Säkra lösningar för bergsprängning och losshållning

NCC:s berggrupp finns i hela Sverige och hjälper dig att losshålla berg i täkter, spränga för entreprenader och borra i gruvor. Tack vare mycket erfaren personal, en resursstark maskinpark och våra digitala system kan du känna dig trygg med att bergsprängningen sker både säkert, effektivt och i tid.

När det gäller bergsprängning så är det erfarenhet som bygger expertis och träffsäkerhet, i både utförande och kalkyl. Digital mätning av bergets struktur, avancerade borriggar och GPS-teknik för maskinstyrning ökar precisionen. Men till sist är det alltid vårt samspelta team av erfarna och kunniga sprängarbasar, borrare och tjänstemän som är avgörande för ett bra resultat.

Nyckeln till säker bergsprängning

Nyckeln till en säker och kostnadseffektiv sprängning är noggrann planering, riskhantering i tidiga skeden och ordning och reda. Komplexa uppdrag kräver hög grad av innovation och goda lösningar. Genom att se till helheten och välja rätt lösning håller vi den produktionstakt du önskar på ett kontrollerat och säkert sätt.

Entreprenadsprängning

Vi utför vanliga sprängningsjobb inom entreprenadverksamheten, exempelvis sprängningar under vatten, sprängning för avlopp, järnvägar och bilvägar. 

Vi gör alltid en genomarbetad kalkyl både på varje delmoment och på jobbet som helhet.
Torgny From, Area Manager
Fredrik Eklind

Area Manager East / West, Berggruppen, NCC Industry

Torgny From

Area Manager North, NCC Industry

Illustration över hur nya Norvik kan se ut, med en stor containerhamn och båtar som angör.
Stockholm Norvik hamn prisat för lyckad samverkan

Det jättelika samverkansprojektet Stockholm Norvik hamn utsågs till Årets bygge 2021. Trots projektets storlek och komplexitet genomfördes det på utsatt tid, inom budget och utan några svårare incidenter. NCC var en av de första entreprenörerna på plats och gjorde förberedande arbeten för hamnplanen och järnvägen.

Bild på en vattenkraftstation, där vatten forsar i en flod samtidigt som lyftkranar, bostadshus och skog syns i bakgrunden.
Vattenkraftstation Hissmofors, Krokom

Vid Indalsälven i Krokoms kommun har NCC rivit och byggt en ny vattenkraftstation – Hissmofors VI. Kraftstationen är basen i Jämtkrafts produktion.