NCC bygger 132 hyresrätter i Sundsvall

NCC ska på uppdrag av Mitthem bygga 132 hyresrätter på Byhöjden i Sundsvall. Affären är en totalentreprenad och har ett ordervärde på cirka 160 MSEK.

Illustration: NCC och Mitthems första projekt på Byhöjden, etapp två har samma utformning. Bild av wec360.

– Sundsvall växer och Mitthem är en viktig aktör för kommunens tillväxt. Vi ska bidra till utvecklingen av ett Sundsvall för alla och där är det viktigt att kunna fortsätta bygga nya lägenheter som passar en mångfald, säger Lotta Björklund, vd Mitthem.

Byhöjden är ett skogsnära område i stadsdelen Bosvedjan fem kilometer norr om Sundsvall. Här färdigställde NCC och Mitthem två hus med totalt 88 lägenheter i slutet av förra året och nu är det dags för nästa etapp som består av 132 hyreslägenheter fördelade i tre punkthus med vardera åtta våningar.

Bostäderna byggs enligt konceptet NCC Folkboende som ger ytsmarta lägenheter med hög kvalitet. Lägenheterna har ett till tre rum och kök i storlekarna 36 - 64 kvadratmeter. Samtliga lägenheter har balkong och i markplan byggs en tvättstuga. Husen får underhållsfria fasader i gult tegel.

– Det är jättekul att samarbetet med Mitthem fortsätter och att vi får vara med och bidra till att skapa fler hyresbostäder i Sundsvall. Under augusti sätter vi spaden i marken för de markförberedande arbetena medan byggnationen startar kring årsskiftet, säger Petter Lundqvist, affärsansvarig, NCC Building Sweden.

Byggstart sker i augusti 2020 och bostäderna beräknas stå klara i slutet av 2022.

Affären uppgår till cirka 160 MSEK och orderregistreras i andra kvartalet 2020 i affärsområde NCC Building Sweden.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Petter Lundqvist, affärsansvarig NCC Building, 070 370 69 27
Anni Axelsson, NCC kommunikationspartner Norr, tel 070-205 32 87  

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se  

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen i Norden inom bygg, infrastruktur och fastighetsutveckling med en omsättning på drygt 58 Mdr SEK och 15 500 anställda 2019. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.