Design Duo Brf Trängregementet, Örebro

Populära bostäder slutsålda på en månad.

Svenska Hyreshus AB byggstartade i april 2013 sitt fjärde bostadsrättsprojekt i Rynninge, Örebro, som baseras på produktlinjen NCC Design. På Rynningeåsen, med närhet till naturreservat såväl som Örebros centrala delar, uppförs ett småskaligt kvarter där husen har liggande rödmålad träpanel och sadeltak med tegelpannor – Brf Trängregementet.

Brf Trängregementet säljstartades den 3 mars 2013 och redan i april var lägenheterna slutsålda. Efterfrågan på yteffektiva och attraktiva bostäder är mycket stor i Örebro. Brf Trängregementet har samma uppskattade planlösningar som systerprojekten i närheten: HSB Brf Plutonen, Brf Plutonbrigaden och Brf Omgången. Husen bygger på NCC:s produkt Design Duo.

Brf Trängregementet består av 24 bostadsrättslägenheter med 3 eller 4 rum och kök om 66 respektive 81 kvadratmeter. Lägenheterna är smart planerade med genomgående parkettgolv, helkaklade badrum och gott om plats för förvaring. Båda lägenhetstyperna har generösa ljusinsläpp och en väl tilltagen takhöjd om 2,70 meter. Varje lägenhet har också terrass om 20 kvadratmeter eller trälagd uteplats om cirka 14 kvadratmeter med egen trädgård.

Här är även driftskostnaden låg eftersom energianvändningen ligger långt under rådande byggnorm. Förprojektering och en styrd och standardiserad byggprocess ger Design Duo en kort byggtid, ett förutsägbart pris och kontrollerad kvalitet i utförandet.

Fakta

  • Projekt: Design Duo, 24 bostadsrätter
  • Kund: Svenska Hyreshus AB
  • Byggtid: April 2013–april 2014
SEULRWAL
Ulrik Wållberg

Chef produkter, NCC Building