Nyheter

NCC Presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se

NCC samverkar kring hyresrätter i Malmö

NCC har inlett ett samarbete med City Entreprenad AB för att planera en nybyggnad av cirka 130 hyresrätter i flerbostadshus i centrala Malmö.

Hur bygger man sjöledningar under sank havsbotten?

Sommartid ökar befolkningen i Strömstad kommun kraftigt. Det ställer i sin tur höga krav på vattenledningssystemet. Genom att anlägga nya sjöledningar vill kommunen möjliggöra för att ytterligare bebyggelse kan använda spillvattensystemet så att fler kan bo och vistas där. Det är NCC som anlägger ledningarna.

NCC i innovationsprojekt för återbruk av tunga byggnadsdelar

NCC medverkar i ett innovationsprojekt som möjliggör återbruk av tunga byggnadsdelar för att stötta en branschövergripande övergång till cirkulär ekonomi. Projektet arbetar för att ta fram en systematiserad demonterings- och återbruksprocess vid om- och nybyggnation.

NCC inleder byggnation av 60 bostadsrätter vid Järntorget i centrala Göteborg

På uppdrag av bostadsutvecklaren Sverigehuset och GulinsFastigheter ska NCC bygga Järntorgsgatan x Brogatan omfattande 60 bostadsrätter vid Järntorget i centrala Göteborg. Först ut i projektet är markarbeten och källarplan.

NCC skaffar hund

Som så många andra i corona-tider har NCC skaffat hund. Den är fortfarande kvar på kenneln i USA men snart är den här i Sverige. Inledningsvis ska den bo på NCC:s projekt Kineum i Göteborg. Och där ska den inte bara leka utan också jobba.

NCC presenterar världens första batteridrivna borrigg

Med en unik borrigg tar NCC:s grundläggningsföretag Hercules ett stort steg mot en mer hållbar verksamhet. Den är batteridriven och den är världens första i sitt slag. Hittills har den använts i Norge men den finns tillgänglig för alla Hercules projekt i Norden. Missa inte filmen om borriggen längre ner på sidan.

NCC klara med Kulturkvarteret – Örebros nya mötesplats för kultur

Med sin karakteristiska arkitektur står Kulturkvarteret klart och nycklarna har lämnats över till Örebroporten Fastigheter. Genom nära samverkan och stort engagemang är Örebros nya arena för kultur i alla dess former klar för inflyttning.

Milstolpe uppnådd för NCC när ICA flyttar in i Hangar 5, Brommastaden

I Bromma utvecklar NCC Hangar 5, ett helt nytt stadskvarter för kontor, handel och service. I en av fastigheterna öppnar nu Ica Maxi en av sina största stormarknader i landet och en viktig milstolpe har därmed uppnåtts för det stora byggprojektet.

NCC bygger 31 radhus i Kungälv

NCC ska tillsammans med Ekeblad Bostad bygga 31 radhus i Kungälv. Affären är en totalentreprenad i samverkan med ett ordervärde på cirka 65 MSEK.

Rent vatten – ett ämne som engagerar

I mitten av februari släppte NCC en rapport om VA, i samband med det bjöd NCC tillsammans med Svenskt Vatten in ledande politiker från Sveriges riksdag till ett live-sänt webbsamtal för att diskutera VA-systemets utmaningar och möjliga lösningar. Här kan du ta del websamtalet i efterhand och ladda ned ditt exemplar av rapporten.