NCC ska renovera lokaler på Mejlans sjukhusområde i Helsingfors

NCC ska renovera lokaler för operation, undervisning och forskning inom tandvård på Mejlans sjukhusområde i Helsingfors. Kunden är det finska kapitalförvaltningsbolaget eQ och ordern uppgår till cirka 300 MSEK.

– Det är verkligen spännande att få ge den här byggnaden ett nytt användningsområde genom en totalrenovering. NCC renoverade byggnaden i början av 2000-talet. Det glädjande att man väljer oss för att oss att fortsätta arbetet, säger Mika Soini, chef för NCC Building Nordics i Finland.

Den äldsta delen av byggnaden ska genomgå en totalrenovering. Även källaren i den nyare delen av byggnaden ska renoveras. De ombyggda lokalerna kommer att stå färdiga under hösten 2020.

De nya lokalerna för operation, undervisning och forskning kommer att ha ett utmärkt läge på Mejlans stora sjukhusområde nära flera sjukhus och andra verksamheter.

Ordern på totalt 300 MSEK registreras under det första kvartalet 2019 i affärsområde NCC Building Nordics.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Mika Soini, chef för NCC Building Finland, mika.soini@ncc.fi, +358 10 507 8711

Anna Trane, Head of Corporate Media Relations NCC, anna.trane@ncc.se, +46 (0)708 84 74 69

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen i Norden inom bygg, infrastruktur och fastighetsutveckling med en omsättning på 55 Mdr SEK och 17 800 anställda 2017. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.