Bygg en tro på framtiden

Vi på NCC vill lysa upp julen för dem som behöver det mest genom att skänka en miljon kronor till behjärtansvärda humanitära projekt. Det här gör vi i stället för att skicka julkort eller julklappar till kunder och medarbetare.

I stället för julgåvor till medarbetare och samarbetspartners ger NCC en juldonation. Donationen 2018 gick till Ingenjörer utan gränser, en ideell organisation som arbetar med utvecklingsprojekt runtom i världen.

Projekten genomförs av volontärer, med lokala leverantörer och alltid med lokala samarbetspartners som kan sprida kunskapen vidare och leverera hållbara lösningar. 

NCC:s donation förverkligar ett planerat projekt som innebär att en skola i Karagwe i Tanzania får fler klassrum, laborations- och sovsalar.

Utbildningsprogrammet kan därmed förlängas vilket innebär att eleverna får behörighet till universitetsstudier. Nya vattentankar kommer ge tillgång till dricksvatten och vatten för renhållning, matlagning samt bevattning av grödor för mellan 3500 och 4000 elever och lärare i området.

Läs om tidigare års juldonationer

Vill du se vad tidigare års juldonationer har bidragit till? På vår blogg beskriver juldonationsmottagare med egna ord hur de har använt vår julklapp.

NCC:s hållbarhetschef om juldonationen

Lyssna till vår hållbarhetschef Christina Lindbäcks reflektioner kring NCC:s juldonation och andra samarbeten som gör att vi på NCC är lite extra glada över att julen snart är här. Och att vi får möjlighet att göra något mer för dem som har en betydligt tuffare livssituation än vi själva. Den här filmen handlar om att tända ljus och inge hopp. Vi vill inspirera fler till att göra någonting för dem som inte har något alls.