Asfalt och beläggning

NCC erbjuder asfalt och beläggningsmetoder för alla typer av användningsområden och finns över hela landet. Dina önskemål och krav tillsammans med våra beräkningar och speciella kompetens utgör grunden för ett bra arbete. Utifrån de funktioner du beskriver, så föreslår vi lämpliga tekniska lösningar som ger en säker och väl fungerande beläggning för många år framåt.

Samhället har behov av en fungerande infrastruktur och lägre koldioxidutsläpp. NCC:s vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna och vi arbetar kontinuerligt för att minska branschens miljöpåverkan och utvecklar hållbara, kostnadseffektiva vägar inför framtiden. Vi tillverkar asfalt i en rad olika kvaliteter och med olika egenskaper, dels standardprodukter, dels specialprodukter.

För att lyckas med alla spännande utmaningar som är på gång behöver vi fler viktiga spelare till vårt lag. Kanske är det du?

NCC Green Asphalt - vad är hemligheten?

Hittills har höga temperaturer varit en förutsättning att få fram tillräckligt stark asfalt för gator, vägar, parkeringar och övriga asfalterade ytor. Dessutom är processen både energikrävande och dyr. Med metoden NCC Green Aspahlt har vi lyckats sänka temperaturen vid asfaltproduktionen och koldioxidutsläppen blir upp till 30 procent lägre. Se filmen för mer information.

Se filmen från STCC

Den 1-3 september var det sportbilsfestival och tävlingar på Solvalla, norr om Stockholm. STCC, Scandinavian Touring Car Championship, gick av stapeln och NCC stod för asfaltereingen av travbanan. Loppet kördes på lågtempererad NCC Green Asphalt, som vi på NCC har utvecklat.