Ny standard som förenklar samverkan i byggbranschen

Komplexa projekt behöver ta hänsyn till flera perspektiv. Därför har vi utvecklat samverkansformen NCC Partnering. Beställare och entreprenör bildar en gemensam organisation; ett lag med samma mål och tydlig taktik. Det är ett framgångsrikt lagbygge som främjar innovation, effektivt spel och skapar värden som lever vidare efter att slutsignalen för projektet har gått. 

Halvdagsseminarium, Göteborg

Välkommen på halvdagsseminarium om den nya ISO standarden 44001, som ska förenkla samverkan i byggbranschen, samt inspirationsföreläsning av Frölunda Indians huvudtränare Roger Rönnberg. 

Vi kommer att få lyssna till Stefan Munck, Chef Marknad & Partnering på NCC, Christer Kilersjö, VD Eksta bostad och Malin Svedmyr, utvecklingsansvarig för projektledning på Ramböll, som kommer att presentera den nya ISO standarden för samverkan. De berättar också om sitt arbete i SIS tekniska kommitté. John Hane, advokat och en av Sveriges ledande specialister vad gäller upphandling av entreprenadkontrakt i partnering/entreprenad med utökad samverkan,  redogör för  sitt uppdrag för Byggherrarna att arbeta fram kontraktsmallar kopplade till ISO 44001.

Därutöver blir det en paneldebatt kring standarden: Blir det bättre samverkan i våra projekt med en standard? Kan den nya standarden bli en ledstång för att såväl beställare som entreprenörer ska kunna samverka på ett mer genomtänkt och framgångsrikt sätt?

Roger Rönnberg, huvudtränare och Fredrik Sjöström, sportchef, Frölunda Indians, avslutar dagen med en inspirationsföreläsning om att skapa ett vinnande team - “Vägen tillbaka till Götaplatsen”.

Anmälan senast 2 november. Är ni flera som vill gå på evenemanget, så fyll i en anmälan per person. Begränsat antal platser. Först till kvarn.

Magnus Simonsson

Affärschef, NCC Building

Shahroz Sahba

Affärschef, NCC Building

Per-Åke Edling

Affärschef, NCC Building

Torleif Harrysson

Affärschef, NCC Building

Bild på skyddshjälm med texten Lagbygget