Sydsvenskan: Välmående medarbetare presterar bättre

Sydsvenska Dagbladet valde Triangeln och kontorslokaler där kunskapsutbyte, inspiration och nya idéer uppstår över avdelningsgränser.

När södra Sveriges största tidning Sydsvenska Dagbladet beslutade sig för att lämna lokalen i Segevång där redaktionen suttit sedan 1960-talet, var målet att komma närmare nyheterna, läsarna och
annonsörerna.

– Vi valde en nyproducerad lösning från NCC eftersom vi ville vara med och påverka lokalens utformning, säger Lars Dahmén, vd på Sydsvenskan.

Miljöcertifierade Triangeln blir, med sitt sedumtak och sin gröna innergård, en tillgänglig oas mitt i staden. Här möts storstadspuls, natur och människor. För medarbetare som cyklar till jobbet finns en specialhiss till den särskilda cykelparkeringen på innergården.

För Sydsvenskan innebär en attraktiv arbetsplats en öppen och funktionell miljö där medarbetarna kan mötas över
avdelningsgränser.

“Bra arbetsmiljö bidrar till att anställda mår bättre och är friskare samtidigt som det blir roligare att jobba när arbetsklimatet är kreativt och dynamiskt.”

- Lars Dahmén, vd på Sydsvenskan.