Design Duo Brf Tyra, Örebro

Samarbete är fruktbart. I det här projektet var det kommunen som uppmanade oss att utveckla vår egen produkt. Resultatet? Från och med nu kan vi erbjuda sedumtak till Design Duo.

Lyckad premiärläggning av sedumtak

För att bättre ta hand om och ta tillvara på allt dagvatten och för att ytterligare försköna boendemiljön krävde Örebro kommun att det skulle läggas en sedummatta på pulpettaket. Tack vare deras önskan och utifrån det goda utfallet ser vi nu fram emot att kunna erbjuda våra kunder det i dubbel bemärkelse gröna taket.

Formstarka tvåvåningshus i radhusliknande miljö

Brf Tyra ligger i området Ormesta öster om villaområdet Almby i Örebro. I Ormesta finns förskola, skola och naturreservat på kort avstånd och bra bussförbindelser in till centrala Örebro. Brf Tyra består av 16 bostadsrätter om treor och fyror på 66 respektive 81 kvm. Samtliga lägenheter har egen stor terrass eller uteplats, förråd samt parkeringsplats.

Stora fönster, trägolv, högt i tak och annat trevligt

Lägenheterna är yteffektiva, har hög standard med bland annat helkaklade badrum och en utformning som ger ett modernt, ljust boende. Bostäderna har tagits fram tillsammans med White Arkitekter och vi har lagt stor vikt vid att skapa riktigt bra boendemiljöer.

Fakta

  • Projekt: Design Duo 16 bostadsrätter
  • Kund: Svenska Hyreshus AB
  • Byggtid: Augusti 2014– maj 2015
SEULRWAL
Ulrik Wållberg

Chef produkter, NCC Building