Club Xprs valde butikslokaler med bra läge i Tornby

Club Xprs är en nystartad butikskedja som precis har etablerat sig i Tornby Handelsgårdar. Att det blev just Tornby beror mycket på handelsplatsens utmärkta läge vid E4:an.

Butikskedjans affärsidé är att sälja uppdaterat mode till låga priser och man riktar sig till hela familjen. Club Xprs öppnade sin första butik i mars och butiken i Tornby är den fjärde i ordningen.

Läget är viktigt vid etablering

När Club Xprs letade lokaler låg stort fokus på att välja ett läge som skulle gynna verksamheten – något som de hittade i Tornby, berättar Victor Appelqvist, butikskedjans vd:

– För våra butiker letar vi efter attraktiva lägen på de bästa handelsplatserna och detta låg rätt till, både i tid och läge.

Tornby Handelsgårdar har ett fantastiskt skyltläge vid E4:an och synligheten var en annan bidragande faktor till att Club Xprs valde att etablera sig i just Tornby. Området har också lyckats med att fånga in bra flöden, menar Victor Appelqvist. Det är lätt att ta sig dit med bil eller kollektivtrafik och det finns bra cykel- och gångvägar, vilket gör området vältrafikerat och lätt att hitta till.

Sammanhanget påverkar de enskilda butikerna

Det är viktigt för en handelsplats att den är väl sammansatt. För enskilda butiker innebär detta till exempel att de kan omge sig med rätt grannar som också har ett koncept som lockar kunder. För en butik är det inte bra att vara alltför ensam, och detta är särskilt viktigt för nyetablerade som har stor nytta av den strötrafik som kommer från de omgivande grannarna.

– Med de butiker som har flyttat in blir hela byggnaden ett bra microläge i området. Vi är nöjda och vi tycker att vi har fått till ett bra Club Xprs i Tornby, säger Victor Appelqvist.

Den moderna butikslokalen har en lite annorlunda detalj – takhöjden är hela 4,20 meter från golv till tak, något som Club Xprs utnyttjar väl genom olika lösningar på höjden som blir ett roligare inslag än i traditionella butiksskyltningar. Takhöjden bidrar till att ge besökaren ett unikt intryck och detta är en av de saker som gör lokalerna i Tornby så attraktiva.

Club Xprs butik öppnade i oktober och hittills har det hela varit en stor succé med ett stort antal besökare och höga försäljningssiffror.

Vill du också etablera dig i några av NCC:s lokaler? Läs mer under ncc.se/ledigalokaler.