NCC bygger polishögskolan i Umeå

NCC har fått i uppdrag av Akademiska Hus att bygga ny polishögskola i Umeå. Den nya skolan ska ge studenterna bättre tillgång till Campus Umeås resurser och aktiviteter. Ordern är värd 80 MSEK.

– Att få bygga lokaler för polisutbildningen på Campus Umeå hjälper oss att förtäta och skapa ett mer levande campusområde. Det blir ett viktigt bidrag i utvecklingen av Universitetsstaden, säger David Carlsson, regiondirektör för Akademiska Hus region Norr.

Nu sätter NCC och Akademiska hus spaden i marken för en ny polishögskola på Umeå universitetsområde. En stor del av polisutbildningen bedrivs sedan starten år 2000 i lokaler i Umestan företagspark.

– Vi genomför projektet i nära samverkan med Akademiska Hus. Det innebär bland annat att vi har en öppen ekonomi under genomförandet, säger Stefan Israelsson, produktionschef på NCC Building.

Den nya polishögskolan i Umeå omfattar drygt 6 000 kvadratmeter med plats för 340 elever. Utbildningslokalerna får bland annat en hall för träning av kampsport samt övningsavdelningar med bank-, krog-, butiks- och lägenhetsmiljö. Källarvåningen får skjutbanor. Markplanet rymmer garage och tvätthall för fordon.

Huset ska miljöcertifieras enligt det svenska systemet Miljöbyggnad. Energianvändningen ska vara 35 procent lägre än kraven i Boverket byggregler, BBR. Polishögskolan ska stå klar i september 2017 och vara färdig att tas i bruk till vårterminen 2018.

Affären orderregistreras i första kvartalet 2016 i affärsområdet NCC Building Sweden.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Stefan Israelsson, produktionschef för Västerbotten på NCC Building Sweden 
Telefon 070-325 35 59 
Anni Axelsson, Communication Officer North, NCC Communication Operations Sweden
Telefon 070-205 32 87

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s bildbank


Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen inom bygg, fastighetsutveckling och infrastruktur i norra Europa med en omsättning på 62 Mdr SEK och 18 000 anställda 2015. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm