NCC säljer andel i finskt projektbolag till Citycon

NCC har sålt sin del av projektet Mattby köpcentrum i Esbo i Finland till samarbetspartnern Citycon. Köpeskillingen för NCC:s till hälften ägda andel av projektbolaget uppgår till cirka 750 MSEK.

Projektet är en tillbyggnad till det redan etablerade köpcentrumet Iso Omena Shopping Centre och den nya tillbyggnaden ”Mattby Metro Center” består av cirka 25 400 kvadratmeter uthyrningsbar butiksyta och cirka 600 parkeringsplatser.

Vid försäljningen uppgick uthyrningsgraden till över 90 %. Uthyrningen på en tuff marknad har varit framgångsrik men projektbolaget har fått investera mer än normalt för att möta hyresgästernas krav.

– Detta lyckade projekt visar på hur vårt samarbete med Citycon har möjliggjort framgångsrik stadsutveckling och ett bevis på hur god samverkan med intressenter som Esbo stad och Länsimetro adderar mervärden för alla parter, säger Carola Lavén, Affärsområdeschef NCC Property Development.

Med den nybyggda delen blir Iso-Omena Shopping Centre ett av Finlands största köpcentrum. NCC har tillsammans med Esbo stad och Länsimetro också byggt ny bussterminal och infartsparkering i anslutning till köpcentrumet vilka planeras att öppna i samband med att den nya tunnelbanesträckningen beräknas öppna för trafik i januari 2017.

– Vi är nöjda med att ha slutfört detta betydande och komplicerade utvecklingsprojekt i samarbete med NCC. För Citycon har Iso Omena varit en investering i ett förstklassigt köpcentrum i en växande tätort i huvudstadsregionen. Vi har funnit denna typ av partnerskap med NCC mycket givande och ser även fram emot öppnandet av vårt nästa gemensamma köpcentrumprojekt, Mölndal Galleria, i Göteborg säger Nils Styf, Chief Investment Officer på Citycon

Den nya tillbyggnaden i Iso Omena Shopping Centre – med mer än 60 nya butiker, invigs den 11 augusti. H & M, Gina Tricot och Brothers är några av de nya butiker som öppnar samt att köpcentrumet får ett antal nya restauranger och ett nytt bibliotek.

Tillbyggnaden blev tidigare i år tilldelad nivån Platinum i det internationella miljöcertifieringssystemet LEED®. Platinum är den högsta möjliga miljöklassificeringen, vilket innebär att fastigheten har en enastående effektivitet när det gäller energi-, material- och vattenförbrukning samt har en utmärkt inomhusmiljö.

Projektet är färdigställt och Citycon förvärvade NCC:s andel av projektbolaget den 10:e augusti. Försäljningen ger en positiv resultatpåverkan i affärsområdet NCC Property Development i det tredje kvartalet 2016.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Carola Lavén, Affärsområdeschef NCC Property Development, 08-585 516 74
Mika Soini, Landschef NCC Property Development Finland, tel. +358 (0)10 507 8711
Anna Trane, Head of Corporate Media Relations NCC, +46 (0) 708 84 74 69

NCC:s presstelefon 08-585 519 00 eller press@ncc.se

Denna information är sådan information som NCC AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 10 augusti 2016 kl.11:30 CET.

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen inom bygg, fastighetsutveckling och infrastruktur i norra Europa med en omsättning exklusive Bonava på 53 Mdr SEK och 16 000 anställda 2015.