Nyheter

NCC Presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se

Sverige måste investera i ett vägunderhåll som minskar vårt klimatavtryck

I samband med att NCC släpper en rapport om hållbart underhåll av Sveriges vägnät publicerar även Dagens Industri en debattartikel med NCC:s Grete Aspelund som avsändare. Nedan finns debattartikeln i sin helhet.

93 procent av NCC:s svenska asfaltverk är miljödeklarerade

Under 2023 har NCC ytterligare befäst sin position som ledande inom plats- och produktspecifika miljövarudeklarationer (EPD). Antalet asfaltverk med miljövarudeklaration uppgår nu till 25, vilket utgör 93 procent av NCC:s stationära asfaltverk i Sverige.

NCC tecknar samverkansavtal med Västvatten om ny råvattenledning

NCC har signerat ett samverkansavtal med Västvatten för en planerad överföringsledning för råvatten mellan Trollhättan och Uddevalla. I ett inledningsskede ska NCC tillsammans med Västvatten genomföra en övergripande planering och utredning för projektet.

Minutiös planering löste logistikutmaning vid Korsvägen

Vid Västlänken, deletapp Korsvägen, kommer den nya underjordiska station Korsvägen byggas med tre uppgångar. Bottenplattan på E05 Korsvägen i Göteborg blir en gigantisk pjäs och måste därför gjutas i flera delar.

NCC hyr ut till Kappahl i MIMO, Mölndal

NCC har tecknat hyreskontrakt med Kappahl som kommer att flytta sitt huvudkontor till MIMO i Mölndal. Kappahl hyr en kontorsyta som sträcker sig över tre våningsplan – plan 10, 11 och 12. Lokalen omfattar 4351 kvadratmeter och preliminärt tillträde är den 1 januari 2026.

NCC utsedd till Leader in Diversity 2024

The Financial Times och undersökningsföretaget Statista har utsett NCC till en av Europas ”Leader in Diversity”. Utmärkelsen listas i rapporten med samma namn och uppmärksammar företag som arbetar aktivt med mångfald och inkludering i sin verksamhet.

NCC och Thomas Betong samarbetar kring digitala följesedlar

NCC och Thomas Betong, en del av Thomas Concrete Group, har inlett ett samarbete om att implementera digitala följesedlar i byggprocessen. Följesedlarna inkluderar miljöavtryck och utökad information som baseras på branschstandarden BEAst 4.0 via Peppol. Detta är ett led i omvandlingen till digitala arbetssätt i byggbranschen och uppfyller kraven på spårbarhet och kontroll av byggmaterial.

NCC hyr ut till tre nya hyresgäster i MIMO, Mölndal

NCC har tecknat avtal med tre nya hyresgäster om totalt cirka 1 050 kvadratmeter kontorsyta i MIMO. Fastigheten ligger mitt i Mölndals innerstad som erbjuder småskaliga butiker, en modern galleria och kommunikationer lätt tillgängliga utanför dörren.

Ioffice tecknar hyresavtal i Park Central, Göteborg

Coworkingaktören Ioffice tecknar första hyresavtalet i Park Central i Göteborg. Företaget flyttar in i en lokal om cirka 3 900 kvadratmeter och tillträder under andra kvartalet 2027. Park Central är ett samarbete mellan NCC och Jernhusen. Huset ligger i Centralstaden, den nya stadsdel som växer fram runt Centralstationen, med en av Västlänkens stationsuppgångar i gatuplan.

NCC hyr ut till SveMa i MIMO i Mölndal

NCC har tecknat hyresavtal med SveMa som flyttar sitt kontor till MIMO i Mölndal. Företaget flyttar in i en lokal om 480 kvadratmeter med tillträde i december 2024. MIMO ligger mitt i Mölndals innerstad som erbjuder småskaliga butiker, en modern galleria och kommunikationer lätt tillgängliga utanför dörren.