Pressmeddelanden

NCC Presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se

Niclas Malmberg (MP) är bäst på matematik

Niclas Malmberg (MP) är bäst av riksdagspolitikerna på matematik. Det är resultatet när NCC och Mattecentrum under våren har bjudit in riksdagspartiernas utbildningspolitiska talespersoner att göra ett mattequiz för att testa sina kunskaper i matematik.

NCC bygger 185 studentbostäder i Lund

NCC ska på uppdrag av AF Bostäder bygga 185 studentbostäder för uppemot 300 studenter på Kämnärsrätten i norra Lund. Uppdraget utförs som totalentreprenad i samverkan och ordervärdet uppgår till 156 MSEK.

Ny undersökning om hur invånarna upplever sin stad:

Lägst framtidstro hos unga Stockholmare

NCC byggstartar och säljer logistikprojekt i Göteborg

NCC byggstartar och säljer ytterligare ett logistikprojekt i Arendal, Göteborgs Hamn, till Eliasson & Lund AB. I samband med försäljningen tecknar Eliasson & Lund Mekaniska Verkstads AB även ett hyresavtal som omfattar 75 procent av fastigheten.

Loop Rocks finalist till årets E-prize

Veckans Affärer och E.ON har utsett NCC:s plattform för smartare hantering av fyllnadsmaterial, jord och grus - Loop Rocks, till finalist inom hållbara transporter på Sveriges största energipris E-Prize.

NCC tilldelas uppdrag att bygga polisstation för Familjebostäder

NCC har idag tilldelats uppdraget att bygga en polisstation i Rinkeby, Stockholm för Familjebostäder. Byggnationen avser en ombyggnad av ett bostadshus till en polisstation.

Ny standard ska förenkla samverkan i byggbranschen

- NCC initierade arbetet med nya ISO 44001 - Affärsrelationer i samverkan Nu publicerar SIS, Swedish Standards Institute, en ny internationell standard i svensk översättning som ska hjälpa företag och organisationer att öka affärsnyttan genom samverkan. NCC har varit drivande i arbetet med nya SS-ISO 44001 ”Ledningssystem för affärsrelationer i samverkan”

NCC bygger förskola i Staffanstorps kommun

NCC ska på uppdrag av Staffanstorps Kommunfastigheter bygga en ny förskola i Hjärup, Ängslyckans förskola. Uppdraget utförs som totalentreprenad i partnering och är en del av ett ramavtal för partnering mellan NCC och Staffanstorps Kommunfastigheter. Ordervärdet uppgår till cirka 85 MSEK.

NCC bygger 78 bostäder på Islands Brygge

NCC har fått i uppdrag av PensionDanmark Ejendomme att bygga ett komplex om 17 000 m2 med bostäder, kontor samt parkeringsgarage. Kontraktet är värt cirka 330 MSEK.

NCC bygger 74 lägenheter i Gällivare för Top Bostäder

NCC ska tillsammans med Top Bostäder bygga nya hyreslägenheter enligt konceptet NCC Folkboende i Gällivare, en stad med stort bostadsbehov. Ordervärdet uppgår till 82 MSEK.

NCC bygger kvarteret Kapellgärdet Arena i Uppsala

NCC har fått i uppdrag av Bonava att bygga Kapellgärdet Arena som består av 152 bostadsrätter i centrala Uppsala. Ordervärdet uppgår till cirka 250 MSEK.

NCC:s återvunna asfalt lika het nu som för 45 år sedan

NCC:s unika metod att återvinna asfalt direkt på vägen, Repaving, togs till Sverige på 70-talet då ökade oljepriser ledde till ett behov av billigare upprustningsmetoder. Än idag, cirka 45 år senare, är detta fortfarande det mest miljövänliga sättet att rusta upp asfalterade vägar.

NCC och Platzer avtalar om storaffär i Gårda och Mölndal

NCC och Platzer har idag tecknat avtal om en affär där de gemensamt utvecklar ett projekt i Gårda samt avser att genomföra en fastighetsaffär i Mölndals innerstad.

NCC bygger om centrala reningsverket i Kristianstad

NCC har tecknat ett samverkansavtal med Kristianstads kommun om om- och utbyggnad av centrala reningsverket. I ett första skede ska parterna tillsammans planera, budgetera och projektera systemhandlingar i syfte att komma överens om en riktkostnad för uppdraget.   

NCC bygger Svanenmärkta hyreslägenheter i Västerås

NCC samverkar med Bostads AB Mimer om att bygga 184 nya hyreslägenheter i Västerås. Lägenheterna som byggs i Malmaberg, Vallby och Vetterslund baseras på NCC Design och NCC Folkboende som står för hög kvalitet och trygg produktion. Uppdraget är uppdelat i tre projekt och den första ordern uppgår till ett värde av 67 MSEK.