Illustration: Nordr

Bostadsrätter Oceanhamnen Helsingborg

NCC har inlett ett samarbete med Nordr kring nyproduktion av 55 bostadsrätter, två kommersiella lokaler samt en gemensamhetslokal i kv Oceanbryggan i stadsdelen Oceanhamnen i Helsingborg. I ett första steg ska NCC och Nordr tillsammans planera och budgetera projektet.

Projektet omfattar ett hus med fyra till åtta våningar med fyra trapphus, totalt 55 bostadsrätter, varav fyra penthouse med privat takterrass. Därtill byggs två kommersiella lokaler och en gemensamhetslokal.

Oceanbryggan byggs i ett kvarter som delas med en annan entreprenör, där husen byggs parallellt och i direkt anslutning till varandra. Gården kommer bli en gemensamhetsanläggning som delas av de båda projekten. Riktpris på gården tas fram separat som option.

Uppdraget genomförs som en totalentreprenad i partnering, där NCC i ett första skede tillsammans med Nordr ska planera, budgetera och projektera program- och systemhandlingar för att ta fram en målkostnad för uppdraget. Detta arbete påbörjades 2022.

Vi ser fram emot att tillsammans med NCC förverkliga Oceanbryggan, ett boende utöver det vanliga med arkitektur som sticker ut. Det byggs minst sagt havsnära, på en pir med Öresund och Danmark precis utanför fönstret, i det nya området Oceanhamnen.
Louise Palm, regionchef Nordr
David Fritzson Bratt

Affärschef, Sydväst, NCC Building Sweden