Nyheter

NCC Presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se

NCC i samtal för säkrare cykelvägar vid vägarbeten

NCC och Statens väg- och transportinstitut (VTI) samlade under veckan representanter från Sveriges tre största kommuner för samtal om hur vi kan uppnå mer säkra cykelvägar vid och omkring vägarbeten.

Stärkt varumärke för NCC i media

NCC har stärkt sitt avtryck i media med fler nyheter, ökad andel positiva artiklar och ökad synlighet för NCC i synnerhet vad gäller partnering-affärer, digitala lösningar, arbetsmiljö och hållbara affärer. Det framgår av den analys medieanalysföretaget Retriever gjort under åren 2014 till och med 2017.

Fyra NCC-projekt nominerade till Årets Bygge 2018

När priset för Årets bygge delas ut den 19 mars är det stor chans att det tilldelas NCC. I inte mindre än fyra av de 20 nominerade projekten har NCC varit partner.

NCC driver mångfald och jämställdhet för bättre konkurrenskraft

Idag firas internationella kvinnodagen och för NCC är frågan om jämställdhet och mångfald viktig för förbättrad konkurrenskraft och ett mer inkluderande samhälle. Om aktieägarna säger ja på stämman i början av april får NCC fem kvinnor i styrelsen av totalt åtta ledamöter. I NCC:s ledningsgrupper var 2017 i snitt 4 av 10 kvinnor. Ser vi däremot till hela bolaget är en klar majoritet av de anställda, 87 procent, män.

Tre NCC-projekt utsedda till bästa praxis inom hållbara byggnader

Tre av NCC: s projekt har blivit utvalda som bästa praxis i Norden inom hållbara byggnader och byggnader i en studie som publicerades i januari 2018. Syftet med rapporten, författad av Nordiska Ministerrådet, var att uppmuntra till ökade insatser av alla nordiska intressenter, samt att sprida internationella lärdomar genom att visa praktiska och innovativa exempel.

NCC bygger vindkraftsfundament på Orrberget

NCC har fått i uppdrag av OX2 att bygga nio stycken vindkraftsfundament och anlägga nya vägar för byggnationen av Orrberget vindpark. Området ligger på Orrberget-Stensvedberget strax norr om Laxsjön i Ludvika kommun, Dalarna.

NCC värnar byggavtalet

Med anledning av Byggnads debattartikel i Svenska Dagbladet 26 februari 2018 vill NCC klargöra följande. NCC värnar om byggavtalet och att NCC:s medarbetare får trygga, förutsägbara löner.

NCC Nystart - en satsning som väcker intresse internationellt

NCC:s utbildningssatsning för att ge utlandsfödda ingenjörer en snabb väg in på arbetsmarknaden, NCC Nystart, fick under tisdagen besök av indiska National Skill Development Cooperation, NSDC. Delegationen var på besök i Sverige för att ta del av metoder och utbildningsformer som kan leda till att fler indier kommer i arbete.

Loop Rocks finalist i PostNords logistiktävling

Loop Rocks, Sveriges största marknadsplats för stenmaterial och andra byggmassor, har utsetts till finalist i PostNord Logistics Award.

Bästa nyproduktion - NCC prisas för hyreslägenheter i Köping

Igår, torsdagen den 8 februari, fick Köpings Bostads Aktiebolag (KBAB) och NCC ta emot pris för ”Bästa nyproduktion” för sitt gemensamma projekt med nya hyreslägenheter i Köping. Fastighetsbranschens prestigefyllda pris, Kundkristallen, delades ut vid en gala på Berns i Stockholm och är ett fint bevis på ett bra samarbete mellan alla parter och viktigast av allt, att de som flyttat in i de nya lägenheterna är nöjda.