Sista ansökningsdag: 2024-05-28 - Gävle

Projektchef, NCC Building, Gävleborg

Ansök här

Är du en person som är affärsmässig och som inspireras av att skapa en effektiv men kvalitativ byggprocess? Är du dessutom en naturlig och coachande ledare som motiveras av att bygga välfungerande team? Då kan rollen som Projektchef hos oss vara helt rätt för dig!

Vi ser fortsatt en stor potential på marknaden i Gävleborg. Redan nu arbetar vi med ett antal stora och spännande projekt i den här regionen, såsom Hus 60 på Gävle sjukhus och Agnes Kulturhus. Vill du vara med på vår fortsatta resa och utveckla våra projektteam i den här geografin?

Rollen som Projektchef 

I rollen som Projektchef har du det övergripande ansvaret för genomförandet av tilldelade projekt, från projektering till överlämnande samt under garantitiden. Du har ansvar för att projektet utförs i linje med framtagna tids-, kvalitets- och kostnadsramar och ska samtidigt säkerställa att kundens förväntningar uppfylls. I din roll driver och leder du planerings- och produktionsprocessen tillsammans med övriga medarbetare i projektet och ser till att arbetet genomförs i enlighet med vårt verksamhetssystem och våra värderingar.

Ett av dina viktigaste ansvarsområden i rollen som Projektchef är att bygga teamet i respektive projekt och fokusera på dina medarbetares utveckling, där du coachar och motiverar dem till att nå både personliga och gemensamma mål genom att skapa rätt förutsättningar, tydliggöra förväntningar och kontinuerligt ge feedback.

En annan viktig del av din roll är att skapa och bibehålla goda kund- och leverantörsrelationer. Du arbetar nära vår affärsorganisation och bearbetar potentiella kunder och anbud. I det tidiga skedet ansvarar du sedan för att involvera berörda medarbetare för att tillsammans med dem definiera produkt och produktionsmetod, i syfte att skapa rätt förutsättningar för god arbetsmiljö, framdrift och ekonomi under produktionsfasen.

Du kan komma att driva flera projekt parallellt under året av varierande omfattning och arbetet innebär goda möjligheter till ett omväxlande arbete i en koordinerande roll. Arbetet är ansvarsfullt, men du har också många till din hjälp och har tillgång till kompetens i hela koncernen vid behov.

Om Avdelning Building Uppsala, Gävle/Dala 

Avdelning Uppsala, Gävle/Dala är en stark aktör på marknaden när det kommer till stora, komplexa byggprojekt. Hos oss får du en varierad vardag då vi inom vår geografi har en bred variation av byggprojekt, med allt från bostäder och kontor till skolor, badhus och sjukhus åt såväl privata som offentliga kunder.

Vi är lokala och ger stora mandat till respektive region, samtidigt har vi en stor nationell organisation i ryggen där vi drar nytta av varandras kunskaper och expertis. Det är en trygghet att veta att mycket samlad kompetens finns nära till hands.

Din profil som Projektchef 

Vi ser gärna att du har en akademisk utbildning inom för tjänsten relevant område, alternativt har du förvärvat motsvarande kompetens genom yrkeserfarenhet. Du har erfarenhet av projektledning i större komplexa byggprojekt med höga krav på kommunikation, såväl internt som externt, och där du ansvarat för hela projektet från planering till genomförande och slutligen överlämnande.

Du har goda ledaregenskaper och har förmågan att skapa engagemang och entusiasm i ditt team. Du trivs med att utveckla dina medarbetare och se dem växa i sina roller, har förmågan att ta tillvara allas kompetens samt motiverar din grupp att arbeta mot en gemensam målbild.

Du, precis som vi, anser att vi når framgång genom att arbeta tillsammans och att hitta lösningar på uppkomna utmaningar som alla parter är nöjda med. Genom att arbeta på det sättet tar vi tillvara på den samlade kompetensen inom och utanför organisationen.

Har du ett upparbetat kontaktnät inom vår geografi är det en stor fördel, men det viktigaste är att du är trygg i dig själv, strukturerad, van vid snabba förändringar och att du besitter förmågan att motivera och entusiasmera ditt team framåt.

Ytterligare information 

Som Projektchef rapporterar du till vår Produktionschef. Rollen är en tillsvidareanställning med placering på vårt kontor i Gävle. Arbetsområdet kommer primärt att vara Gävleborg, men projekt i Dalarna kan även förekomma.

Eftersom tjänsten kan kräva en del resor är B-körkort ett krav. Du talar och skriver svenska obehindrat och är även bekväm att använda engelska i din arbetsvardag.

I enlighet med NCCs säkerhetskultur genomför vi bakgrundskontroll på våra slutkandidater

NCC erbjuder 

Hos NCC erbjuds du en plats i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas. Vi är ett värderingsstyrt bolag som fokuserar mycket på vår kultur. Vi vill inte bara leverera fina projekt med god lönsamhet, utan det är också viktigt hur vi gör det. Att vidareutveckla våra medarbetare är en självklarhet för oss. Det är några av anledningarna till att våra medarbetare trivs och stannar för att fortsätta växa med oss.

Vi har kollektivavtal för alla medarbetare och erbjuder, utöver detta, dig som arbetar hos oss ett stort utbud av personalförmåner såsom försäkringar, arbetstidsförkortning, friskvårdsbidrag samt andra erbjudanden och rabatter via vår förmånsportal Benify.

Ansökan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Mikael Jernlöf, Produktionschef, på 076-521 52 99. Har du frågor kring rekryteringsprocessen når du Maria Sandström, HR Partner, på 079-072 86 59 eller maria.sandstrom1@ncc.se .

Låter detta som ett intressant nästa steg för dig är du välkommen med din ansökan. Sista ansökningsdag är 2024-05-28, men urval kan komma att ske löpande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Bygg med oss och få branschens bästa kollegor 

På NCC drivs vi av att fortsätta utvecklas, oavsett om det handlar om våra byggprojekt eller vår personliga kompetens. Varje dag driver vi branschens mest spännande och komplexa byggprojekt framåt i ett nära samarbete mellan våra medarbetare, samarbetsparters och kunder.

Hos oss är du en betydelsefull medarbetare som bidrar till de landmärken som definierar våra städer och samhällen. Du är också en viktig länk för att vi ska kunna forma en allt bättre och mer hållbar byggprocess. Här tar våra medarbetare en aktiv roll i en företagskultur grundad på stabila värderingar och beteenden för en trygg och säker arbetsplats. Vår samlade kompetens och varierande bakgrund gör skillnad.

NCC - ett av de ledande företagen i Norden.


Ansök här

Kontaktpersoner: