 2003 råkade jag ut för en arbetsplatsolycka på en tidigare arbetsplats och skadade min arm.

Maja gästbloggar

Hej allesammans! Mitt namn är Maja och nu är det min tur att skriva här. Jag började jobba som arbetsledare på NCC i höstas efter jag tagit min examen men min bana på NCC började för flera år sedan. När jag hade tagit studenten var jag, som många andra, osäker på vad jag ville göra.

Återbesök med återkoppling

För två och en halv månad sedan lämnade jag min rotation som arbetsledare och jag har faktiskt redan hunnit med att arbeta klart med kalkyl och börja på projekteringsledning, helt enkelt snabba vändningar för mig.

Ta chansen att utvecklas i stora projekt

Stora anläggningsjobb gör att man utsätts för en helt annan typ av frågeställningar, och får uppleva saker, som inte förekommer i små projekt. Och det är djupt utvecklande. Inom anläggning är det naturligt att åka en bit för att jobba, det vi bygger byggs liksom inte runt knuten.

Internationella kvinnodagen

Idag är det internationella kvinnodagen, en dag vars syfte är att uppmärksamma ojämställdheter och kvinnors situation över hela världen. Så idag tänkte jag ta tillfället i akt och skriva om en av anledningarna till varför jag valde NCC som arbetsgivare.