Design Quattro Ytterby, Kungälv

Svanenmärkta hyresrätter starten på stor NCC-satsning.

I Ytterby i Kungälv, tre mil norr om Göteborg, har vi byggt hyresrätter i egen regi med produkten Design Quattro. Projektet har blivit Svanenmärkt.

Projekt Ytterby är ett led i NCC:s satsning på att bygga bostäder i egen regi med hjälp av produktlinjen NCC Design. Eftersom NCC Design byggs med samma metod varje gång, så finns goda möjligheter att få alla dessa bostäder Svanenmärkta.

För att ett flerbostadshus ska klara kraven för en Svanenmärkning måste stränga kriterier för byggprocess, material och energibehov uppfyllas. Tillverkningsprocessen ska präglas av miljöhänsyn, byggnaden ska erbjuda en god inomhusmiljö och påverkan på utemiljön ska minimeras genom miljöanpassade byggmaterial och en låg energianvändning i byggnaden.

Husen i Ytterby rymmer 27 lägenheter om 2 till 4 rum och kök som ligger placerade runt en grön innergård. Interiören är modern med öppna, ljusa och effektiva planlösningar. Takhöjden är hela 2,70 meter.

Idag använder NCC branschcertifieringen Miljöbyggnad, som också ställer hårda miljökrav på den byggnad som ska certifieras. Med Svanen blir NCC:s miljöambitioner tydligare och mer kända även för gemene man.

Bild på Dennis Berglund, Ansvarig NCC Design, NCC Building Sweden
Dennis Berglund

Ansvarig NCC Design, NCC Building Sweden