Sista ansökningsdag: 2024-05-27 - Uppsala

Platschef NCC Building, Uppsala

Ansök här

Motiveras du av att planera och leda den komplexa byggprocessen och skapa förutsättningar för ett positivt slutresultat för alla intressenter? Är det dessutom naturligt för dig att skapa ett gott samarbete i ditt team där alla, tillsammans, bidrar till att nå det gemensamma slutmålet? Då kan rollen som Platschef hos oss på NCC vara ditt nästa steg!

Vi behöver nu förstärka vår avdelning med en Platschef som ska verka inom Uppsala Län. Inom den här geografin har vi just nu projekt från Upplands-Bro i söder till Uppsala i norr.

Rollen som Platschef 

Som platschef på NCC ansvarar du för att planera, leda och följa upp projektets genomförande avseende tid, kvalitet och ekonomi. Du leder och fördelar arbetet och ansvarar för att projektet drivs i linje med NCC:s riktlinjer och verksamhetssystem, mot projektets gemensamt uppsatta mål.

Till din hjälp har du ett team med bland annat arbetsledare, projektingenjör, projektinköpare, projektchef och yrkesmedarbetare och tillsammans skapar ni bästa möjliga förutsättningar för god arbetsmiljö, framdrift och ekonomi i projektet. Hos oss har du bra verktyg och arbetssätt samt gott om kunskap och kompetens att tillgå inom organisationen, som stödjer dig i din roll.

I rollen som platschef får du stor nytta av dina ledaregenskaper då din uppgift är att skapa tydlighet utifrån mål och ansvarsfördelningar samt att engagera och motivera teamet i projektet. I rollen har du personalansvar för våra egna yrkesmedarbetare inom projektet och leder dessutom ett antal tjänstemedarbetare i vardagen. Utmärkande för NCC:s byggarbetsplatser är struktur, ordning och reda samt en god arbetsmiljö, så för att trivas hos oss ser vi att detta är naturliga ledord även för dig.

Som platschef hos oss har du många kontaktytor och det är av största vikt att du motiveras av att skapa en god dialog och samverkan såväl inom teamet och vår avdelning som externt mot våra kunder och underentreprenörer. Vi har bland annat återkommande platschefsträffar för att främja erfarenhetsutbyte mellan dig och dina kollegor.

Om Avdelning Building Uppsala, Gävle/Dala 

Avdelning Uppsala, Gävle/Dala är en stark aktör på marknaden när det kommer till stora, komplexa byggprojekt. Hos oss får du en varierad vardag då vi inom vår geografi har en bred variation av byggprojekt, med allt från bostäder och kontor till skolor, badhus och sjukhus åt såväl privata som offentliga kunder.  Idag arbetar vi bl.a. med Nya Sundbornskolan utanför Falun, Hus 60 på Gävle sjukhus, Luthagen strand i Uppsala och Fasanstigen i Upplands-bro.

Vi är lokala och ger stora mandat till respektive region, samtidigt har vi en stor nationell organisation i ryggen där vi drar nytta av varandras kunskaper och expertis. Det är en trygghet att veta att mycket samlad kompetens finns nära till hands.

Din profil som Platschef 

För att lyckas i rollen som Platschef hos oss tror vi att du har tidigare erfarenhet av att driva större byggprojekt och vi ser positivt på att du har kunskaper inom kostnadsstyrning och vana från samverkansprojekt. Du har en byggteknisk utbildning eller har byggt upp motsvarande kompetens genom praktisk branscherfarenhet.

I rollen värdesätter vi din förmåga att kunna leda och inspirera en större projektorganisation. Därför tror vi att du är trygg i ledarrollen och drivs av att motivera och skapa arbetsglädje för att teamet tillsammans ska kunna uppnå och överträffa mål. En stor fördel för att lyckas är att du är lösningsorienterad, strukturerad och har en god kommunikationsförmåga.

Vi ser också att du har en god planerings- och samordningsförmåga, och du lockas av möjligheten att vara med och utveckla en lärande organisation där både dina kollegor och du i din roll får fortsätta utvecklas.


Ytterligare information 

Tjänsten är en tillsvidareanställning och ditt arbetsområde blir Uppsala Län, där vårt avdelningskontor är beläget i Uppsala. Som platschef rapporterar du till projektchef. B-körkort är ett krav för tjänsten.

I enlighet med NCCs säkerhetskultur genomför vi bakgrundskontroll på våra slutkandidater. 

NCC erbjuder 

Hos NCC erbjuds du en plats i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas. Vi är ett värderingsstyrt bolag som fokuserar mycket på vår kultur. Vi vill inte bara leverera fina projekt med god lönsamhet, utan det är också viktigt hur vi gör det. Att vidareutveckla våra medarbetare är en självklarhet för oss, genom utbildning samt utmanande och varierande projekt i vardagen.

Vi har kollektivavtal för alla medarbetare och erbjuder, utöver detta, dig som arbetar hos oss ett stort utbud av personalförmåner såsom försäkringar, arbetstidsförkortning, friskvårdsbidrag samt andra erbjudanden och rabatter via vår förmånsportal Benify.

Ansökan 

Vill du bli en del av NCC och fortsätta utvecklas i rollen som Platschef? Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, antingen genom att du registrerar ditt CV eller LinkedInprofil. Sista ansökningsdag är 2024-05-27, men urval kan komma att ske löpande.

Har du ytterligare frågor om tjänsten når du Roger Barkman, Produktionschef, på 070-376 27 50. Har du frågor kring rekryteringsprocessen når du Maria Sandström, HR Partner, på maria.sandstrom1@ncc.se eller 079-072 86 59.

Varmt välkommen med din ansökan!

Bygg med oss och få branschens bästa kollegor 

På NCC drivs vi av att fortsätta utvecklas, oavsett om det handlar om våra byggprojekt eller vår personliga kompetens. Varje dag driver vi branschens mest spännande och komplexa byggprojekt framåt i ett nära samarbete mellan våra medarbetare, samarbetsparters och kunder.

Hos oss är du en betydelsefull medarbetare som bidrar till de landmärken som definierar våra städer och samhällen. Du är också en viktig länk för att vi ska kunna forma en allt bättre och mer hållbar byggprocess. Här tar våra medarbetare en aktiv roll i en företagskultur grundad på stabila värderingar och beteenden för en trygg och säker arbetsplats. Vår samlade kompetens och varierande bakgrund gör skillnad.

NCC - ett av de ledande företagen i Norden.


Ansök här

Kontaktpersoner: