Barnens byggskola

Vi vill träffa och interagera med barn i syfte att ge dem en tidig och lekfull introduktion till konstruktion och teknik. Därför har vi ett koncept - Barnens Byggskola, som vi organiserar vid olika tidpunkter och platser, för barn mellan åtta och tolv år.

Nu drar NCC:s byggskolor 2017 igång.

Vetenskapsfestivalen 8-19 maj i Göteborg

NCC deltar för första gången på Vetenskapsfestivalen i Göteborg. Vi har en monter i Experimentverkstan i Frihamnen där vi låter barnen bygga humlebon. Experimentverkstaden är öppen för skolklasser 8-19 maj och för alla lördag och söndag 13 – 14 maj. 

Varför är humlorna viktiga? Humlorna är den grupp av insekter som har störst betydelse för pollineringen i de flesta svenska naturtyper. Det är genom att humlorna flyger från blomma till blomma och sprider pollen mellan dem som det blir blommor, bär och växter. Det är humlorna som skapar skörden!

Lilla Varvet Funzone 21 maj i Göteborg

Lilla Varvet Funzone är öppen för alla oavsett om man springer eller inte. Så ta med barnen och kom och snickra fågelholkar eller humlebon med oss. Vi är på plats vid Frölundaborg 10:00 – 17:00 (sista insläpp 16:00).

Kulturkalaset i Göteborg 16-20 augusti

Självklart är NCC med på Barnens Kulturkalas i år igen! Här kan du bygga en cool bil, ett rymdskepp eller kanske ett stall till dina enhörningar - det är bara din egen fantasi som sätter gränser. Alla barn över 5 år som är sugna på att prova på att snickra är välkomna till NCCs tält. Det kommer finnas gott om material, verktyg och kunnig personal som hjälper till när det behövs. Vi finns vid den stora fontänen framför Restaurang Trädgår’n.

På vårt instagramkonto hittar du en mängd bilder från våra sommaraktiviteter. Läs även Christina Lindbäcks blogg om NCC’s engagemang i Barnens Byggskola.