Pressmeddelanden

NCC Presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se

NCC bygger Tollare Terrass i Nacka

NCC har fått i uppdrag av Bonava att bygga 124 lägenheter i området Tollare i Nacka, Stockholm. Ordervärdet uppgår till 339 MSEK.

NCC säljer logistikprojekt i Brunna, Upplands Bro

NCC säljer logistikprojektet Önskebrunnen i Brunna för ett överenskommet fastighetsvärde om cirka 150 MSEK. Köpare är NREP Logicenters.

NCC vinner uppdrag för ny tågdepå i Skåne

NCC har fått i uppdrag att uppföra en ny underhållsdepå för Öresundstågen. Projektet genomförs i två faser där parterna i den första fasen tar fram bygghandlingar och ett riktpris för projektet. Därefter kan parterna teckna ett byggkontrakt med ett beräknat ordervärde om cirka 550 MSEK.

NCC bygger bostäder i Ursvik åt Bonava

NCC har fått i uppdrag av Bonava att bygga 95 bostadsrätter i Ursvik, Stockholm. Projektet heter De Fem Elementen och ordervärdet uppgår till cirka 225 MSEK.

Sveriges första eldrivna lastbil för elväg är här

Sveriges första helt eldrivna lastbil för elväg har genomgått en registreringsbesiktning på Bilprovningen - och godkänts. Detta är en milstolpe i utvecklingsprojektet eRoadArlanda som syftar till att långsiktigt förverkliga målet om hållbara transporter via elvägar.

NCC bygger lägenheter och stadsradhus i Jönköping

NCC ska bygga 50 bostadsrätter och nio stadsradhus i den expansiva stadsdelen Samset i Jönköping. Projektet som kallas kvarteret Orgeln är en totalentreprenad på uppdrag av FB Bostad och ordervärdet uppgår till cirka 110 MSEK. 

NCC bygger om Sergelhuset åt Vasakronan

NCC har fått i uppdrag av Vasakronan att bygga om en del av kvarteret Hästskon 12, även kallat Sergelhuset, från kontor till hotell och bostäder. Uppdraget är totalentreprenad i samverkan och ordervärdet uppgår till 550 MSEK.

NCC startar ombyggnaden av Mälarsjukhuset i Eskilstuna

NCC fick i juni 2015 i uppdrag att bygga ut tre sjukhus i Södermanland. Efter en inledande tid med planering är nu Landstinget Sörmland och NCC överens om genomförandet för ombyggnad av hus E35 vid Mälarsjukhuset i Eskilstuna. Ordern uppgår till 265 MSEK.

NCC och KTH bjuder in till internationell VR-festival

Hur kan Virtual Reality (VR) användas i vetenskap och konst? Det är frågeställningen när KTH, med NCC som huvudpartner, anordnar en internationell vetenskaplig VR-festival i Stockholm 12-14 maj. 

NCC rekryterar med hjälp av fotokonstnären Erik Johansson

NCC liksom övriga byggbranschen är i mycket stort rekryteringsbehov. NCC lanserar nu en kampanj med bilder skapade av fotokonstnären Erik Johansson med syftet att nå nya målgrupper och väcka nyfikenhet.