Pressmeddelanden

NCC Presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se

Övergång till förnyelsebara bränslen bidrog till 35 procent lägre koldioxidutsläpp i NCC

NCC har minskat sina koldioxidutsläpp med 35 procent på två och ett halvt år. Detta till stor del tack vare att NCC har omvandlat merparten av sina svenska asfaltverk till att drivas med förnybara bränslen.

NCC renoverar 89 hyreslägenheter i Helsingborg

På uppdrag av Helsingborgshem ska NCC renovera två fastigheter, med totalt 89 hyresrätter, på Vaktgatan i området Fredriksdal i Helsingborg. Uppdraget är en totalentreprenad.

Delårsrapport 1 januari - 30 september 2018

Omfattande genomlysning belastar resultatet

NCC ingår ramavtal och bygger skola i Staffanstorp

NCC och Staffanstorps Kommunfastigheter AB har tecknat ett strategiskt partneringavtal för ny- och ombyggnation av bolagets fastigheter. Ramavtalet med ett uppskattat ordervärde om mellan 400 och 700 MSEK löper under 2 år med möjlighet till två års förlängning. Ett första projekt i ramavtalet är en ny skola för cirka 550 elever samt en tillhörande idrottsanläggning.

Invitation to Media and Capital Market Meeting with NCC

NCC presenterar ny väg framåt samt preliminärt Q3 resultat belastat av avsättningar och omvärderingar

Efter en omfattande genomgång av NCC presenterar bolaget ett antal åtgärder för att förbättra lönsamheten. Kvartalet belastas av avsättningar för tvister och garantier, omvärdering av vissa utvecklingsfastigheter samt nedskrivningar på sammanlagt 1 565 MSEK. Rörelseresultatet för tredje kvartalet beräknas därmed bli -1 108 MSEK.

Information gällande omvärderingar i NCC och preliminärt resultat för Q3

NCC och SHH i samarbete om nya bostäder i Huddinge

NCC har tecknat ett samverkansavtal med SHH Bostad om att bygga bostäder i Huddinge. Projektet består av 189 lägenheter, fördelade på bostadsrätter och lägenheter för ett äldreboende.

NCC:s Alexander Sandstedt är Årets Byggchef 2018

Alexander Sandstedt på NCC Building har blivit utsedd till Årets Byggchef 2018. Juryn lyfter särskilt fram Alexander Sandstedts mångfacetterade ledarskap, moraliska kompass och hans goda förmåga att bygga ett lag med högt säkerhetsfokus.

NCC får order i Oslo på 275 MSEK av Bane NOR

NCC har fått i uppdrag av Bane NOR i Norge att genomföra betongarbeten i Loenga-Ekebergåsen, en del av utbyggnaden av Follobanan mellan Oslo och Ski som är Norges största infrastrukturprojekt i modern tid. Ordern uppgår till cirka 275 MSEK.

NCC och Lufab samverkar för ny simhall i Falun

NCC har tecknat ett samverkansavtal med Lugnet i Falun AB (Lufab) om att bygga en ny simhall i Falun. Inledningsvis ska parterna tillsammans planera och ta fram ett riktpris för bygguppdraget.

NCC säljer kontorsprojekt i Helsingfors

NCC säljer kontorsprojektet Fredriksberg i Helsingfors till Swiss Life Asset Managers för cirka 460 MSEK.