Nyheter

NCC Presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se

NCC bygger vindkraftsfundament på Orrberget

NCC har fått i uppdrag av OX2 att bygga nio stycken vindkraftsfundament och anlägga nya vägar för byggnationen av Orrberget vindpark. Området ligger på Orrberget-Stensvedberget strax norr om Laxsjön i Ludvika kommun, Dalarna.

NCC värnar byggavtalet

Med anledning av Byggnads debattartikel i Svenska Dagbladet 26 februari 2018 vill NCC klargöra följande. NCC värnar om byggavtalet och att NCC:s medarbetare får trygga, förutsägbara löner.

NCC Nystart - en satsning som väcker intresse internationellt

NCC:s utbildningssatsning för att ge utlandsfödda ingenjörer en snabb väg in på arbetsmarknaden, NCC Nystart, fick under tisdagen besök av indiska National Skill Development Cooperation, NSDC. Delegationen var på besök i Sverige för att ta del av metoder och utbildningsformer som kan leda till att fler indier kommer i arbete.

Loop Rocks finalist i PostNords logistiktävling

Loop Rocks, Sveriges största marknadsplats för stenmaterial och andra byggmassor, har utsetts till finalist i PostNord Logistics Award.

Bästa nyproduktion - NCC prisas för hyreslägenheter i Köping

Igår, torsdagen den 8 februari, fick Köpings Bostads Aktiebolag (KBAB) och NCC ta emot pris för ”Bästa nyproduktion” för sitt gemensamma projekt med nya hyreslägenheter i Köping. Fastighetsbranschens prestigefyllda pris, Kundkristallen, delades ut vid en gala på Berns i Stockholm och är ett fint bevis på ett bra samarbete mellan alla parter och viktigast av allt, att de som flyttat in i de nya lägenheterna är nöjda.

Den som har ansvar tar ansvar

För att ha kontroll över vilka som befinner sig på en byggarbetsplats används så kallade ID06-kort. Ett slags personligt anställningsbevis som fungerar som passerkort. Kortet fungerar utmärkt på individnivå. Men det ger inte överblick över vilken underentreprenör som är anlitad av vem, det vill säga det vi kallar UE-kedjan. Det problemet har nu Infobric löst – efter en idé från NCC.