NCC bygger radhus på tio månader i Halmstad

I går togs första spadtaget för 21 nya radhus i stadsdelen Kärleken i Halmstad. De ytsmarta bostäderna tog slut på en dag och inflyttning är redan till jul. NCC bygger med en effektiv metod som ger lägre kostnader. Ordern från Mariastadens Projekt AB är värd 29 MSEK.

– Radhusen blir exakt likadana som de vi nu bygger i Helsingborg. Där var de så populära att det var värt ett försök även i Halmstad och här sålde de slut ännu fortare. Bostäderna har hög kvalitet men den effektiva byggmetoden håller nere kostnaderna och därför även bostadspriset, säger David Fritzon Bratt, affärschef på NCC i Halmstad.

Byggarbetet tar fart i mars och redan i december i år är det inflyttning. Radhusen byggs därmed på bara tio månader. Det 113 kvadratmeterna i två våningar är ytsmarta med en genomtänkt planlösning som ger plats för både två badrum, upp till fyra sovrum och en tvättstuga.

Efterfrågan på bostäder i Halmstad är stor, inte minst i centrum, och sedan i höstas pågår en byggboom i staden med byggstart för flera hundra bostäder av olika typer. Trots större utbud är intresset för radhusen mycket stort, särskilt bland förstagångsköpare och småbarnsfamiljer.

– På en enda dag bokades alla 21 radhus och femtio spekulanter fick bara en plats i reservkön. Nu är alla redan sålda. Det visar att vårt koncept med ett komplett boende som har allt en familj behöver, ihop med hög standard lockar många, säger Johan Sjöstedt, Mariastaden Projekt AB.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
David Fritzson Bratt, affärschef, NCC Construction Sweden
Telefon 035-15 58 10 eller 070-261 85 05
Jenny Johnsson, kommunikationsansvarig Södra Sverige, NCC Construction Sweden
Telefon 070-589 67 59

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s bildbank

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen inom bygg, fastighetsutveckling och infrastruktur i norra Europa med en omsättning på 57 Mdr SEK och 18 000 anställda 2014. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.