Pressmeddelanden

NCC Presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se

NCC ger ut gröna företagsobligationer

NCC ger kapitalmarknaden möjlighet att investera i gröna projekt genom att för första gången ge ut gröna obligationer till ett sammanlagt värde av 1,6 miljarder SEK. Pengarna ska finansiera gröna investeringar i framförallt hållbara fastighetsutvecklingsprojekt och omvandling till förnyelsebara energikällor vid asfaltstillverkning.

NCC bygger ytterligare 76 lägenheter i Umeå

NCC ska på uppdrag av Bonava bygga Öbacka strands sjätte etapp i Umeå. Etappen består av 76 bostadsrätter med strandnära läge vid Umeälv. Ordervärdet uppgår till cirka 140 MSEK.

NCC byggstartar miljardsatsning på kontor i Göteborg

NCC satsar i ett första skede 1,4 miljarder och tillför 2 500 nya kontorsplatser i centrala Göteborg. Idag byggstartar vi Brick Studios och Våghuset i den nya stadsdelen Masthuggskajen.

NCC tecknar avtal med 3M i Järva Krog

NCC har tecknat hyresavtal med 3M Svenska AB som flyttar sitt nordiska huvudkontor till Järva Krog. I kvartersstaden i Ulriksdal får 3M ett kontor med toppmoderna, flexibla lokaler i attraktivt läge.

NCC bygger 30 lägenheter i Sundsvall

På uppdrag av Mitthem AB bygger NCC 30 hyreslägenheter och en större lokal i Njurunda utanför Sundsvall. Uppdraget ligger inom SKL:s nationella ramavtal för bostadsupphandling av flerbostadshus. Ordervärdet uppgår till cirka 50 MSEK.

NCC bygger ut reningsverket i Kapellskär

I samverkan med Norrtälje kommun ska NCC bygga ut avlopps- och reningsverket i Kapellskär för ett växande Norrtälje. Ordervärdet beräknas uppgå till cirka 115 MSEK. 

Catarina Molén-Runnäs ny affärsområdeschef för Building Nordics

Catarina Molén-Runnäs blir ny affärsområdeschef för NCC Building Nordics. Hon tillträder senast 1 februari 2020 och efterträder Klaus Kaae som har beslutat sig för att efter en lång karriär inom NCC lämna sin operativa roll som affärsområdeschef. Han fortsätter som senior rådgivare till bolaget.

NCC får affär på närmare 900 MSEK i Norge – ny del av Bybanen

NCC får ett nytt uppdrag av Bybanen Utbygging i Norge värt närmare 900 MSEK. NCC ska bygga projektet D14 Mindemyren en del av snabbspårvägen Bybanen i Bergen.

Olyckorna minskar på NCC:s arbetsplatser

NCC:s ökade fokus på säkert beteende, best practice och systematisk uppföljning ger effekt. Nu sjunker olyckstalen igen. De allvarliga olyckorna är färre.

NCC bygger hyreslägenheter i Ystad

I samarbete med Ystadbostäder ska NCC bygga en flerfamiljsfastighet i kvarteret Grundström i centrala Ystad med plats för 36 hyresrätter. Igår gick startskottet av byggnationen med en “första gjutning”.

NCC bygger 67 klimatsmarta hyresrätter i Helsingborg

På uppdrag av Helsingborgshem ska NCC bygga 67 hyreslägenheter på Högasten i södra Helsingborg. Byggnationen blir ett pilotprojekt för minskad klimatpåverkan. Affären har ett ordervärde på 100 MSEK.

Omvandling av aktier i NCC AB

Enligt NCC:s bolagsordning har ägare till aktie av serie A rätt att begära att sådan aktie omvandlas till aktie av serie B. Genom omvandling minskar det totala antalet röster i bolaget.

NCC hyr ut 10 000 m2 i Finland och säljer mångmiljonprojekt till Varma

NCC har tecknat ett långt hyresavtal om cirka 10 000 kvadratmeter med företaget Trimble Solutions Corporation i ett nytt kontorsprojekt i Hatsina, Esbo, Finland. NCC har vidare tecknat avtal med pensionsförsäkringsbolaget Varma om försäljning när projektet är färdigt.

NCC bygger 129 hyreslägenheter i Älvsjö

NCC ska i samverkan med Familjebostäder bygga 129 hyreslägenheter i nya stadsdelen Älvsjöstaden, söder om Stockholm. Ordern uppgår till cirka 300 MSEK.

NCC ska renovera stort bostadsområde i hjärtat av Roskilde

Hyresbolaget Sjælland har valt NCC som totalentreprenör vid renoveringen av Rønnebærparken och Æblehaven i Roskilde. Värdet på renoveringsuppdraget uppgår till 560 MSEK.