NCC tecknar hyresavtal med Almi i Våghuset, Göteborg

NCC har tecknat hyresavtal med Almi i Våghuset på Masthuggskajen i Göteborg. Företaget flyttar in i en lokal om 880 kvadratmeter och tillträder i juni 2023.

Almi-koncernen samlokaliserar nu sina Göteborgsbaserade verksamheter, och flyttar ihop i gemensamt kontor i NCC:s projekt Våghuset beläget på Masthuggskajen i Göteborg. Lokalen de hyr är om 880 kvadratmeter kontorsyta och är beläget på våningsplan 6 av 14. Almi Företagspartner Väst, Almi Invest samt Almis nationella kundtjänst tillträder sina lokaler i juni 2023.

- Det är fantastiskt roligt att vi tecknat avtal med ytterligare en hyresgäst i Våghuset. Det finns ett stort intresse för våra projekt Våghuset och Brick Studios på Masthuggskajen, och de uppfyller de önskemål som företag har på framtidens arbetsplats, säger Johanna Hult Rentsch, Head of NCC Property Development Sweden, West.

Almi tecknar NCC:s hållbara hyresavtal, vilket är en tydlig markör för hur nytänkande företag ser på hållbarhetsarbetet. Åtagandena omfattar bland annat energianvändning, återvinning, klimatanpassade resor, samhällsengagemang samt hälsa och trivsel hos hyresgästens medarbetare.

Almi erbjuder företagslån, riskkapital och affärsutveckling till SME-företag, och har hållbar tillväxt som verksamhetens ledstjärna.

- Ett attraktivt och lättillgängligt läge, spännande arkitektur som sticker ut, och inte minst den tydliga hållbarhetsprofilen var några viktiga faktorer som gjorde att valet föll på Våghuset, förklarar Agneta Olsson, VD Almi Företagspartner Väst, och Henrik Jansson, VD Almi Invest.

Masthuggskajen har en mycket hög hållbarhetsprofil. 2018 var Masthuggskajen Sveriges första stadsutvecklingsprojekt som tilldelades en Citylab-certifiering. Dessutom vann projektet priset Årets Citylab-projekt 2020 för sitt hållbara stadsutvecklingsarbete.

Våghuset byggs just nu, tillsammans med NCC:s andra kontorsprojekt Brick Studios, invid Järntorget. Husen har ritats av White Arkitekter och kommer att ta emot sina första hyresgäster i slutet av 2022.
Uthyrningsgraden i Våghuset är närmare 90 procent.