NCC:s blogg

NCC driver bloggportalen blog.ncc.se. Här lyfter våra experter ämnen kring byggande, framtidens stad, hållbarhet, infrastruktur och staden vi lever i. Vi vill inspirera och skapa dialog med er som läser och tycker till. Nedan ser ni de 10 senaste bloggpostarna, alla bloggar hittar du på blog.ncc.se. Välkommen in!

Årskrönika 2022 Centralen

År 2022 blev ännu ett produktivt år för projekt Centralen, en del i Västlänken i Göteborg. Som ny projektchef har jag fått förmånen att styra detta komplexa projekt och kan konstatera att alla medarbetare på Centralen gör ett fantastiskt jobb och att vi är bra på arbetsmiljöarbetet.

Spännande att få ett eget projekt och vara med från början

Hejsan. Jag heter Tom Troell och nu är det min tur att dela med mig av min första tid som trainee här på bloggen. Jag är en av årets Master Traineer i Halmstad inom Civil South. Under min första rotation har jag gått som arbetsledare på tre projekt inom ett ramavtal åt ett kommunalt vattenbolag.

Från rekordgjutning till inköp

Hej bloggen! Mitt namn är Joel Bremberg och jag arbetar som Master Trainee på Building Sydväst i Helsingborg. Jag har nu varit på NCC mer än ett halvt år och trivs väldigt bra med kollegor och med mitt program som trainee.

Kronprinsen som försvann – och kom tillbaka med ny glans

Jag heter Jonas Högberg och jobbar som projektchef för ombyggnaden av Kronprinsen i centrala Malmö. För de flesta är Kronprinsen synonymt med det blåa höghuset med mosaikfasad och möjligen även köpcentret bredvid.

Går det att bygga hus av hus?

Hur går omställningen mot mer återbrukat material i byggbranschen? Vilka hinder och möjligheter finns och är vi på väg mot ett paradigmskifte? Det här är frågor som Anna-Clara och Jessica funderar över i deras arbete med att hitta återbrukslösningar och möjligheter till minskad klimatpåverkan när de arbetar med att utveckla och bygga hus på NCC.

En bra grund att stå på

Hallå, hoppas ni har haft en fin jul! Mitt namn är Tilda och jag är Master Trainee i Malmö på Building Syd. Jag har sedan jag började traineeprogrammet varit på min första rotation hos kalkyl där jag har fått följa med hela vägen från att vi fått handlingar tills dess att anbudet lämnats över till beställaren.

Goda förutsättningar för att starta sin karriär

Tja bloggen! För drygt ett år sedan satt jag och prokrastinerade pluggandet till den sista tentan innan masterexamensarbetet skulle påbörjas. Samtidigt gick huvudet på högvarv om vad jag skulle jobba med efter studierna - förvirringen var total.

EPD blir allt viktigare för Stenmaterial

Tidigare i år spelade Stenmaterials EPD, alltså miljövarudeklaration, en avgörande roll när vi på NCC landade en större affär i norra Sverige. Det visar hur viktigt det är att kunna erbjuda kunderna möjlighet att mäta sin miljöpåverkan i flera led.

MTP 2022 tar över!

Nu är det dags för oss i MTP 2022 att ta över stafettpinnen med bloggen och jag fick äran att vara först ut, KUL! Jag heter Fredrica och är Master Trainee i Stockholm på Building avdelning Bostad. Inlägget MTP 2022 tar över! dök först upp på NCC:s blogg.

Kontoret – en viktig kugge i kulturbygget och för att attrahera medarbetare

Coronapandemin bidrog till att digitalisera vårt arbetssätt och hemarbete blev en del av vår vardag. Men var står vi idag, håller distansarbetet på att klinga av och hur bör vi tänka kring utvecklingen av kontor framåt? Det här är funderingar som Malin Andersson ofta diskuterar med kollegor och kunder i sin vardag som kundansvarig på NCC.