NCC ska bygga idrottsarena i Oslo

NCC ska bygga idrottsarenan Nye Jordal Amfi i Oslo på uppdrag av Oslo kommun, Kultur- og idrettsbygg KF. Ordern är värd 445 MSEK.

Jordal Amfi byggdes ursprungligen inför OS 1952 och är en av Norges mest kända idrottsarenor. 

– Vi är mycket glada över att ha fått uppdraget att bygga en ny idrottsarena i Oslo kommun och vi ser fram emot att påbörja projektet, säger avdelningschef Marianne Brudevold Eek på NCC Civil Engineering, Infrastructure i Norge.

Under uppförande av projektet ska byggarbetsplatsen vara CO2 neutral, vilket är i linje med NCC:s strategiska inriktning om att erbjuda de bästa hållbara lösningarna.

– På NCC har vi kommit långt med övergången till en miljöanpassad verksamhet, och kan erbjuda både privata och offentliga byggherrar en rad hållbara lösningar och certifieringar, säger Marianne Brudevold Eek.

NCC har stor erfarenhet av idrotts- och kulturarenor i Osloområdet, och har bland annat byggt Bislett Stadion, Oslo Spektrum och Telenor Arena.

Nye Jordal Amfi ska bli en ishockeyhall för elit- och breddidrotten i Oslo och ska utformas som en modern idrottsarena för sport, publika evenemang, servering och mötesverksamhet.

Affären orderregistreras i affärsområdet NCC Infrastructure under det fjärde kvartalet 2016.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Marianne Brudevold Eek, avdelningschef, NCC Civil Engineering, Infrastructure  + 47 91141834

Anna Trane Head of Corporate Media Relations NCC +46 708 84 74 69

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC: bildbank

Denna information är sådan information som NCC AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 26 oktober 2016 kl. 13:00 CET.

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen inom bygg, fastighetsutveckling och infrastruktur i norra Europa med en omsättning på 62 Mdr SEK och 18 000 anställda 2015. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.