Hållbarhet

NCC:s vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna.


Breeam

Samtliga NCC:s egenutvecklade kommersiella lokaler miljöcertifieras från och med 2009 enligt systemet BREEAM.

BREEAM är det mest utbredda miljöcertifieringssystemet i Europa. Ett verktyg som utvärderar och betygsätter byggnaders totala miljöpåverkan.

Över 425 000 byggnader världen över har redan certifierats enligt systemet och två miljoner byggnader är registrerade för att bli certifierade.

Trettio fastigheter certifierade enligt BREEAM

– Vi vill vara ledande inom bygg och fastighetsbranschen när det gäller miljöansvar. De miljöverktyg vi använder idag mäter olika delar av en byggnads miljöpåverkan. Med BREEAM skapas möjligheten att ta ett helhetsgrepp kring miljöpåverkan, säger Carola Lavén

När BREEAM utvecklades i Storbritannien i början av 1990-talet var det med hänsyn till europeiska förutsättningar, vilket ofta framhålls som en av de viktigaste fördelarna med systemet.

BREEAM är även ett utomordentligt bra verktyg för att kordinera miljö- och klimatfrågan under hela projektets gång.

Sweden Green Building Council (SGBC) har tillsammans med NCC och andra aktörer utvecklat en svensk anpassning av BREEAM.

Några projekt som är Breeam-certifierade

SCA-huset – Profilhus i Mölndals innerstad

I nära anslutning till planerade Mölndals Galleria bygger vi SCA:s nya kontor. En framstående och modern kontorsbyggnad med goda kommunikationer och ett av Västsveriges bästa skyltlägen.

Nya Triangeln – En knutpunkt i Malmö

I hjärtat av Malmö ligger den utbyggda och förbättrade gallerian Nya Triangeln. En mötesplats och given destination för shoppingsugna i Malmö. Här har vi också byggt ett modernt kontorshus.

Energibehovet halveras i miljonprogramområde

I bostadsområdet Lagersberg i Eskilstuna renoverar NCC hyresbostäder från miljonprogrammets dagar. Bostäderna är byggda på 60- och 70-talen och de får nu sin första omfattande upprustning i flera...