Den som har ansvar tar ansvar

För att ha kontroll över vilka som befinner sig på en byggarbetsplats används så kallade ID06-kort. Ett slags personligt anställningsbevis som fungerar som passerkort. Kortet fungerar utmärkt på individnivå. Men det ger inte överblick över vilken underentreprenör som är anlitad av vem, det vill säga det vi kallar UE-kedjan. Det problemet har nu Infobric löst – efter en idé från NCC.

Det var NCC-medarbetaren, HR-specialisten, Björn Björling som hösten 2016 kallade till sig mångåriga samarbetspartnern Infobric, som levererar lösningar för personalliggare, inpassering och skalskydd på byggprojekt. Han hade en idé om ett system som tydliggjorde platsledningens respektive de olika underentreprenörernas ansvar för alla de som arbetar på en byggarbetsplats. Infobric antog utmaningen och har nu tagit fram ett system som matchar NCC:s önskemål.

Med det nya systemet får respektive underentreprenör ansvar för att bekräfta sin plats i kedjan och tydliggöra vilka de i sin tur anlitar som underentreprenörer.