Första hyresgäst klar i NCC:s Torsplan 2

NCC har tecknat hyresavtal med Restaurang Toros i den andra etappen av kontors- och handelsfastigheten Torsplan i nya Hagastaden. Byggnaden uppskattas bli den första i Sverige att uppnå BREEAM Outstanding.

Torsplan etapp 2, beräknas stå klar i slutet av 2016 och blir den andra kommersiella fastigheten i Stockholms nya stadsdel Hagastaden. Fastigheten, som omfattar 22 000 kvadratmeter, utvecklas för både kontor och handel.

– Vi har många pågående dialoger med potentiella hyresgäster, likt första etappen är intresset stort. Restaurang Toros som är först ut kommer att komplettera servicen i Hagastaden, säger Olle Forsberg, regionchef NCC Property Development.

Restaurang Toros på Torsplan bereder väg för några av medelhavets absoluta läckerheter, från Madrid till Rom. Restaurangen, som också bjuder på en stor öl- och vinvariation, lyfter upp det spanska och italienska köket i en inspirerande miljö signerad Simon Davies.

– Vår etablering av Toros i centrala Torsplan är en given succé och vi ser fram emot att servera nya gäster här, säger George Challma, etableringsansvarig på Toros.

Torsplan byggs i Vasastan på Stockholmssidan av Hagastaden, som utvecklas till en av Stockholms helt nya stadsdelar med världsledande forskning och avancerad vård, med en blandning av kontor, bostäder, parkområden och handel.

NCC utvecklar Torsplan för att miljöcertifieras enligt miljöcertifieringssystemet BREEAM, ett globalt ledande certifieringssystem som anses vara det mest krävande systemet för fastigheters miljöbedömning. Den andra etappen av Torsplan i Hagastaden uppskattas bli den första svenska byggnad, samt en av få i världen, som uppnår den allra högsta nivån, BREEAM Outstanding.

Miljöcertifieringen innebär bland annat stor hänsyn till inomhusmiljö, ekologi, livscykel, avfall samt energi- och vattenanvändning. Fastigheten blir även en GreenBuilding. Lokalerna ingår i konceptet ”Future Office by NCC”, som är ett nordiskt koncept med målet att skapa en attraktiv och hållbar arbetsplats för kunden.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Olle Forsberg, regionchef, NCC Property Development Sverige
Telefon 08-585 525 46
Robert Hägg, marknadschef, NCC Property Development Sverige
Telefon 08-585 523 72

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s bildbank

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen inom bygg, fastighetsutveckling och infrastruktur i norra Europa med en omsättning på 57 Mdr SEK och 18 000 anställda 2014. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.