NCC gillar gratis läxhjälp- var med och stötta du med!

NCC är stolt huvudsponsor till Mattecentrum- så att ännu fler skolelever kan få gratis stöd med matteläxan.

Vi på NCC gillar att Mattecentrum erbjuder ungdomar kunnig, inspirerande och gratis läxhjälp. Därför är vi huvudsponsor till föreningen som gör det möjligt att ge över 355 000 elever hjälp med matte - varje månad.

Se intervju med Johan Wendt, grundare av Mattecenter (eng). 

Vill uppmuntra fler ungdomar att bli ingenjörer

Mattecentrum är ett mycket viktigt stöd till dem vars föräldrar inte kan hjälpa till med matteläxan eller inte har råd att köpa privat läxhjälp. NCC vill uppmuntra fler ungdomar att bli ingenjörer. Det råder brist på ingenjörer i Sverige och detta är ett sätt att vända en negativ trend. Hur långt kan du hjälpa till med matten? Testa dina kunskaper via vårt Mattequiz.

Vi räknar med dig

Tycker du matte är kul och vill göra en god insats? Det behövs alltid nya volontärer till räknestugorna. Volontärerna är Mattecentrums hjältar. Det är volontärerna som finns där för eleverna, som kan förklara, ge sammanhang och hjälpa till i räknestugorna. För att kunna hjälpa fler elever och kunna bidra bättre till snabb integrering söker Mattecentrum särskilt dig som älskar matte och behärskar fler språk än svenska. Anmäl ditt intresse på Mattecentrums webbplats.

Visste du att:

Mattecentrum har utsetts till Europas näst bästa sociala innovation av Europiska investeringsbanken. Det är en ideell förening med räknestugor i 28 städer över hela Sverige, samt i Danmark och Norges storstadsområden.