Arbete pågår djupt in i Färöarnas tunnel.

Vägtunnlar, Färöarna

NCC bygger två vägtunnlar och en rondell under havsbotten på Färöarna. Kontraktet är uppdelat i två delprojekt som omfattar totalt ca 2,7 mdr SEK.

Båda tunnlarna i kontraktet bidrar till säkrare vägar och kortare restid till huvudorten Torshavn från flera orter på Färöarna och utgör ett viktigt bidrag i att knyta ihop samhällen, företag och människor med varandra. Utöver de två tunnlarna som byggs under havsbotten omfattar projektet även en rondell. Projektet är Färöarnas största infrastrukturprojekt någonsin.

NCC har stor erfarenhet av att bygga tunnlar, spetskompetensen finns inom vår norska verksamhet. Och vi drar nytta av vår erfarenhet från de två vägtunnlar vi byggde på Färöarna i början av 2000-talet Kenneth Nilsson, affärsområdeschef för NCC Infrastructure
Riktigt stora projekt är komplexa och utmanande. Därför har NCC en specialiserad enhet som driver och stöttar projekt i miljardklassen - ett multidisciplinärt team för att erbjuda våra kunder en stark partner i stora, krävande infrastrukturprojekt.