Ceva Logistics valde Rosersberg och nära till flygfrakt

Med Sverige och världen inom räckhåll trivs Ceva Logistics utmärkt i Rosersberg intill E4, strax norr om Stockholm. Närheten till flygplatsen ger den stora konkurrensfördelen berättar företagets vd Bo Levén.

Det var år 2009 som företagets vd Bo Levén tillsammans med 16 kollegor flyttade in i den 3 000 kvm stora lagerlokalen som även rymmer ett kontor. Att Ceva Logistics, en internationell logistikjätte med över 1 200 kontor i 150 länder, valde just Stockholm Nord Logistikcenter berodde främst på läget.

Här – bara sju kilometer från Stockholm Arlanda Airport, precis bredvid E4:an och lika nära järnvägsspåret finns de bästa förutsättningarna för Ceva Logistics att transportera gods. I den nya kombiterminalen är det enkelt att lasta om gods mellan lastbil och tåg, något som både sparar tid och sänker kostnaderna men det är närheten till flygplatsen som ger den stora konkurrensfördelen.

Omkring 60 procent av allt gods som Ceva Logistics hanterar vid Stockholmskontoret kommer nämligen med flyg. Mest är det elektroniska produkter som ofta mellanlandar i lagret för att anpassas på något sätt.

– Just nu har vi en TV-box som ska anpassas till svenska förhållanden, säger Bo Levén.

Här hanteras även läkemedel, reservdelar till bilindustrin och cyklar. En flexibel lokal gör det hela möjlig.

För att säkerställa att lokalerna utformades på rätt sätt samarbetade Bo Levén nära NCC under utvecklingen av lokalerna. Förutom ett anpassningsbart lager stod ett stort kök och praktiska kontor ovanpå den stora lagerlokalen på kravlistan. Att flytten skedde mitt i lågkonjunkturen år 2009 påverkade företaget positivt. Året blev det bästa året någonsin.

Det gäller att ha effektiva ytor så att man kan ställa undan saker utan att blockera annat

“Det gäller att ha effektiva ytor så att man kan ställa undan saker utan att blockera annat ”

- vd Bo Levén

Bild på Maria Björsander, Kundansvarig Uthyrning Region Väst, NCC Property Development. Foto/illustration: Joakim Kröger
Maria Björsander

Kundansvarig Uthyrning Region Väst, NCC Property Development