Loop Rocks - NCC:s plattform för smartare hantering av sekundära material

Loop Rocks är en öppen plattform och app för smartare och effektivare hantering av sten, jord och andra sekundära konstruktionsmaterial på byggarbetsplatser, mellan företag och privatpersoner.

Med Loop Rocks matchar NCC utbud och efterfrågan av andrahandsmaterial på byggarbetsplatser genom att ”loopa” materialet direkt mellan platserna.

Loop Rocks lanserades i slutet av juni och NCC ha redan hanterat närmare en halv miljon ton sekundärmaterial och anslutit över 100 byggarbetsplatser runt om i Sverige till plattformen. Nu är Loop Rocks finalist till priset årets Digital Disruptor inom cirkulär ekonomi.

Vi ville skapa möjligheten att effektivt hantera sekundära material och fyllnadsmassor i byggbranschen. Med Loop Rocks utmanar vi spelare som tjänar pengar på dagens ineffektiva hantering och öppnar samtidigt upp för andra att ansluta till ekosystemet

“Vi ville skapa möjligheten att effektivt hantera sekundära material och fyllnadsmassor i byggbranschen. Med Loop Rocks utmanar vi spelare som tjänar pengar på dagens ineffektiva hantering och öppnar samtidigt upp för andra att ansluta till ekosystemet ”

- Anders Torell, chef för Business Transformation och Digitalisering på NCC Industry.