Visionsbild av hus vid Masthuggskajen i Göteborg.

Habitat 7, Masthuggskajen, Göteborg

Välkommen till trähuset Habitat 7 – nybyggda kontor med hållbarhet i fokus.

Habitat 7 blir det tredje kontorshuset som NCC bygger på Masthuggskajen. Längs Masthamnsgatan, direkt efter Våghuset och Brick Studios uppförs detta unika trähus i åtta våningar. Huset har utformats med en utpräglad hållbarhetsprofil hela vägen från första skiss till samtliga materialval. Resultatet blir en unik kontorsmiljö full av ljus, växtlighet och interiör med utomhuskänsla. Huset kommer att erbjuda en gemensam takterrass med en fantastisk utsikt över Linnéstadens takåsar.

Fastigheten kommer att miljöcertifieras enligt BREEAM nivå Excellent, NollCO2 och Citylab för hållbar stadsutveckling. De företag som flyttar in i Habitat 7 tecknar NCCs hållbara hyresavtal som är en tydlig checklista för social, miljömässig och ekonomisk hållbarhet.

På Masthuggskajen står det hållbara resandet i centrum. Masthamnsgatan kommer att bli en levande gågata och husen längs gatan nås fördelaktigt med cykel. I Habitat 7 kommer det att byggas ett attraktivt cykelgarage med ljusinsläpp, möjlighet till dusch och ombyte samt enklare reparationer. Järntorget ligger endast ett par minuters promenad ifrån fastigheten och vid denna knutpunkt finns en mängd spårvagnar och bussar. Med spårvagn, cykel eller buss nås Göteborgs Centralstation på runt 10 minuter. Parkering för bil finns i parkeringshus i området.

Lokalerna i husets gatuplan kommer att hyras av verksamheter som erbjuder lokal, småskalig handel och service. I området finns idag en stor variation av restauranger, caféer och service. Vid Järntorget byggs just nu hotell Draken som kommer att erbjuda övernattning, konferensmöjligheter och träningsmöjligheter. I grannfastigheten Brick Studios öppnar Mindpark ett coworking space. Här finns även restauranger, café och gym.

Masthuggskajen är ett spännande utvecklingsområde mitt i centrala Göteborg. Läs mer om området på www.masthuggskajen.se

Bild på Carl Johan Peterson.
Carl-Johan Petersson

Kundansvarig uthyrning Väst, NCC Property Development

Anmäl intresse för att hyra kontor

Läs mer om vår integritetspolicy