Loop Rocks finalist till årets E-prize

Veckans Affärer och E.ON har utsett NCC:s plattform för smartare hantering av fyllnadsmaterial, jord och grus - Loop Rocks, till finalist inom hållbara transporter på Sveriges största energipris E-Prize.

– Vi är mycket stolta och glada över att vara finalist till E-prize. Loop Rocks är ett väldigt bra exempel på hur NCC bidrar till en mer cirkulär ekonomi, hållbarare transporter och minskade mängder massor på deponi, säger Christina Lindbäck, hållbarhetschef NCC.

Loop Rocks är en app och öppen plattformen för både företag och privatpersoner. Loop Rocks matchar utbud och efterfrågan av byggnadsmaterial direkt mellan parterna.

– Loop Rocks skapar delningsekonomi inom byggbranschen och samtidigt som våra användare kan få och bli av med material till avsevärt lägre kostnader så minskar den direkta matchningen antalet nödvändiga transporter med upp till 75 procent, säger Anders Torell.

Loop Rocks finns idag i Sverige och Danmark och ekosystemet har hanterat över en miljon ton sekundärmaterial och anslutit över 1400 byggarbetsplatser till plattformen. Nära 5 000 användare är idag anslutna till ekosystenet.

– Vi ville skapa möjligheten att effektivt hantera sekundära material och fyllnadsmassor i byggbranschen. Med Loop Rocks utmanar vi spelare som tjänar pengar på dagens ineffektiva hantering och öppnar samtidigt upp för andra att ansluta till ekosystemet, säger Anders Torell.

Det amerikanska analysföretaget Gartner Group lyfter fram NCC och Loop Rocks som en av tre internationella företag tack vare sitt disruptiva förhållningssätt till traditionell masshantering och sitt bidrag till cirkulär ekonomi på årets Gartner Symposium ITXPO.

Loop Rocks är tidigare vinnare till årets hållbara projekt CIO Awards 2016 och blev finalist inom ”Digital Disruptor” på Circular Awards 2017, World Economic Forum.

För ytterligare information, vänligen kontakta:                                    

Anna Trane, Head of Corporate Media Relations, NCC + 46 (0)708 84 74 69

Anders Torell, chef Digitala Affärer, NCC +46 (0) 70 605 82 14

Olof Ehrs, pressansvarig Loop Rocks, + 46 (0) 73 926 98 01

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.seNCC: bildbank

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen inom bygg, fastighetsutveckling och infrastruktur i norra Europa med en omsättning exklusive Bonava på 53 Mdr SEK och 16 000 anställda 2015. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.