NCC hyr ut 6 000 kvadratmeter till MTV och byggstartar den sista etappen i projektet Fredriksberg i Helsingfors

Det finska mediebolaget MTV har tecknat ett långt hyresavtal för cirka 6 000 kvadratmeter och flyttar sitt huvudkontor till Fredriksberg D, den fjärde och sista etappen i NCC:s utvecklingsprojekt i Helsingfors.


Illustration: SARC Architects 

Fredriksberg ligger i Konepaja, ett område med en industri- och kulturmiljö av riksintresse i centrala Helsingfors.

– En ny typ av stadsmiljö växer fram i området och vi är glada att MTV kommer att vara i dess hjärta, nära människorna. Det är viktigt för oss att få med i byggprocessen de olika behov som våra medarbetare och andra målgrupper har samtidigt som vi ställer höga hållbarhetskrav och vi ser fram emot att tillsammans bygga ett nytt hem för företaget. Detta ska bli en unik mötesplats och en plats för nöje, upplevelser och nyheter, säger Johannes Leppänen, vd på MTV.

– Vi är mycket glada att MTV valde att förlägga sitt nya huvudkontor till ett av Helsingfors trendigaste och snabbast utvecklande stadsområden. MTV medför nytt liv och en kreativ stadskultur till området, till nytta för alla som arbetar i, bor i eller besöker området, säger Yirui Jiang, utvecklingschef vid NCC Property Development.

– Med starten av den fjärde och sista fasen av Fredriksberg-projektet lyfter NCC Konepaja-området. Vi har då utvecklat totalt 30 000 kvadratmeter kontors- och affärslokaler på ett hållbart sätt och skapat ett modernt stadsrum i centrala Helsingfors, säger Petri Bergström, chef för NCC Property Development Finland.

NCC utvecklar kontorsprojektet Fredriksberg i fyra etapper, där de första tre etapperna redan är färdigställda och sålda. Projektet siktar på att uppnå certifieringsnivå Excellent enligt det internationella miljöcertifieringssystemet BREEAM.

Byggstart för den sista etappen i projektet, Fredriksberg D, planeras ske under det tredje kvartalet 2020 och beräknas stå klart sommaren 2022. Med uthyrningen till MTV uppgår uthyrningsgraden till cirka 70 procent av uthyrningsbar yta. Entreprenaden utförs av NCC Building Nordics och orderregistreras under tredje kvartalet 2020.

Mer information: 
Petri Bergström, chef NCC Property Development Finland, tel. +358 50 331 4602, petri.bergstrom@ncc.fi
NCC:s presstelefon: +46 8 585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s bildbank, www.fredriksberg.fi
 

Fredriksberg består av fyra sammankopplade kontorshus i rött tegel, som uppförts i etapper:
- A-byggnaden: 9 000 m2, färdigställdes i maj 2018. Såld till Swiss Life Asset Managers AG i oktober 2018.
- B- och C-byggnaderna: 11 000 m2, färdigställdes i juni 2020. Såld till KanAm Grund Kapitalverwaltungsgesellschaft i december 2019.
- D-byggnaden: 8 600 m2, beräknas färdigställas sommaren 2022

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen i Norden inom bygg, infrastruktur och
fastighetsutveckling med en omsättning på drygt 57 Mdr SEK och 15 500 anställda 2019. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.